| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo je to denní matka/otec?

 Příspěvky 110 z 142 [Dalších 132 >>]
Lusika
  • 
14.7.2008 11:30:04
Ahoj,
jasně, když mi nabízela placené hlídání, odmítla jsem. Spíše ze strachu ze zodpovědnosti.
Myslím, že hlídací matka musí mít domluvenou matku "náhradnici".
Lusika
10.7.2008 23:33:03
Nemá toto být služba pro matky, které prostě nemají kamarádky se stejně starými dětmi a tudíž nemají možnost dát někam dítě na hlídání?

Mám tři děti-dva puberťáky a jedno mimino. všechny moje kamarádky mají taky puberťáky a nemám kam dávat mimino hlídat. Naštěstí máme babičku v důchodu.

Další věc je, že ani jedno ze starších dětí nebylo ve třech letech zralé na mat. školu a to nebyl problém s umístěním, jako je teď. Dávala jsem je do jeslí, tam se cítili dobře, režim jeslí jim líp vyhovoval. Pokud není nějaké dítě ve třech letech na školku zralé a matka musí do práce, pak je toto jedna z možností jak to řešit.
9.7.2008 12:33:55
Já to praktikuji. A jde to. Když jsem začala malá měla 6M a dítě na hlídání 3 roky a od září budu mít dalšího kluka. Nějak se to rozkřiklo a tak už odmítám. Ale mám strach, aby to někomu navadilo, zvláště "závistivým lidem"
  • 
8.7.2008 6:38:16
DELAM TO ROKY,JSEM PROFESIONALNI CHUVA.MAM CERTIFIKAT MS SE VSIM CO JE POTREBA K HLIDANI DETI.PRAXE V MS,U POSTIZENYCH DETI HLUCOSLEPOTY,SAMA SEM MAMKA OD 4 DETI.HLIDAM PRAVIDELNE JSEM SPOLEHLIVA FLEXIBILNI.JETO KRSNA PRACE A MOC ME BAVI.
Jana + 2
  • 
7.7.2008 14:42:55
Cairo,
my taky děláme většinou všechno společně, ale přesto si myslím a slyšela jsem to i od různých odborníků, že dítě by mělo mít možnost prožít občas pocit, že je jedno jediné, už odmalička až do staršího věku, zlepšuje se tím vztah k rodiči a podporuje individualita dítete. v pozdějším věku se dají řešit nějaké problémy a tak. snažím se být někdy s každým dítětem sama, podle okolností toho, co odpovídá jejich věku, ale není to hodina denně.

No a samozřejmě si taky užíváme, když jsme celá rodina spolu
Hanka,3 deti
7.7.2008 13:14:17
V CR je to nezvykle a proto se toho hodne maminek boji. Ja ziji nekolik let v Nemecku a svou holcicku davam k Tagesmutti, pani se stara o 3 deti. Drive chodila do skolky, ale byla stale nemocna, nyni mi za posledni rok marodila 1x. Nase Tagesmutti je pani, ktera sama mela 6 deti, ted se stara o "cizi", obedy ji vozi sluzba stejne jako treba seniorum a stara se pouze tedy o deti, nechapu, proc by to nezvladala. Mala ji ma moc rada, tvori spolecne jako kdysi ve skolce a naucila se velice dobre nemecky. A vyhoda je, ze si svou Tagesmutti sama vyberes,nelibi se ti, jdes o dum dal, coz ve skolce vyber ucitelky moc nemas sanci ovlivnit. A cenove je to v nasi spolkove zemi asi o 10 Euro drazsi jak skolka.
Ajna
  • 
6.7.2008 16:14:23
Tak ja bych do toho nesla, niky nevis co je to za zenskou, naverejnosti klidna, za dverma vztekla, deti maly neumi mluvit apod, stihnout se to da, rano snidane, hrani pak prochazka obed spani a domu, a kdyz se neco stane no tak se vola doktor nebo jdou vsichni.
6.7.2008 13:10:05
no já nevím,mám dvě děti a škola i školka na prázdniny zavře,ještě nikdy se mě neptali jestli se mi to hodí a budu mít dost dovolené.
4.7.2008 18:01:57
No regulační poplatek není trest za to, že se ti něco stalo, ale peníze do sytému, který TEBE (tvé dítě) léčí. Dle mého ti to zaplatily díky šoku z nehoráznosti.;)
Zuzana
  • 
4.7.2008 17:24:51
No v té naší školce určitě ne. Volali mi, že měl malý úraz a že bych si pro něj měla přijít a jít s ním k lékaři. Náhodou jsem zrovna byla doma, tak jsem pro něj přišla, nakonec to nebylo nic vážného, ale na doporučení učitelky jsem s ním šla k lékaři. Když jsem potom po školce chtěla proplatit regulační poplatek a náklady na předepsaný lék, celkem 130 korun, tak se velice divily. Prý to po nich nikdy ještě nikdo nechtěl. Tak jsem na tom trvala, že to zaplatí a musely to přijmout, ale byla to tedy VELKÁ NEOCHOTA. Proč bych to jako měla platit já? Z jakého důvodu, když se úraz stal ve školce? Já jsem ještě na ulici na zemi 130 korun nenašla, takže logicky trvám, aby mi peníze byly vráceny.
 Příspěvky 110 z 142 [Dalších 132 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.