| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tip na knížku a úvaha o radosti

 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]
25.6.2008 9:27:22
Ještě jsem to konzultovala s manželem, a přišli jsme ještě na nějaké alegorie, jasně křesťanské, vhodné pro děti:
MacDonald George: Princezna a skřítci
C.S.Lewis: Letopisy Narnie
Daniel Hevier: Říše Agord
To poslední je spíš výchovné než dobrodružné, je to protidrogový příběh. Připomíná to trošku Alenku v říši divů, ale nakonec se ukáže, že všechno tam má svůj smysl.
24.6.2008 21:37:45
Rododendronko,
pro děti je bezva třeba knížka Poklady pod sněhem, jestli mají kapku dobrodružnou povahu. Jako rodinné čtení je to fajn pro všechny věkové kategorie. Taky o Kmínkovi, Lupínkovi a Rozmarícne není špatné. Je to spíš pro menší děti. Jak máš staré děti?
Jo, pro starší (asi až od puberty, aby se nebáli), psal Frank Pereti fantasy romány. Ale někdy je to dost strašidelné, takže fakt pro dostatečně zralé děti.
24.6.2008 14:20:48
Hanko, děkuji za Vaše tipy. S křesťanskou literaturou je to - hlavně pro děti - trošku horší, i když se snad už blýská na lepší časy, takže díky za Vaše zkušenosti :)
20.6.2008 21:14:14
Přidávám se k zajímavým tipům na příjemné čtení a přidávám pár tipů:
- Eva a Pavel Dolejší - ti píší buď romány, nebo povídkové knížky. To druhé jsme ocenili zejména při dětech, kdy je času málo. Milé příběhy plné pravdy, obyčejných lidí, vesnického a (někdy drsného) horského prostředí, příběhy o lidskosti, o lásce, o Boží lásce...
- Jan Karonová a její Mitford - to jsem objevila až teď nedávno, ale moc se mi to líbí :-) Na obálce přirovnávají její úspěch k Jamesu Heriotovi, mně to přijde dost nesrovnatelné, ale mám ráda oba spisovatele :-D Osm knížek z Mitfordu (první kniha se jmenuje U nás v Mitfordu) pojednává o životě vesnického kněze v městečku, které odolává komerci a stresům a ponechává si svoje přírodní kouzlo. Moc milé čtení. Pozn.: Autorka je beze sporu znovuzrozená věřící. Kolikrát mi vehnala slzy do očí.
- Slepičí polévka pro duši - tak to je nejen pro křesťany, spousta těch příběhů už i kolovala na mailu. Nedá se to číst pořád, ale čas od času je to bezva vzpruha. Člověka to přesvědčí, že pomáhat je krásné, život stojí za to, má smysl se o něco snažit, že by si lidé k sobě měli být blízko...
sova a dvě sůvátka
  • 
18.6.2008 21:27:36
Tu jsem si jako dospělá koupila, prostě byla skvělá.
Gabru a Málinku, jak tu někdo psal přede mnou, jsem četla, ale už si to moc nepamatuju. Škoda, že jsem je měla jen půjčené, klidně bych si to oživila.
jeduvka
  • 
18.6.2008 14:12:09
me taky přijde lehce uchylny radovat se z toho, že nepotřebuju berle, když jsem chtěla pannu
Jíťa
  • 
17.6.2008 17:08:36
Jenže to není o aktivním nebo neaktivním přístupu k životu. Já svůj život taky beru aktivně, mám své plány a sny a snažím se je plnit. Jen se prostě neužírám závistí, že druzí si žijou líp než já.

Jsme zřejmě národ pesimistů. Alespoň to vidím kolem sebe. Na otázku: Jak se máš? většina lidí začne nadávat na drahotu, na regulační poplatky, na počasí, na mládež, na důchodce, na politiky, na všecko. A přitom většina z nich si žije na dost vysoké noze. Mají důvod nadávat? Podle mě jsou to chudáci! Neumí se radovat ze života a z toho co už mají. Stále jim ke spokojenosti něco chybí.

A přiznám se, že mě naplňuje zvláštní škodolibostí, když na stejnou otázku, odpovídám: "Dobře,..." a přidám něco z čeho jsem v poslední době měla radost, byť by to byla maličkost. Kdybys viděla ty protáhlý ksichty!
Barsha
17.6.2008 16:21:50
Nejde o "zábavu", jde o pravdivý přístup k životu, o aktivitu vůči životu, třeba i za cenu utrpení. Pokud chceš být TAKHLE šťastná, neberu Ti to. Já bych to nechtěla pro sebe ani pro své děti. Je to štěstí falešné, vylhané a vyplývající z pasivity.
Jíťa
  • 
17.6.2008 15:55:13
A baví tě to, ten pesimistický pohled na svět?
Barsha
17.6.2008 13:49:49
Nemyslím. Radši nežít než žít takhle.
 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.