| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak darovat naději - dárcovství oocytů

 Příspěvky 110 z 199 [Dalších 189 >>]
Žanda
  • 
1.10.2009 10:04:10
Jíťo, naprostý souhlas, skvěle napsané. Taky zpravidla argumentuji podobným způsobem, když se dostanu s někým do pře na téma "příroda/bůh/vyšší záměr/osud to tak chtěl". Jako atheista naštěstí nejsem svázaná podobnými mýtickými předsudky a jsem mnohem svobodnější.

Jen pro úplnost - nikoho za jeho víru neodsuzuju, ale v životě se prostě musí přemýšlet a ne jen dělat věci proto, že "je to tak správně".
Žanda
  • 
1.10.2009 9:40:42
Eve, tohle nemyslíte vážně, že ne? Vy asi nemáte problém s bezdětností, buď děti máte a nebo ne ale nechcete je, protože jinak byste nemohla něco takového vůbec vypustit. Já sama jsem bezdětná a na děti ještě mladá, ale už teď bezpečně vím, že potomky mít chci. A kdyby byl nějaký problém a nešlo to "samo", zkoušela bych jiné cesty. A jistěže, kdyby to nešlo jinak, pořád existují adopce. Ale mít vlastní dítě je pořád něco jiného. Nemyslím to tak, že adoptované dítě bych neměla ráda tak jako vlastní, ale doopravdy, musí to být jiný pocit, když si s dítětem prožijete ty začátky, kdy ho nosíte u sebe v břiše a potom porodíte, než když kamsi přijdete, řeknou vám "tohle je Jeníček, váš nový syn".
  • 
30.8.2009 0:46:54
Zdravím všechny vespolek,
pochopila jsem taky na své vlastní kůži že kdo nezažil nepochopí a zároveň i svou vlastní hloupost: kdybych zůstala na druhém břehu (mezi těmi kdo "mohou"), stoprocentně bych vedla řeči typu "no já teda nevím jak to je jinde ale my jsme do toho vlítli hned" a byla bych určitě taky plná hodnocení a soudů. Musím se až sama sobě posmívat.. Je mi 34. Před třemi lety jsem naprosto bez komplikací porodila statnou silnou holčičku a rok a půl opět bez jakýchkoli komplikací jsem ji kojila. Vnitřně jsem cítila pýchu, vím to..jak su šikovná a tak. Ovšem, neobnovila se mi menstruace, dodnes. Gynekolog mi během pěti minut stroze oznámil, že se jedná o předčasnou menopauzu, nemůžu už mít další děti a prý do konce života budu brát hormony. Léčitel zjistil, že hypofýza vysílá signály jako bych stále kojila. Chtěla bych spojit se s dalšími ženami s touto diagnózou, e-mail je smutnaka@seznam.cz, napište díky. Díky všem, kteří se dívají dál než jen kde končí práh jejich domu a mají pochopení a tlukoucí srdce!
Iveta
  • 
22.5.2009 10:18:03
Ahojky, v Liberci je CAR Gennet- hned naproti Krajské knihovně...určitě ti tam rádi všechno vysvětlí...jsou hrozně milý a ochotní...nikdy jsem je nezažila mrzuté nebo neochotné. Sama se tam léčím s manželem pro neplodnost...máme za sebou 1. neuspěšný pokus o IVF (vajíčka se přestala vyvíjet). Takže všem holčinám co darují vajíčka a vlastně i mužské části populace co daruje sperma moc děkuju.
24.2.2009 18:28:21
Můžu jen říct že jsi to velmi krásně napsala a děkuji ti za to, já jdu za 4 týdny darovat vajíčka a jsem ráda že jsi o tom napsala více než jsem našla na internetu(třeba doba trvání). Mám krásný pocit že můžu někomu pomoci a že jim udělám velikou radost z miminka(já to štěstí zažila už 2krát).
4.2.2009 17:20:49
No, tak já taky nevím. Co se hraní na bohy týče, tak to bysme nesměli dělat a ani mít nic. Museli bychom žít v tlupách v jeskyních. Co soudci a porota? Ti si nehrají na bohy, když odsuzují (ne)vinného? V každodenním životě se setkáváme se situací, kdy si "hrajeme na bohy". Určitě i vy, které jste tak striktně proti dárcovství (zřejmě čehokoliv), si hrajete na bohy. Nevím, jestli máte nebo nemáte děti. Nebo jestli je chcete nebo nechcete mít. Ale mít dítě, to je to nejkrásnější, co "normální" žena může mít. Cítit, když kope, když se přetáčí, když škytá, poslouchat, když prdká, těšit se na každou kontrolu u doktora, kdy se dozví, jak se miminku daří. Jak je veliký. A nakonec cítit, jak miminko prochází porodníma cestama... to je nepopsatelnej pocit.. a ženě, která touží po miminku, by podle mě neměl být odepřenej jenom proto, že si nechce hrát na boha. Nám šlo otěhotnění naštěstí vždy hned.. jednou i nečekaně.. Ale nedovedu si představit, že bych nemohla mít svoje vlastní dítě. Když adoptovat, tak ve chvíli, kdy už vlastní dítě/děti mám a otěhotnět už nemůžu. proč ne. Ale tohle neprožít, to nepřeju ani svojí největší nepřítelkyni.. A co se týče těch hormonů, co do sebe musí dárkyně nacpat.. kolikpak jich do sebe asi nacpete během života pouhým jídlem?? Kolikpak antikoncepcí? A kolik dalších, daleko škodlivějších látek v sobě máte, aniž byste to tušily?? Nikdo vás nenutí darovat svoje vajíčka.. ale hlavně neodsuzujte ty, které je darují a už vůbec ne ty, které o ně stojí. Nejste bohyně, abyste je mohly soudit.
Marcela
  • 
4.6.2008 22:52:17
Tak jsem se stala dárkyní a dneska podstoupila odběr vajíček. Povedlo se jich 9, tak doufám, že někomu pomohou v cestě za vytouženým miminkem. Jinak celá procedůra byla ještě jednodušší, než je popisováno v článku, injekce vůbec nebolely, narkóza kratičká a rovnou z centra jsem pelášila do práce. A i všichni v centru se mnou jednali velmi slušně. Takže opravdu se není čeho obávat.
helca1981
1.6.2008 23:31:50
Přeji vám, aby se synek brzy dočkal sourozence a aby druhé těhoteství probíhalo v pořádku... Mějte se krásně a hezké synkovy narozeniny :)
31.5.2008 8:51:55
CHÁPU VAŠE OBAVY.ALE JÁ MUSIM ŘÍCI,ŽE PRO MĚ SE STÁVÁ EMBRYO ŽIVÍM AŽ KDYŽ VIDÍM,ŽE SRDÍČKO MU ZAČALO TLOUCI.COŽ NENÍ HNED PŘI ZAVEDENÍ.PŘÁLA BYCH VÁM TEN POCIT,KDY JDETE NA PRVNÍ ULTRAZVUK S TÍM,ŽE UŽ TUŠITĚ,ŽE JSTE TĚHOTNÁ PO TĚHOT.TESTU A TAM VIDÍTE,JAK TO SRDÍČKO MU UŽ TLUČE.VĚŘTE MI,ČLOVĚK PAK NA VŠECHNO ZLÉ ZAPOMENE A SOUSTŘEDÍ SE JEN NA TO MALÉ,ABY TU DLOUHOU CESTU V MAMINČINĚ BŘÍŠKU ZDÁRNĚ DOKONČILO.OPRAVDU JSEM NEMĚLA BEZPROBLÉMOVÉ TĚHOTENSTVÁ A STRES JSEM SI UŽILA.NEJDŘÍVE S KRVÁCENÍM,POTOM S CUKREM,KDY MĚ DĚSILI,ŽE BUDU MÍT VELKÉ DÍTĚ.PODOTÝKÁM,ŽE MÁM 160CM A 50KG A TO ŽE BYCH MĚLA RODIT DÍTĚ S VÁHOU PŘES 4KG,MĚ OPRAVDU DĚSILA.2MĚSÍCE PŘED PORODEM JSEM NESMĚLA SLADKY,OVOCE A DOUFALA,ŽE MALEJ BUDE AKORÁT.A BYL,MĚL3300G A50CM,ALE KDYBY MI TEN CUKR NEPODCHYTILI,BYL BY MACEK.A I TAK JSEM MĚLA DLOUHÝ POROD-24HODIN,CELOIU TUTO DOBU JSEM MĚLA STAHY A MUSELA JSEM TO VYDRŽET. BYLA JSEM HODNĚ POTRHANÁ A NAVÍC SE MU NECHTĚLO VEN,TAKŽE MI TAM DIV NEZKÁKALI PO BŘICHU ABY VYLEZL.ALE JEN VYŠEL VEN,VŠE BYLO NÁDHERNÉ.OBA JSME S MANŽELEM BREČELI,PROTOŽE BYL NÁDHERNEJ A MOC VYMODLENEJ.JSEM ŠŤASTNÁ,ŽE JSEM BYLI OBA V POŘÁDKU.PROTO JSEM SE V PRVNÍM ČLÁNKU TAK ROZOHNILA,PROTOŽE JSME ZROVNA NEPROŠLY RŮŽOVÍM SADEM,NEŽ JSME SE SYNKA DOČKALI.ALE NIČEHO NELITUJI A PŮJDU DO TOHO ZNOVA,S TÍM ROZDÍLEM,ŽE UŽ NEBUDU PODSTUPOVAT HORMONÁLNÍ LÉČBU,ALE POJEDU JEN NA ZAVEDENÍ EMBRYÍ A BUDU DOUFAT,ŽE SE NÁM TO OPĚT POVEDE.
PŘEJI VÁM PŘI ADOPCI HODNĚ ŠTĚSTÍ A SNAD VÁM VYJDE I VAŠE MIMINKO.MĚJTE SE HEZKY
helca1981
30.5.2008 12:48:05
Máte pravdu, ještě si to nedokážu moc představit - nemít miminko, protože nejsem neplodná tak dlouho, aby mě ještě opustila šance, že se to snad jednou podaří... i když červíček pochybností už hlodá a pak to budeme muset opravdu prakticky řešit... Zatím jsme rozhodnuti miminko nebo větší dítě adoptovat... Možná se to změní, ale spíš asi ne. Určitě je něco jiného o tom takhle "teoreticky" uvažovat a určitě je fakt, že uzlíček v náručí už nedovolí člověku myslet a přemýšlet nad tím, co ty další potracené embrya a tak... Já vím, že asi nevnímají (že je to jen pár buněk), ale přesto pro mě je to už život ze kterého může být dítě. Je pravda, že může dojít k potratu samovolnému - ale tam je to možná něco jiného - ten potrat je samovolný, který já nemohu ovlivnit. Ale u toho IVF za ten potrat můžu já (pokud se rozhodnu nechat oplodnit "oživit" vajíčka a pak je zničí, tak mi to tak připadá, že já bych byla ten kdo to dovolí tím, že jsem připustila, aby k tomu došlo...) Ale je fakt, že pak ten pocit z miminka, který mi leží v náručí by tyto všechny úvahy "přehlušil", jenže já mám strach že nee... Snad k tomu nikdy nedojde, aby to byla jediná šance... Děkuju vám za přání... Tak se mějte krásně a hezky užijte s děťátkem den dětí :)
 Příspěvky 110 z 199 [Dalších 189 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.