| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Konstruktivní hádka

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
31.1.2009 0:17:55
Článek konstruktivní hádka asi nebyl určen pro lidi, co se nehádají:) těm gratuluju, ale jsou vztahy, kde si lidé potřebují občas vyměnit názor. a jelikož někdy jsou oba impulzivní, je potreba nenechat hádku rozjet,ale vse a ve spravny cas si vse rict. navic rady typu: ty jsi to po sobe zase neuklidil, malokoho motivuji k uklidu.ale kdyz reknete, jsem hrozne rada, kdyz se snazis a pomahas mi obcas po sobe uklidit:)urcite to zabere. znam pary co se nehadaji vubec, pak pary co se hadaji a ublizuji si(tem to asi tezko vydrzi)´, ale pak ty, co si nazor treba i zvysenym hlasem vymeni a najdou reseni:)protoze se hadaji konstruktivne
18.5.2008 5:39:02
Nepáči sa mi ten článok. Pretože má byť radou, ako sa hádať konštruktívne a ja si myslím, že kto to nevie, po prečítaní článku naďalej nebude vedieť.
17.5.2008 10:14:24
Z článku je patrné, že pan doktor má smysl pro humor a ví co je nadsázka. Ti co, chodí 13 let bez hádek za ručičku z manželem na rande asi nepochopí, že chtěl lidem poradit.
Správná výměna názorů, chcete-li kontruktivní hádka je ostrým kořením života - trochu a málo, ale přece. Ono to bude i o temperamentu. Každý prožíváme život, vztahy a lásku po svém.
Ale PROČ odsuzovat - myslím, že ten kdo se bojí pohádat ví, že by to mohlo být jednou a naposled.
Pane dr. Šmolko, prosím, pište, pište, pište!!!!
Atislava
  • 
15.5.2008 13:40:51
Ani já článek nedočetla. Stačí první odstavec a zvedá mě ze židle. Ani u nás se nehádáme a opravdu nám to nechybí a nevyhledáváme důvody abychom si téma pro chybějící hádky (či konstruktivní dohady) našli. Myslím, že je to velmi individuální.
Markéta, syn 6 l.
  • 
15.5.2008 9:42:51
Ani my se nehádáme, a to po téměř dvaceti letech. Muž se jen odnaučil odporný zvyk svého tatínka urazit se a nemluvit (třeba několik dní), já jsem se odnaučila odporný zvyk propadnou po každé křivdě usedavému pláči. Co nás štve, to si navzájem v klidu sdělíme. "Komunikační večer" jestli je tím myšleno popovídání si máme každý večer. Ale musím přiznat, že muž je poměrně často mimo domov, takže třeba to máme tak v klidu, protože jsme si vzácnější.
14.5.2008 23:43:03
Chvalabohu moj nie.
14.5.2008 23:40:40
My sa tiez nehadame. Pritom neexistuje vec, ktora by ma stvala a nepovedala by som mu to.
14.5.2008 18:25:24
Míšo ,určitě.Navíc je můj manžel zřejmě zároveň manželem ještě asi dalšího půltuctu těžce zkoušených manželek.~k~
helena 6
  • 
14.5.2008 16:54:47
S manželem jsme oba prošli poměrně důkladnou přípravou asertivity, vyjednávání, komunikace jako součást zaměstnání - já pro část prodejní on pro část nákupní, takže občas to v našich "hádkách" mohu spatřit. Většinou se držíme zažitých pravidel, byť jsou to domluvy mnohem více emotivní než ty pracovní. Základem toho je používat spíše fakta a popis pocitů, než neurčité fráze. Nikdy jsme nedospěli k nějakým urážkám a většinou se ten kompromis najde a nakonec se dokážeme i jeden druhému omluvit, když ten druhý neměl pravdu. Když řešíme závažnost finančních dopadů, většinou je dobré dát si to na papír, abych tomu druhému opravdu ukázala, že je to např. finančně neúnosné. Argumenty typu "nemáme na to" jsou k ničemu, když ten člověk ani nemá představu, jak na tom jsme a co nás "to" bude stát a v podstatě si tvrdošijně trvá na svém (možná už jen z principu).
Dokonce si pamatuji, že jednou jsem ze vzteku svoje argumenty dala do tabulky (šlo o vážnější finanční téma) a manžel se divil, když jsem mu předhodila svou argumentaci.. nakonec musel souhlasit, protože už prostě nebylo kam couvnout :-), ale naštěstí normální hádání se obejde bez tabulek, pokud se ti lidé navzájem poslouchají a nevypichují si z hádky jenom to negativní.
Naštěstí manžela více chválím než kritizuji (on mě samo také) a myslím, že z toho důvodu ani nemáme pocit nějaké ukřivděnosti, když je nutné si někdy vyjasnit důrazněji své názory.
katka+katka
  • 
14.5.2008 16:43:21
fakt, když se doma s manželem hádáme (naštěstí se moc nehádáme:-) tak nám to připadá prostě jako, že se něco nepovedlo, že je to špatně. Nikdy mě nenapadlo si plánovat hádku na večer (to si plánujeme usmiřování:-). Prostě si vyjasníme názory hned. Připadámi to trošku jako plánovat akce typu - dneska nabourám auto apod.
Ale stejně na každé hádce je nejhezčí to usmiřování
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.