| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V zemi bez mamahotelů

 Příspěvky 110 z 135 [Dalších 125 >>]
ANNAHAM
6.5.2008 14:40:55
Už mě to štve. My jsme v Evropě a pokud vím, tak tady je zvykem, že děti se o sebe začnou starat když dostudují a vydělávají si. Osamostatnění přichází postupně, protože i nástupní platy nebývají nic moc. A i pro rodiče je příjemné, když jim "dítě" začne přispívat na bydlení, stravu, a samo si kupuje oblečení. Uvědomme si, jak se rodičům finančně uleví, když přestanou dítě živit a naopak od něj ještě určitý příspěvek do rodinného rozpočtu dostávají. A hlavně je pro všechny přirozené a příjemné žít v blízkosti svých nejbližších.Samozřejmě je třeba to soužití změnit na rovnoprávné a svobodné, a to přijde samo když je dítě schopno vlastního materiálního zajištění. V Americe žijí jinak. "Jiný kraj, jiný mrav." Lidé ale nejsou ptáci, aby vykopli své potomky z hnízda, protože ti se už naučili sami létat.V Americe jsou také zvyklí se stěhovat za prací, prodávat a kupovat zařízené domy, často několikrát za život.Je to národ velmi schopných imigrantů, kteří nemají žádné kořeny, chabé vztahy k rodině, přátelům, místům. Považuji existenci rodinných domů, které se po generace dědí, za cennou hodnotu. Komu je něco takového dopřáno, má velké štěstí. Považuji za správné a přínosné soužití několika generací a považuji za nelogickou snahu sdružovat pouze příslušníky stejné generace a pokud jde o seniory, odsunuté do "starobinců" - je to velmi, velmi kruté. A to všechno souvisí.
6.5.2008 14:07:34
Mám sourozence. Oba bydlí blíž než já - ale pokud je něco potřeba, stejně volají mě. Takhle si to aspoň odvyknou. :-)
6.5.2008 14:00:40
Práve sa prejavila nevýhoda tej vzdialenosti 200 km. Mamin manžel mal úraz, mama sedí nešťastná vedľa neho nevie, čo s tým krvácaním, keď klasická prvá pomoc nepomohla. Ešteže aspoň poslala sms. Naštastie je v dosahu sestra s mužom, aj môj muž, tak som sa s nimi hneď spojila, tak už sa vraj vezú na pohotovosť. Starkí si zas nepovedia, že niečo potrebujú.
6.5.2008 13:52:19
Taky si myslím, že řešením by byla větší vzdálenost a tudíž menší dostupnost. Mně by mohlo být koneckonců docela jedno, kde budu bydlet - jsem v nájmu, takže jestli ho budu platit v Brně, Praze, Jihlavě nebo v Aši tak je to celkem fuk.
6.5.2008 13:44:31
Je teda docela zajímavé, že mám z rodičů pocit, že to berou jako tak, že si na to samostatné bydlení tak jako jenom hraju:-) Je to docela zvláštní situace - žiju přes dva roky sám, jezdím za nimi každých čtrnáct dnů na sobotu a část neděle...a stejně mám pocit, že si myslí, že je to dočasně:-)
6.5.2008 13:24:23
Dobre si urobil, i keď je to drahšie. Ja som síce šla z domu skôr, ale to puto ostalo nepretrhnuté. Rady, návody, pomohla vzdialenosť, až po mnohých rokoch.
6.5.2008 13:20:59
Odsťahovať sa. Je to nezdravé, stále medzi vami bude nerovnováha, ktorá nerobí dobrotu.
6.5.2008 13:12:31
ZUFI, aj ja som vyrástla v podobnom mamahoteli. Chyba, chyba, chyba. Moj titul nie je menejcenný, je riadne platný. Už som to mame odpustila. A dodatočne sa učila o živote to, čo som sa nenaučila doma. Na svojich deťoch to rozhodne nechcem zopakovať. Žiaľ, kým mne sa zdá, že nič také nevytváram, môjmu manželovi sa to zdá opačne, on zas vyletel v 15-tich. to sa mi zdá opačný extrém. Ja si myslím, že deti sa postupne majú zapájať určite do činností, ktoré sú schopné vo svojom veku zvládavať, popri vzdelávaní. Asi budeme tiež hľadať, či je možná finančná spoluúčasť počas VŠ štúdia. Po doštudovaní by mali vyštartovať k úplnemu osamostatneniu. Rozhodne nepristúpim na žiadne parazitovanie. Chcela by som, aby obe strany rozpoznali, kedy je ten správny čas pre vyletenie.
6.5.2008 12:15:10
Ono je to hezké,když jeden ze synů zůstane bydlet u rodičů,pomáhá jim,ale takový muž potom většinou nemá šanci se oženit a žít svůj normální život.Těžko pak najde ženu,která by byla ochotná se přistěhovat do domu jeho rodičů,protože to nedělá dobrotu a když se bude chtít odstěhovat on,tak mu to budou mít zase rodiče za zlé,protože si zvykli na jeho pomoc.Aby si ho tam udrželi,tak nechají napsat i dům na syna a je to pak začarovaný kruh.Mám pár takových známých.Ale máte pravdu,že sehnat levnější byt asi není jen tak.Lepší to je na menších městech,ale zase se musí dojíždět za prací,takže se zase utratí za dopravu.
Lucie Nováková,1dítě
  • 
6.5.2008 10:06:15
Myslím si,že všude až na malé rozdíly to výjde na stejno,akorát u každého je jiný systém.To je vše

Je blbost ale říkat že maminy se tady mají královsky narozdíl od mamin v USA,které musejí hned krátce po porodu do práce.Kdyby u nás byli jesličky kde si můžete odložit 10měsiční dítě,tak by spousta mamin u nás dávno pracovala.A co se týče sociálních daní u nás,tak si platíme vysoké sociální daně,které odpovídají úměrně výši platu.Takže když čerpáme 3roky rodičovskou a po jejím skončení opět nastoupíme do práce,tak vše co jsme dostali od státu,postupem odpracovaných let zase vše státu vrátíme na soc.daních.které až do důchodu budeme odvádět,(samozřejmě tohle se netýká lidí,kteří nechtějí pracovat a zneužívájí soc.systém).Nehledě nato,že vychováváme další daňové poplatníky :-)
 Příspěvky 110 z 135 [Dalších 125 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.