| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vzteklé dítě není nevychované, ale nešťastné…

 Příspěvky 110 z 197 [Dalších 187 >>]
Jana
  • 
19.12.2011 6:07:49
Taky máme doma malého vzeklouna. Vzteká se cca od 1,5 roku, takže už téměř 2 roky. Naše taktika se postupem času mění. Teď nejvíc pomáhá dát mu pocit důležitosti. Že něco může SÁM rozhodnout, že mi s něčím poradí apod. Např. nechce si jít čistit zoubky, tak se zaptám, "kdo bude v koupelně první? A pak a jakou že to pastou to čistíme zoubky? Dělám to správně? Takhle? Aha, děkuju za pomoc." Taky se jim snažím předcházet předchozí domluvou: "ano, pustíme pohádku, ale až skončí, tak vypneme televizi bez řevu. Souhlasíš? Nebo jí raději nezapneme, aby nebyl řev? Vyber si." Tohle docela funguje, že i sám po skončení volá, že pohádka skončila a mám vypnout TV. Následuje pochvala, jak je šikovnej. Záchvaty vzteku samozřejmě trvají, v průměru 2-3/den nezávisle na čemkoliv. To je pak nejlepší ho nechat vztekat, nevšímat si a když už slábnou, vezmu si ho na klín, promluvíme si v klidu o tom, co se právě stalo, obejmu ho a udobříme se.
20.9.2009 11:00:50
mám doma čtyři děti ,nejmladší je zrovna 2apůl ,synovi 4apůl dcerkám 8apůl a 10apůl a upřmně nepřejde a bude hůř ,tohle je jenom začátek a u nás v bytě je také občas dost hlučno a sousedi si stěžujou už i na sociálce ,sociálka domlouvá a my žijem ,štastně a spokojeně dál .Jsem s dětmi sama. A ta pravá puberta u nejstarší zrovinka začíná skoro my připadá že konkrétně u ni přechází z období do období .... Co jsem osobně u dětí vypozorovala jedny pravidla pro všechny ,ne znamená ne ,a dodeláš to ,dokončíš ,,,být důsledná .Co je nejjtěšší být spravedlivá ke všem stejným metrem ,když každý je jinak starý je jinak šikovnější ....a občas upřímně někdy něco vyšumí ,neuhlídám vše a tak zištuji že je jednodušší mín ukolů mín pravidel mín povinností poté více vzládnem a více jsem důsledná .Přeji hlavně pevné nervi a hoooooodně síly a pamatujte nejjtěšší a nejdůležitějšší je tolerance .Děti sou osobnost a každé je jiné .~b~~a~~m~~o~~q~~x~~y~:-)~a~~m~~m~~m~~t~~z~~o~
11.7.2009 20:55:08
Ahojky vsem :) snazim se tu najit odpoved, proc se ma 9mesicni dcera Nikolka zacala tak silene vztekat??? Je schopna sebou placnout na zem. Cekala bych to treba az ve 2letech,ale ne ted. Je pravda,ze jsem na ni sama uz cele tehotenstvi a rodit jsem jela rovnou z prace....nekdy se to v zivote tak stane...Uz od narozeni hodne place, vyzaduje neustalou pozornost a ani ted si poradne sama nezahraje. Na druhou stranu je moc sikovna, v 8mesicich zacala lezt a ted uz capka za rucicky :))
Prosim o nejake zkusenosti, jak nejlepe zvladnout hodne plactive a vztekle mimco :) diky Renca
Eva,půlroční klučina
  • 
30.6.2009 17:04:20
Dobrý den,
máme půlročního chlapečka a někdy mi připidá,že období vzdoru začlo už teď...Dost se vzteká,kňourá,řve..většinou si tím vynucuje,aby se mu někdo věnoval...vždycky jsme se mu věnovali dost,blbnem s ním,ale taky ho necháváme hrát si samotnýho...baví ho to většinou jen chvíli..už delší dobu se překuluje na bříško a jakoby se zkouší lézt,což zatím nejde,a pak začne vzteky brečet..někdy máme vyloženě prořvaný den...v kočárku se mu taky moc nelíbí,v šátku taky ne...občas mi někdo řekne,že je rozmazlený...ale může být takhle malé dítě rozmazlené?
Stáňa s Terkou (14 m)
  • 
12.9.2008 11:29:14
Ahoj Zuzko,
jelikož se občas s vlastním dítkem se dostávám do podobných stavů (hlavně když se mnou před mentruací cvičí hormony) a období vzdoru v plné parádě násd teprv čeká plně rozumím tomu co píšete a posílám číslo o kterým se možná ví míň než je potřeba.

Rodičovská linka 840 111 234

pondělí, středa a pátek: 13 - 16 hod. úterý a čtvrtek : 16 - 19 hod.

píšou, že poradí co a jak, případně "dohodí" nějakého odborníka, ktarý se vám bude moci věnovat když to zrovna je potřeba.

Přeji v co nejbližší možné době pohodu a klid a radost ze společných chvil s našimi miláčky

9.7.2008 13:41:40
A jaké byly příčiny? Jak to vysvětlil homeopat?
9.7.2008 13:41:15
A jaké byly příčiny? Jak to vysvětlil homeopat?
Míša
  • 
27.5.2008 23:22:11
Termín psycholožky až 3.4.2009? to je trochu hodně vzdálená budoucnost. Odkud jste? Jestli jste alepoň trochu blíž ku Praze, chodím s dcerou k jedné velmi milé a laskavé paní psycholožce, a ta má rozhodně lepší termíny, navíc se hned při objednávání ptá jedná-li se o akutní problém, nebo to chvíli počká.
Mladík je fakt ďáblík. U nás doma jsme právě museli odbourat to doporučované přemístění do jiné místnosti, protože žádnou bezpečnou resp polstrovanou bez jakéhokoliv výčnělku a vybavení nevlastníme. Všude by mohla něco rozebrat, rozházet, vyrabovat, všude jsou zásuvky s elektrikou byť ucpané záslepkou, ale v každé místnosti je alespoň jedna otevřená protože v ní je něco zastrčené, všude se dá s něčím vzteky mrsknou a rozbít to, prostě to není bezpečné. NEpomáhá nic, jen to, že jsem s ní v místnosti, nechám jí vztekat a koriguju aby si neublížila případně něco nezlikvidovala. Je to náročné, protože v tu chvíli se nedá dělat nic jiného. Ale vím, že takto zlobí jen doma, u babiček jsou záchvaty minimální (pokud jí hlídají) a ve školce je taky za vzorňáka.
Míša
  • 
27.5.2008 23:11:30
Když ono to není tak jednoduché, znám osobně případ, kdy se na vztekajícího chlapečka pokoušeli uplatňovat metodu studené sprchy a dopadlo to tak, že mladík měl hned po prvním pokusu o spršku několik měsíců hysterák jen se s ním přiblížili ke koupelně, takže veškeré koupání, čistění zubů, čůrání a podobně se velmi komplikovalo. A ničemu to nepomohlo. A z druhé osobní zkušenosti vím, že na neteř to taky nezabíralo, naprosto ne, prostě se musela vyvztekat, a odeznělo to až věkem, když sama začala chápat že něco není v pořádku. Bylo to velmi stresující období, náročné, sestra z toho byla na dně, ale nakonec to dobře dopadlo, z nadam je velmi dobře se chovající puberťačka.
27.5.2008 22:58:48
Ano tohle znám Vojtík i Filip mají také návaly vzteku.Uhodili jen jednou a dostali na pamětnou a už to víckrát neudělali.Když to na ně přijde tak pomůže studená sprcha.Zkus to na svoji slečnu až začne vyvádět.Uvidíš jaký to bude mít efekt.A hlavně se nerozpakuj.Tohle si vůči rodičům nesmí dovolit.Máš přece mít nějakou autoritu a ne,že s tebou bude mávat jak se jí zlíbí.
 Příspěvky 110 z 197 [Dalších 187 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.