| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Reakce institucí na dětské úrazy

 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]
Teraza Horáková
7.6.2008 18:26:09
Lízo, máš pravdu. Tyrani umějí praštit, aby to nebylo vidět, případně potýrat psychiku a nejsem schopná dovodit, který způsob je horší.

Jen jsem si vzpomněla, když bylo klukům asi tak 8 měsíců, museli jsme s jedním na pohotovost, měl zánět průdušek. Paní doktorka nařídila svléknout a rázem se s námi bavila jako s nějakýma hajzlama- doslova - a velmi tvrdě...... a nakonec se zeptala "odkud má ty modřiny?". Trvalo chvíli, než jsme vysvětlili, že když si s bráchou vadí, tak se koušou...... to byl jejich způsob boje.

Nakonec uznala, že to dělají děti v jeslích, a že ty modřiny odpovídají těm 4 zubům a stisku, který v té době měli, a že dvojčata tohle dělají.

Nezlobili jsme se ani jeden, naopak, byla ostražitá a to je myslím v pořádku.
Líza
7.6.2008 18:10:24
Hm, překvapuje mě, že si paní doktorka tak věří. Tyrani dětí znají způsoby, jak stopy po týrání minimalizovat a prosto ostatně tolik týraných dětí i přes kontakt se zdravotníky dlouho uniká pozornosti.
Takže - samozřejmě, pokud vás chtěla paní doktorka ujistit, že vám nehrozí křivé obvinění, je to asi celkem pravda, ale druhá část té pravdy je, že po známkách týrání se lékaři nedívají dost a věří mýtu, že ty známky musí být nápadnější a "jiné".
Alice,syn 8/1998,dvojčata-holky2/2007
  • 
7.6.2008 14:01:38
Teď je dost živá diskuse ohledně připravovaného zákona ministryně Džamily Stehlíkové na úplný zákaz fyzických trestů;myslím, že to týraným dětem nepomůže, protože tyran týrá zákon-nezákon. Také si myslím, že plácnout dítě přes ruku nebo přes zadek, když mu 10x řeknu "nesmíš, protože..." a stejně to udělá, taky nikomu neublíží. Každopádně vzhledem k tomu, že máme dvojčata a dost aktivní a samozřejmě jedna doprava a druhá doleva, tak občas spadnou, o něco zakopnou, na něco narazí, takže zejména pod kolenama mají modřiny. V práci jsem slyšela názor, že jestliže bude chtít kdokoliv kohokoliv zničit, nejjednodušší cesta je nahlásit ho na sociálku, že týrá své děti. Děsivá představa... Každopádně před dvěma týdny jsme byli s holkama na očkování a s lékařkou jsme toto téma probírali, ujišťovala nás, že týrané dítě opravdu poznají. Nejen z rozsahu, umístění a vizuální podoby modřin,ale také z toho, jak se to dítě chová v ordinaci,jestli se směje nebo se třese, jestli se bojí lékaře/lékařky, a proto vyhledává náruč rodiče, jestli si hraje s podanou hračkou nebo jí ubližuje apod. Uklidnilo mě to, protože své děti s manželem milujeme,jsou to naše vymodlená vysmátá zlata.
5.6.2008 11:22:57
Naprosto souhlasím.

Skuteční tyrani se za lékařem nehrnou - zvlášť ne teď, když máme ty skvělé poplatky.
5.6.2008 11:17:58
Uznávám dobré a snaživé pracovnice sociálky. Bohužel většina těch, kdo tam pracují, taková není. Nadto je dnes opravdu velká tendence hledat týrání dětí a prošetřovat ho - sbírají se tak nějaké body? Ale hledat pokud možno ve slušných rodinách. Tam, kde je skutečně velmi agresívní otec, kterého se celé okolí bojí, nebo k Romům se pracovnice ze sociálky tak neženou... Co kdyby tam dostaly pár facek? Takže jde o to, vypadat aktivně v práci, nasbírat pár bodů, ale skutečně prospět týraným dětem, to těžko.
Piru
4.6.2008 21:38:01
Já jsem taky jednoznačně pro autosedačky. Je pravda, že zrovna dneska jsem kvůli tomu musela jet na kole (měli jsme doma pouze manželovo služební auto), aleděti nepřivázané neujedou ani 100 metrů a nevadí jim to. Navíc mi to přijde i pohodlné, kluci na sebe dostanou a mají opěrky hlav i postranách, já si nikdy v autě tak nehověla, jako oni v těch křesílkách, když usnou. Je pravda, že často vozím i neteř, potom náš starší syn, ze všech dětí nejstarší (je mu 7),sedí uprostřed mezi sedačkami připoutaný dvoubodovým pásem. Třetí sedačku tam fakt nenacpu...
Gabča, dcera 6/06
  • 
3.6.2008 14:22:17
Nevím, proč hned takový tón!
Myslím, že všechno je o lidech, všude jsou dobří i špatní lidé, je to ve všech profesích!!! A věřte mi, že kdybyste pracovala na sociálce vy taky byste byla neustále na pranýři, i kdybyste se rozkrájela. Nelze prostě uhlídat všechno, zvlášť když spolupráce mezi jednotlivými institucemi je o ničem... Viz kuřimská kauza! Jinak u výše uvedeného článku bych být pisatelkou buď žádala o svěření dítěte do své péče nebo si prostě stěžovala výše! Výmluva na auto apod. by u mých nadřízených neprošla. My chodíme pěšky, jezdíme autobusem, vlakem... a bez řečí!
Katka
  • 
3.6.2008 13:37:09
Ono je to možná o tom, kdo na sociálce pracuje. Ty, které se tady ozývají určitě hájí práva dítěte, ale jak mi vysvětlíte, Kuřimskou kauzu? Jakto, že o týrání tak dlouho nikdo nevěděl? A není to jenom toto. Je přece spousta případů, kdy sociálka neprojevila zájem se zabývat situací v rodině. Třeba milé dámy ze sociálky - už jste si přečetly příspěvek zde na hlavní straně od paní Loriny? Jakto, že se tohle děje????? Ten článek, podle mého, totiž popírá význam sociálky....
Katka
  • 
3.6.2008 13:16:02
Já si teda myslím, že sedačky v autě jsou dobrá věc. Na druhé straně to pro ty děti musí být dost nepohodlné cestování. Já s mojí sestrou jsme sedačky - jako děti neměly - prostě proto, že v té době nebyly a nrevyly ani pásy na zadních sedadlech a pamatuju si, jak nás bavilo si hrát. Jáseděla v autě na podlaze a sestra na sedadle a hlály jsme si s panenkama. Při delší jízě to musí být dost nepohodlné. Zase je pravda, že dříve nebylo tolik aut a tolik "pirátů silnic". Takže, i když za našich dob bylo cestování autem pohodlnější, tak teď je to zase bezpečnější, což je důležitější. Taky uš se mi ale stalo, že jsem vezla své 2 děti v sedačce a mamka seděla mezi nima a měla na klíně neteř a sestra seděla na místě spolujezdce. Jely jsme na výlet a sestře se pokazilo auto a neměly se jak dostat domů, takže jsem je odvezla. Ale to byla vyjímečná situace.
Kaja, dcera 19 měs.
  • 
3.6.2008 13:15:29
Nic si z toho nedělejte..taky máme čiperku.. Akorát nechápu proč se sociálka začne zajímat o dítě na základě úrazů, když všude kolem nás jsou případy, že sociálka nedělala nic, dokud nebylo opravdu pozdě.. Např. na Praze 8 zabil otec nevl. dceru..a sociálka tu rodinu předtím několikrát kontrolovala, ale nepřipadalo jim nic divné.. Ať se jdou "bodnout".. Sama jsem byla odebrána rodičům, když mi bylo 14, utekla jsem totiž z domova..octla jsem se tak v ústavu mezi násilníky, nepřizpůsobivými jedinci a "skorovrahy"..a to mají rodiče VŠ, nepili, pracovali, starali se..ale holt nezvládli pubertální zamilovanou dcerku.. super zkušenost, 3 měsíce v ústavu. DÁVEJTE SI POZOR.
 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.