| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nemoci štítné žlázy a problematika jódu u dětí a v těhotenství

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
Alena, 2 děti
  • 
19.7.2008 16:22:06
Dobrý den,
minulý týden mi lékař diagnostikoval zvýšennou činnost št. žlázy. S tím, že budu hospitalizovaná a budu muset brát hormony. Chtěla jsem se Vás, Gabrielo, zeptat na jejich vedlejší účinky - pokud tedy nějaké byly. Všichni mě straší, tak bych byla ráda připravená.

Děkuji a přeji hodně zdraví, Alena
Alena, 2 děti
  • 
19.7.2008 16:20:32
Dobrý den,
minulý týden mi lékař diagnostikoval zvýšennou činnost št. žlázy. S tím, že budu hospitalizovaná a budu muset brát hormony. Chtěla jsem se Vás, Gabrielo, zeptat na jejich vedlejší účinky - pokud tedy nějaké byly. Všichni mě straší, tak bych byla ráda připravená.

Děkuji a přeji hodně zdraví, Alena
  • 
4.5.2008 14:41:12
Taky mám autoimunitní onemocnění štítné žlázy. Zjistil to až třetí alergolog, kterého jsem navštívila. Stále mi jen léčili rýmu, ale na každý antihistamin jsem reagovala zhoršením zdraví.
Prý právě díky autoimunitě.

Prý toto onemocnění souvisí s očkování TBC, dceři jsme očkování odložili. Může ho nastartovat "živá" vakcína, samozřejmě spolu s jinými vlivy.

Neberu žádné léky, jsem bez potíží, jen mě "sledují". Zlepšila jsem ovšem stravování, méně mouky i cukru, bez alkoholu, jóga. Snad to tak vydrží.

EVA
Lea
  • 
24.4.2008 12:08:48
Tak já přidám ještě kontrolu od doktora. Vzhledem k tomu, že jsem těhu musela jsem zamířit k endokrinologovi. Výsledky odběru na hormony mám hraniční a říkal, že pokud bych takhle přišla normálně, tak mi ihned nasadí léčbu. Naměřil i její zvětšení. Přesto, že užívám celou dobu plánování i teď Calibrum baby plan vitamíny a ty obsahují poloviční dávku jodu vypadá to, že to bohužel nestačí. Mám přidat zatím jodid na celou doporučenou dávku a za 2 měsíce přijít opět na kontrolu. Říkal, že pokud nenastane zlepšení nasadí léčbu hormony, protože je nebezpečí, že to štítná žláza nezvládne zásobovat a mohla by mi zkolabovat a zase rozjet zánět. Tak všem maminkám bych chtěla říct, že tenhle orgán je rozhodně v těhotenství dost důležitý, aby jsme my i miminka zůstali v pohodě.
  • 
22.4.2008 7:19:28
Dobrý den,ráda bych se podělila o svůj názor. Mám už 3 roky Hypothyerozu(zvýšenou fci)v tak velkém stádiu že jsem brala největší dávky thyrozolu.I přes varování pí doktorky jsem v těhotenství pokračovala.Bylo to sice za přísného režimu,žádná sůl,jod,vitamíny pro těhotné...Celé těhotenství jsem chodila do práce(učitelka MŠ)Jediný problém mi dělalo srdce a porod proběhl císařským řezem.Taky jsem nesměla kojit Máme zdravého kluka. A pravděpodobnost že bude nemocný je malá,právě protože je to kluk.
Vím že je to těžké rozhodování,ale nikdy jsme si nepřipustila myšlenku,že bych to vzdala. Příští měsíc mě čeká konečně operace. Takže přeji všem maminkám které mají obavy,at je hodí za hlavu.Stres je nejhorší ""nemoc"".
Mirka
21.4.2008 14:09:13
Od 4 let beru Euthyrox, mám v podstatě nefunkční štítnou žlázu, ale naštěstí bez nějakých problémů. Teď bychom chtěli otěhotnět, doktorka mi vzala krev a říkala, že je všechno OK, ale zatím se nám nezadařilo (zatím teda jenom po třech měsících, brala jsem 6 let antikoncepci). Kamarádčina endokrinoložka jí prý říkala, že až bude chtít otěhotnět, tak jí zvýší dávku a že to uvidí ten fofr :-) a že je dobré jíst jód. Koupila jsem si rybí tuk, ale nějak nevím, jestli to má smysl užívat, když mi ŠŽ v podstatě nefunguje, tak stejně asi není schopná si s tím jódem nějak poradit - nebo jo? Mám tam jít někdy v květnu, tak se budu muset přeptat...
Lea
  • 
20.4.2008 21:06:43
U mě nastaly problémy po druhém porodu, byla jsem pořád nemocná, všechno jsem hned chytla a nebylo vyjímkou, že jsem brala 3 i 4 antibiotika za sebou než jsem se z nemoci dostala. Nekontrolovaně jsem přibírala a přitom jsem říkala doktorce, že už piju jen vodu a netuším z čeho těch 7 kilo za měsíc nabírám nebo zase jsem zhubla klidně i 5 kilo za týden. Vše přišlo doktorce normální. Vše bylo podle ní zaviněno jen změnami po porodu. Přesto, že jsem skoro 2 roky upozorňovala na to, že mě buší srdce, je mi často zle na omdlení, vypadávají mi vlasy atd. byla její odpověď, že je to porodem a jsem po porodu oslabená. Pak mě pro nelepšící se stav konečně poslala na krevní testy na štítnou žlázu a bylo to jasné. Hodnoty příšerné a endikronolog mi řekl, že jsem prodělala zánět štítné žlázy , na který nikdo nepřišel, díky němu mám poškozenou funkci štítné žlázy a narušenou imunitu organismu...následek zvětšená a snížená funkce štítné žlázy, takže hyperfunce. Doktorku jsem vyměnila a její tehdejší neochota řešit můj stav byla pro mě následná několika letá léčba ke stabilizaci mého stavu. Léčba imunity a štítné žlázy. Po léčbě letroxem, když mi jej naordinoval pan doktor následovala opačná reakce štítné žlázy a když mi jej vysadil byly výsledky opět špatné. Doporučení ode mě nevěřte doktorům....a na tohle onemocnění si dejte opravdu pozor. Radši si zjistěte výsledky zbytečně než mít pak neskutečné problémy.
Amálka, 3 děti
  • 
20.4.2008 14:48:56
Mě byla zjištěna snížená funkce při posledním těhu. Byla jsem hodne unavená najednou z ničeho nic jsem byla schopná si pomalu lehnout na chodník a dát si "20". Když jsem šla na gyn., že jsem asi těhu, tak mě udělal krevní testy (bez toho aniž bych mu tyto problémy opisovala) a bylo zjištěné, že mám hraniční TSH, spíše nižší,... po návštěně na endokr. mě bylo řečeno, že to není jen těhotenstvím, ale že jsem prodělala zánět štítné žlázy. Začala jsem hned brát letrox, který beru až dosud a prý napořád...
Zánět ŠŽ jsem prodělala těsně před těhu, ale to vím až teď. Podle příznaků, které se zmiňovala..., ale hormony tehdy nikdo neřešil. Mysleli si že mám mononukleozu,...
19.4.2008 13:25:44
Já se určitě taky přidávám k ostatním,že je velmi dobré si před otěhotněním zkontrolovat jak funguje štítná žláza.Mně bylo celé těhotenství velmi zle,měla jsem všechny příznaky onemocnění zvýšené funkce šž,ale přičítala to těhotenství, když se nic nezlepšilo ani po 4 měsícím po porodu, tak jsem zašla k lékařce a ta byla jen zhrozena jak jsem to s tak katastrofálníma výsledkama mohla vydržet.Nejprve mě určitou dobu léčili,ale nakonec jsem stejně po úplném odstranění šž. Píšu to vlastně proto,že malá se narodila s rozštěpem rtu a doktorka mi řekla,že to mohlo být právě od té žlázy........
Dana
  • 
19.4.2008 10:44:26
Je fajn,že tento článek na problematiku onemocnění štítné žlázy upozornil.Velmi často se totiž toto onemocnění podceňuje a i lékaři bagatelizuje.Bohužel případů onemocnění přibývá a nejsou výjimkou ani děti-jako v našem případě.
Holka byla hrozně unavená,od narození měla suchou kůži(bylo nám řečeno,že je atopik),ale lékařka nám tvrdila,že některé děti jsou spavější...
Před půl rokem začala mít problémy s pamětí a následoval hned odběr krve,návštěva endokrinologa,ultrazvuk.Měli jsme prý přijít dřív,ale já jsem na problémy lékařku upozorňovala už dost dlouho,ona to však bagatelizovala.
Takže při podezření na onemocnění štítné žlázy reagujte co nejdříve a trvejte na krevních testech.
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.