| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma Kačenku

 Příspěvky 110 z 183 [Dalších 173 >>]
třeba lenka nová, mrně a puboš
  • 
27.4.2008 22:12:24
No já jednoho Sávu znám, je to dost neobvyklé jméno, v čr je jich 39 a používá se i jako ženské. Myslím, že když má někdo takhle nezvyklé jméno, je hodně vidět, každý si ho zapamatuje. Takže se aji podle toho začne chovat, ten, co ho znám je dost samorost. Hromnice podle mne opravdu není jméno.
27.4.2008 1:17:52
Já taky nemám moc ráda, když se děti jmenují po rodičích. Nakonec to u nás dopadlo stejnějinak. Vzhledem k tomu, že máme dvojčata, holčičky, tak jsme se dohodli, že každý vyberem jedno jméno. Já jsem původně chtěla mít Kristýnu a Karolínu. Nakonec máme Kristýnu - tu jsem si prosadila, a druhá holka se jmenuje Jana po tatínkovi. Pro klulky jsme měli vybraný jména Jan - po tatínkovi a David, což je moje vytoužený jméno pro kluka. Ale už o dalších dětech neuvažujem, tak máme jenom holčiny. Každý se nám akorát divil, že jedna má krátké jméno a druhá dlouhé.
Jana(Sara 9/06)
  • 
20.4.2008 23:07:07
My jsme s manzelem resili jmeno jeste 7 dni po porodu - kdyz uz jsme OPRAVDU museli vyplnit formular o narozeni... ;-))
  • 
16.4.2008 21:09:22
Ahoj, mě se taky dědění jmen nelíbí. Kromě tebou zmiňované oslovení "malý" vidím ještě jednu věc.
"Máš jméno po dědečkovi a ten byl moc zbožný, vysokoškolák...", "Nedělej dědečkovu jménu ostudu" atd. Ale samozřejmě to záleží na přístupu rodiny.
L.
Jíta
  • 
15.4.2008 11:33:11
ahoj, tak moc gratuluji. taky mám dva kluky. ráda bych zkusila holčičku, ale bojím se že to bude 3-tí kluk... koukla jsem tu i na nějaké zaručené rady jak na to, ale bojím se že to bude opět o náhodě. Tak ještě jednoiu moc gratujuji a hrozně tě obdivuji, že se do toho vrháš takhle po sobě. Mám kluky skoro ve stejném věku a mám toho plné kecky je zvládnout a dop toho ještě jedno mimčo ... by mě asi kleplo.. už teď jsem na pokraji sil. Mnoho štěstíčka s malým uzlíčkem a a´t se daří .. pá Jíťa
Lenka + Macík + Erča
  • 
15.4.2008 11:22:01
Ahoj, tak Vám i já napíši svůj příběh se jmény.
Když jsem v 16 t byla na ultrazvuku a doktor mi oznámil, že naše dítko bude kluk, uvažovali jsme o spoustě jmen. Docela jsem se schodli na Jakoubkovi.. a jednou ráno manžel vstal a říká mi. měl jsem sen, narodil se mi kluk a jmenoval se po mě - Marcel! A viděla jsem jak byl hrdý, tak jsem souhlasila. Pro porodnici jsem vyplnili Marcel /Marcela (což se mi sice až tak nelíbilo) ale říkat miminku Ahoj Katko, když jsem mu asi 5 měsíců říkala "Macku" mi přišlo blbé..Teť máme Macka(táta) a Macíka! Všichni si zvykli a nepřipadá mi to blbé. Když jsme čekali další mimčo (přála jsem si holčičku, když jednoho raubíře jsem doma už měla) tak Marcelu mi každý vymluvil a opět tu byl problém. Kalendář je plný hezkých jmen, ale když jde pak o to Vaše tak žádné se nezdá dost hezké. Na holčičce jsme se schodli hned že by to mohla být Alice, ale kluk byl horší. Jednou manžel z legrace nadhodil.. tady píšou že nějakej Erik.... a já hned jéé to je pěkné jméno... celá rodina byla proti.. nakonec i manžel.. ale prosadila jsem si ho. Všichni se zvykli a dnes už jim to ani nepřijde.. je to prostě Riki .. Erča... Éro.. nebo jen tak Eriček!
No ještě bych do třetice zkusila tu holčičku... ale už pomalu odposlouchávám zajímavá jména pro chlapce.. přeci jen, když si někdo něco hodně přeje....ale hlavně že jsou zdraví!
MAMINKA MIRKA S DCEROU KACENKOU
  • 
14.4.2008 0:22:39
MOC HEZKE.BYLA JSEM NA TOM UPLNE STEJNE.DCERA DOSTALA JMENO KACENKA AZ KDYZ JSEM JI PORODILA.TAKY SE MI DO TE DOBY ZADNE JINE JMENO NELIBILO.A MIMOCHODEM,KDYBY SE MI NARODIL KLUK,JMENOVAL BY SE TOMAS.
Aja
  • 
13.4.2008 23:47:41
Ja porad rikam, ze pojmenovani deti po rodicich je dusledkem nedostatku fantazie :-)). Navic to vetsinou sklouzava k tomu, ze se v rodine oslovuji starej (Jirka)/ mladej (Jirka).. no a mít za manzela "starýho".. to se mi fakt nechce :-))))
Aja
  • 
13.4.2008 23:43:32
U nas je to podobne.. budu koncit 37. tyden tehotenstvi a porad.. porad se nemuzeme shodnout :-))
13.4.2008 22:41:38
Kdyby se ti to líbilo, máme Emu a Elu (Elišku), ještě se mi líbí Nela, ale to už máme psa;)
 Příspěvky 110 z 183 [Dalších 173 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.