| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč mě sesadili z trůnu?

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
Beruska7
3.2.2009 13:26:00
Prosím o radu, nejspíš reaguji trochu pozdě, ale pro mě je aktualní. Dcerka 4.5 roku svou mladší sestru (5měsíců) určitě miluje.Ve všem mi pomáhá - při koupání,oblíkání,hraní...jenže to jsem s oběma holkama v místnosti i já. Jakmile si odběhnu třeba jen na WC, starší Verunka své chování změní - snaží se ji zvednout,schválně na ni křičí,dělá rámus hračkami,překrývá ji dekou i přes hlavičku a mohla bych pokračovat do nekonečna.Vím to protože jsem ji tajně pozorovala, abych věděla jak se k ní chová, když o mě neví. A já prostě nevím jak jí mám vysvětlit, že může Amálce ublížit. Skoušela jsem to po dobrém i po zlém ...
Helča+3svišti
16.5.2008 19:56:58
Mám v podstatě totéž doma - jen holka je starší 2r.+5m., kluk má 2měs. Dominiku jsme na příchod bráchy poctivě připravovali, je velká citlivka, takže jsme se snažili stihnout před porodem všechny důležité změny - přestala jsem jí kojit (hned jak jsem zjistila těhotenství), nemá plíny, má svou velkou postel, všude chodí pěšky... To všecho se povedlo, je myslím dost samostatná a v pohodě. Začala teĎ samozřejmě více vyžadovat naši asistenci u věcí, které dělala dřív už skoro sama - oblékání, jídlo... Beru to, že je to normální a čekám, kdy se to její "sama" zase vrátí - kdy to bylo u Vás?
Jen dudlík se nám nepodařilo odstranit, takže teď znovu dudlá i chvílema přes den (měla ho už jen na spaní) a brát jí ho teď nepovažuju za vhodné - myslím, že je toho na ní teď dost... Počkáme do 3 let, to už snad půjde...
14.5.2008 23:46:36
My máme věkový rozdíl u dcer 20měsíců. Ač se to nezdá, tak ta starší, Hedvika, je na svůj věk velmi samostatná, umí se skoro celá oblíknout a obout, sama se nají i napije. Na mě byla hodně fixovaná asi do 15měsíců, pak z ničehonic řekla: "mami pá" a v klidu a bez řevu odešla s tatínkem na procházku a od té doby už jsem i já mohla v klidu jít např. na wc. Otěhotněla jsem, když jí nebyl ještě ani rok, plánovaně, a od těch cca 18m jsme jí začali na miminko intenzivně připravovat, když jsem nevěděla, co koupit, ukázala jsem jí to a ona vybrala. Roztřídily jsme spolu hračky a vybrali i kočárek, který ona sama vyzkoušela ve verzi sportáku. Zařídili jsme pokojíček a tomu říkali, že je to zatím jen její pokojíček, ale za rok tam bude bydlet i se ségrou, že tam, kde je ted skřín, bude další velká postel apod. Dneska je jí 25 měsíců a malé Patricii necelých 5 a pořád a ve všem na ní myslí. V obchodě nakupuje "ňami" i pro Patynku, ale říká že Patynka "nesmí toto, schováme" :-D. Kdykoliv Paty zapláče, hned k ní běží a dává dudlík nebo kometnuje svojí přítomnost. Obléká jí ponožky, češe vlásky, ve vaně "koupe" a pak maže krémíčkem. O tom, že venku vozí kočárek, ani mluvit nemusím. Žárlivost jsme snad překonali, ale je fakt, že díky tomu, že já jsem orvaná a vyřízená, protože každou volnou chvilku věnuju Hedvice, nikoliv sobě a odpočinku. O domácnost se starám až v noci a spím cca 4-5 hodin, ale stojí mi to za to a jsem ráda, že se holky zatím milujou, i když z toho asi mc velký rozum ještě nemají. Ale je radost je pozorovat, jak se Hedvika stará a Patynka se na ní vděčně usmívá a ošahává jí. :-D
Katka,kluci 5 a 9
  • 
9.5.2008 16:24:45
Když jsem byla v porodnici s mladším, staršího hlídala moje mamka. Chodili za mnou (byla jsem tam jen 4 dny) a vše vypadalo idylicky. Pak jsme přijeli domů a babi přivezla staršího. No a on se rozhodl, že tam nebude, že pojede zase s babičkou k ní.Brečel, že se mu doma už nelíbí, že chce k babičce... nedalo se to zvládnout, opravdu spolu zase odjeli. Tvrdil jí, že je to doma "hnusný", že "není posekaná tráva".Neřekl, že mu vadí mimi.Přitom se na něj těšil. Asi jak mu to pak došlo naplno, viděl postýlku,mimčo kojení.. No srovnal se, další den už zůstal doma. Ale příjezd z porodnice jsem si tedy fakt představovala jinak. Jo a dneska spolu usínají a stýská se jim po obě vzájemně víc než po mámě, když jsou od sebe.....
8.5.2008 13:02:13
se narodil sourozenec, zvlášť poté, co povyrostl mě štvaly ty kecy ostatních typu: ,,ty musíš bejt rozumnější, seš větší, starší..". Sourozenec měl rozumu až dost, když se v pěti cíleně vztekal a provokoval, ovšem já měla bejt v klidu:-))
A co mě vytáčelo úplně nejvíc..ta snaha babičky, abych brala děcko s sebou..brr, naši naštěstí měli dost rozumu, že to nějak neprotlačovali ale stejně. I tak jsem si díky žalování, rozmazlenosti a celkové sebestřednosti mladší užila dost:-))
Snad jednou uzná jaká byla mrška..spousta mladších to v dospělosti tedy minimálně připustí.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
6.5.2008 11:59:44
Taky doufám, že to tak u nás bude taky!!! Zatím je mladší parťák moc malý ale i tak už za ním leze pod hrazdičku :-D. Jen je starší moc hrrr, takže musím zatím hlídat jako ostrýš, aby malému něco neudělal - ne úmyslně ale nevědomky!
Starší nežárlí, jen někdy zlobí když musím kojit, ale to se snaží na sebe hlavně upozrnit.
6.5.2008 10:57:51
Mám dva kluky od sebe 5 let. Starší byl docela samostatná jednotka, od roku sám v pokojíku, od 3 ve školce, po babičkách běžně. Jak se narodil Fil, trochu žárlil, ne že by mu ubližoval, to nikdy, ale měl pocit, že se malýmu věnuje příliš mnoho času a ne něj nezbývá nic. Když bylo Filovi 5 měsíců, přestěhovali jsme ho k Dávovi do pokoje, protože si to hrozně přál. U něj je to jak kdy, na jednu stranu je pyšnej, že ho Fíla tak hrozně miluje, že po něm všechno opakuje (už ho naučil i několik ne zrovna vhodných výrazů :)), ale zase tuhle mu cosi zničil, tak to zuří, i víc brečí. Pak začal hrát fotbal, trénuje to manžel, takže jsou spolu opravdu hodně času (na můj vkus až moc :)), takže ten pocit křivdy už nemívá.
Marci
  • 
6.5.2008 8:11:31
Moji kluci jsou od sebe 5 let a bylo to v pohodě. Starší si odbyl miminkovská léta bráchy v poslední třídě MŠ a důležitě chodil domů po o, aby mamince doma pomohl. Díky MD jsme bez problémů zvládli i první třídu.
Kamarádka má nyní dva kluky 6 let po sobě. Prvorozený nesl příchod bráchy hodně těžce. Je fakt, že 6 let se kolem něj točil svět a kamarádka si došla sama na záchod až když mu bylo 5 let. Pak přišel brácha, Vojtíšek šel na druhou kolej a v 6-ti letech se začal počůrávat a vyžadoval na noc dudlík jako brácha. Myslím, že první rok, pro ni byl noční můrou.
6.5.2008 7:27:12
... tak presne touhle vetou nas nedavno uzemnil mladsi synek po prichodu ze skolky.
Deti mam brzy po sobe, s malym vekovym rozdilem. Ano, byla to "fuska" , ale stalo to za to.
Obcas se perou, ale vetsinou jsou partaci a kamaradi. Tak z 85% nejlepsi kamosi, zbylych 15% bych rekla chvilkove rvacky.. mozna, ze prehanim. Nekdy se poperou opravdu jen jednou tydne o nejakou hloupost.. tu zabavim a je klid.
Nejake zarleni jsem nepocitila nikdy. Starsi proste mladsiho prijal, jako by byl s nami odjakziva - coz je z meho pohledu super.
Ja mam segru o sedm let mladsi - obe jsme tedy z pohledu psychologu "jedinacci". Presto jsem pocitila jakesi ostrceni ze strany rodicu. Ale spis si to uvedomuji az ted. Vzpominam si na obdobi, kdy se mnou mamka chodila na prochazky a delala ruzne veci, pak prislo mimino, nedelo se nic - obcas mi soupli kocar. Ale pak uz mam v pameti jen litani venku s kamaradkama... ucila jsem se sama, do segry se cpali vedomosti.... ukoly sama, se segrou se muselo sedet.. po stredni na kolej, segra si porila podnajem az ve 24 letech. atp. ale jak rikam ted ZAPLATPANBUH za to , ze ji mam :-D i pres to vsechno, si uvedomuju fakt: je to moje krev, az mi na tehle planete nikdo nezustane, ona tady bude. Ale jak uz psali holky prede mnou, cesta k sobe byla dlouha, a rozumet jsme si zacali, az po me svatbe , tj. osm let nazpet.
Sima + 2
  • 
6.5.2008 7:19:33
U nás je to stejné. Máme 2,5 letou a 1měsíční dceru a ta starší si občas hraje na miminko (lehne si na záda, třepe rukama a nohama a křičí), občas se chce povozit v kočárku nebo si vleze do malé postýlky a prohlíží si hračky. Žádné scény se u nás nekonají. Baruška Emičku miluje, chce při všem pomáhat a pokud se něco týká jí samé, důrazně pronese to své "SAMA". Od návratu z porodnice běžně říkám, že jdu kojit a že si může ke mě sednout a dívat se nebo si může hrát jak chce, ale ať chvíli nekřičí a neskáče po posteli. Jiná omezení jsme neurčili. Samozřejmě koriguju přehnaně vřelá obětí nebo pokusy samostatně přebalit, namazat, učesat, ..., ale nenadávám jí za to, jen důrazně řeknu, že to uděláme spolu a že může připravit plínu, kartáček, krém, peřinku, oblečení, ... (podle situace)
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.