| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem z jiného světa?

 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]
nozilu
5.5.2008 23:42:25
za Vaše ohlasy, ať už kladné nebo záporné.
Možná je to tím, kde člověk žije. Jaká je tam nálada mezi lidmi. Proto jsem se na konci ptala, kde se potkávají nerudní lidé.
K jednomu názoru. Nejsem samolibá a nechválím se, jak s lidmi umím vycházet. Prostě je to tak. Mám spoustu zážitků, kdy mě osloví žebrák, bezdomovec nebo člověk ve vlaku. Nevím proč. Taky občas potkám, někoho nerudného a protivného a rozhodně se jej nesnažím rozveselit. Jedna paní mi řekla, že jsem empatická a umím lidi vyslechnout. Pozvala mě na kafe. Tehdy jsme se vyděli poprvé. Doufám, že ne naposledy.
Všem maminkám přeji hodně chápavých lidí.
Eva (2 děti - 4 a 2 roky)
  • 
28.4.2008 13:00:48
Tak teda nevím kudy jezdíte, ale já po Brně jezdím s kočárkem už skoro 4 roky a za tu dobu jsem se setkala jen párkrát s někým protivným. Snažím se být nezávislá a proto vyhledávám nejenom nízkopodlažní spoje, ale i jednodušší trasy. Ne vždy to samozřejmě jde. Ale jsem od ostatních lidí spíš zvyklá na to, že nabízejí pomoc než že bych se musela někoho doprošovat. Když už někoho o pomoc s kočárkem poprosím, tak bez problémů pomůže.
Když jsou lidi v místě vyhrazeném kočárku, tak je poprosím, aby si šli stoupnout jinam, že si tam potřebuju zajet.
Jezdím v různých časech. Jak ve špičkách tak mimo špičku. V podstatě po celém Brně a opravdu musím říct, že se ohleduplnost a angažovanost lidí zvyšuje.
Jak říká moje maminka, tak "líná huba, holý neštěstí" a já ještě říkám, že "úsměv nikoho nic nestojí". Takže pokud se někdo umí ozvat a usmát se u toho, tak by cesta nejenom MHD měla být bez větších problémů.
27.4.2008 15:08:38
no, mojich 20 rokov pribudne neskôr ako tvoja pracovná výkonnosť, takže môžeme pokecať o rok, dva, tri? :o)
Pavlina
  • 
26.4.2008 22:38:54
Pripada mi,ze jste skutecne z jineho sveta.Neumim si predstavit,jak bych mohla lepe predchazet konfliktnim situacim,nez to delam.Cesta verejnym dopravnim prostredkem s kocarkem je horor.Nejenze nastup a vystup je bez pomoci druheho cloveka nemozny,ale precpane autobusy a k tomu nervozni ridici,kteri Vas privrou do dveri i s kocarkem je kazdodenni realita.Najdou se i takovi chytraci,keri na Vas zautoci,ze by se melo cestovani s kocarky ve verejnych prostredcich zakazat.Po takoveto jizde,i kdyz se snazite usmivat a co nejmene prekazet at uz tim,ze promyslite kdy a kterymi dvermi by bylo nejlepsi nastoupit,Vam zustanou jen oci pro plac.Proste proto,ze Vam to prijde lito.
Jana, 1 dcera + 2 dospělé děti
  • 
25.4.2008 23:22:36
Moc se mi líbil Váš článek Jsem z jiného světa. Úplně s vámi souhlasím. Čas plyne hodně rychle a uběhne pár let a budeme sami v postavení důchodců. Je možné, že potom budeme vděčni za každé milé slovo a sami budeme hledat komunikaci mezi lidmi. Možná by nám pomohlo, kdybychom si to uvědomili už nyní a byli tolerantnější ke svému okolí.
Rachel
  • 
25.4.2008 12:10:45
Mám zaručenou radu, jak se v dobré náladě zbavit dotěrných otázek (mě někdy vadí, někdy naopak nevadí, ale chápu, že některým vadí otázky cizých lidí velice).
Když se někdo začne vyptávat, je to zpravidla proto, že si chce pokecat. Není nic snažšího než opětovat otázku o vašem dítěti a zeptat se onoho "protivného" důchodce, jestli měl taky děti, kolik, jak se jmenovali/y a pak už se to rozběhne samo. Vy nemusíte nic prozrazovat a ani okolí (lidé v MHD, na zastávce, v obchodě) se o vás nedozví, kolikrát se vaše dítě počůrává, jestli je z umělého oplodnění atd. Ten, kdo si chce vykládat je totiž ten důchodce, ne vy. A vy mu tím vlastně podáte nataženou ruku: "Když chceš, tak vykládej, důchodče, raději vyslechnu já vás, než vy mě..."
24.4.2008 13:22:54
Souhlasím. Mám souseda, chodil se mnou už do školky a bez urážky kluk byl takový jednodušší. Samé průšvihy no takový sídlištní darebák, rodinné zázemí taky žádná sláva (maminka i otec se po cestě z práce stavovali v oblíbené pivnici apod.), teď je z něj otec. Čirou náhodou bydlíme stále vedle sebe, i když už se svými rodinami. Neustálé hádky, děti zcela bezprizorně pobýhají po sídlišti. Pokud s tímto člověkem něco řešíte je to věčný potížista, když má někdo v paneláku problém, nebo je někomu ubližováno, je to on. Myslíte, že odpovídá mému synovi na pozdrav - ani náhodou. Spíš ho vždy za něco "zprdne" (syn má 3 roky). A jaký si myslíte, že z něj asi bude pán v důchodu?... Bohužel naše povaha nás provází celý život. Když je někdo "blbec" za mlada, pravděpodobně bude "blbcem" i ve stáří. Spíš bych řešila problém jinak. Řeknu to přímo a nemyslím to zle. Místo, abychom používaly termíny: "V MHD jsem narazila na protivnou důchodkyni", bych raději použila "V MHD jsem narazila na blbou ženskou - mohlo jí být tak šedesát." Důchodci nejsou zlý, stejně jako puberťáci nejsou nevychovaní a drzí. Prostě existuje puberťák "blbec" a důchodce "blbec", stejně tak jako úplně "blbá" matka na mateřské. Nebo si myslíte, že se nám povaha mění podle toho jakým věkem procházíme - asi těžko.
Těm, kterým přijde slovo "blbec" příliš vulgární se opravdu omlouvám, ale výstižnější jsem nenašla.:-)
24.4.2008 9:02:54
Milá Radko,přesně takovouhle babičkou chci jednou být i já.A docela závidím vašim mladejm,že vás mají,fakt.Co bych za takovou "babičku"dala.Moje mamka bydlí dál a má zdrav.problémy a tchýně sice pohlídá,ale bere to fakt jako hlídání a ne jako společně strávený čas s vnoučetem,po takovýmhle hlídání si pokaždý vyslechnu jak moc prcek zlobil,jak neumí to a to a já sbírám odvahu,jak jí říct,že kdyby se mu věnovala na plno,tak jí zlobit nemůže,kdyby spolu třeba objevovaly ty krásy přírody,jak píšete,byl by určitě jako beránek.Takže vám držim palce,jste super.Kamila
Romana, 2 děti
  • 
23.4.2008 13:56:22
Já jsem někde slyšela, že z mladého, hloupého a zlého člověka prostě nemůže "vyrůst" moudrý a hodný děd, nebo babička a to si myslím, že je podstata.
Já jsem narazila jak na milé staré lidi a patřím k těm, kteří si s takovými rádi popovídají a nevadí mi je vyslechnout, ale na druhou stranu jsem potkala i ty zlé, kteří byli i "značně nerudní" právě třeba vůči malým dětem a to dokážu pochopit, že se může maminek dotknout, mě se to taky velmi dotklo. Pro příklad: Stála jsem s dětmi v cukrárně, děti se chovaly naprosto slušně, jen si polohlasem povídaly, co si vyberou za dort a to už jsem zaznamenala "babičku", která byla notně nervózní z dětských hlasů a brblala si cosi o těch dnešních mladých, kteří si můžou koupit co chtějí. V reakcích na článek se hovoří o tom, být tolerantní. Já byla a dělala jsem, že ji neslyším a koneckonců, mohla mít zrovna jenom špatný den a tak si brblala. Dcera, které tenkrát bylo asi 5 let a měla zrovna období, kdy přímo milovala se zastaovat s babičkami a dědy a povídat si s nimi a měla je upřímně všechny ráda (a většina z nich opravdu byla milých), tak bohužel tohle brlblání nezaznamenala a s upřímným úsměvem se před "milou" babičku postavila a pohleděla jí do očí, že jí třeba dotyčná babička chce něco sdělit, když mluví. Jenomže stalo se to, co mě opravdu dodnes mrzí, i když u to bude asi tak 3 roky zpátky. Milá stará babička se na mojí dcerku obořila, že takovýho "smrada hnusnýho" už dlouho neviděla a ještě se otočila i ke mě, aby mi sdělila, že mám tedy pěkný a otravný parchanty. Naprosto nevím, čím jsme si tohle vysloužili a opravdu můžu říct, že ačkoli jako každý i já dokážu pochopit, že rozjuchané malé děti, byť nevědomky můžou někomu třeba "lézt" na nervy, tak tenkrát ty děti byly fakt hodný a výsledek, celé události byl, že dcera tenkrát hrozně brečela a od té doby už nemá zájem se s babičkama a dědouškama nikde zastavovat a s nima rozprávět....
Je to škoda, protože takovýhle jedinci, kteří jsou napříč všemi generacemi jsou opravdu nepříjemní, ale neomlouvá je ani jejich věk.
Já když nad tím vždycky přemýšlím, když si někdy přečnu o potřebné úctě ke stáří apod., tak bych dodala, že úctu můžu mít k moudrému stáří. Nemůžu mít přeci úctu k někomu "jenom" proto, že je "starý". Pokud je někdo pouze starý, ale chybí mu slušné vychování, tak já si v duchu prostě nemůžu říct, to bylo ale milé setkání s příjemným a moudrým člověkem. Aby člověk měl úctu, musí si jí něčím zasloužit.
Další věc, která mě mrzí, je, že se dost často rozebírá právě "to nezvedené mládí" a je potřeba vždycky ty mladé hodně zkritizovat a odsoudit, zejména starší generací a to tedy zase musím říct, že já třeba, jsem nezažila dítě, nebo pubescenta, který by byl vyloženě takový, abych o něm mohla říct, že je opravdu špatný a nevychovaný tak, jak se mnohdy dočtu, že dnešní mladí jsou.. Mám děti 8 a 6 let, neteře 22 a 16, jednu roční, znám spoustu dalších dětí a mladých od známých a příbuzných různého věku a všichni mi přijdou naprosto v pohodě s naprosto správnými a ucelenými názory na svět.... Přesto, jistě jsou i ti nevychovaní, ale dovolila bych si tipnout, že jestli ta dotyčná "babička" z cukrárny, měla někdy děti, tak že takové nevychované mladé, bych možná dneska našla mezi jejími vnoučaty....
Já se snažím veškeré "blbce" ze všech generací ignorovat a "nekamarádím" se s nima. Jen mě naštve, když mi někdy vlezou do života :-)a úcta by měla být pravidlem vůči všem lidem, kteří si jí zaslouží a platí to jak pro mladé, tak staré.
23.4.2008 7:56:01
Milá Erika. Rada sa k tej téme vrátim, keď ti pribudne aspoň 20 rokov a príslušný rozhľad, keď ťa život privedie aj do inej pozície, než ktorú dodnes poznáš. Tak veľa zdaru a prajem tebe i dôchcodcom, nech sa vaše cesty pretínajú čo najmenej. :-)
 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.