| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku To zas byla noc!

 Příspěvky 110 z 129 [Dalších 119 >>]
PAVLA
  • 
30.5.2008 13:05:03
TAK TO MÁTE OHROMNÉ ŠTĚSTÍ,ŽE SPÍTE SEDM HODIN V KUSE.TAKOVÉ ŠTĚSTÍ MÁ MÁLOKTERÁ MAMINA S TŘÍMĚSÍČNÍM MIMINEM.POPRAVDĚ VÁM TO ZÁVIDÍM
MÍLA ,TŘETÍ MIMČO
  • 
30.5.2008 13:02:44
ZDRAVÍM VŠECHNY CO MAJÍ NESPAVCE.JÁ MÁM TŘETÍ DĚCKO A A ŘÍKALA JSEM SI JAK PO TŘETÍ BUDU DĚLAT VŠE LÉPE,JINAK,JAK SI VYTVOŘÍM REŽIM,JAK MALÉ NEBUDU PŘÍLIŠ CHOVAT A ROZMAZLOVAT.A VIDA,MALÉ JSOU DVA MĚSÍCE A JÁ DĚLÁM VŠE CO JSEM NECHTĚLA A MOŽNÁ JEŠTĚ VÍCE.JENŽE KDYŽ ONA TAK ŽALOSTNĚ PLÁČE,ŽE MI TO RVE SRDCE.A TAKY VÍM,ŽE KDYŽ SI JÍ PŘITULÍM,JE TAK ŠTASTNÁ,CHNAPNE MĚ ZA COKOLIV A NEPUSTÍ,JEN SPOKOJENĚ VRNÍ.A V NOCI?TO JE TO SAMÉ,ZLOBÍ JÍ PRDÍKY,TAK SI JÍ VEZMU NA SEBE NA BŘÍŠKO A VYUŽIJU ALESPON CHVILKY KLIDU,KDYŽ NE SPÁNKU.JSEM KAŽDÝ DEN PĚKNĚ ZNIČENÁ,ALE MI MÁMI JSME JAK KOČKY,CO MAJÍ SEDM ŽIVOTŮ A VYDRŽÍME I NEMOŽNÉ.NEMÁM PRAVDU?
Romana, 2 děti
  • 
18.4.2008 12:15:06
Věř mi, že tyhle postupy znám a zkoušela jsem je vytrvale cca první 3 roky, pak jsem to prostě zabalila a chtěla jen přežít. Přežila jsem, ale spát jsem pořádně začala, až když děti "odrostli". Mě už je to dneska víceméně jedno. Mám děti už dost velké a tahle období jsou dávno za námi, ale já jen říkám, že i možnost, že "zaručené" postupy, ačkoli je dodržujete a většině fungují, někomu prostě nezafungují a nelze pak zjednodušeně říct, že si za to vlastně může sám...
Naše děti i dnes, často v noci, ve věku 8 a 6 let bloumají ztichlým bytem a nemůžou spát. Taky ví a odmala jsem je učila, že v noci se spí a pokud se k nim jako malým vstávalo, tak jen potmě, nebo příšeří, max. jsem je pohladila, nakojila, pokud měli jiný problém, co nejrychleji vyřešila a zase toužila aby i oni a my mohli spát a o režim před spaním jsem se taky snažila.. Nám se naopak osvědčilo to naprosto přestat řešit a ve chvíli,kdy jsem přestala dodržovat všechny režimy a zaručené rady a začala jsem všechno uzpůsobovat prostě jen dannému okamžiku, tak se nám všem ulevilo. I dneska asi žijeme z pohledu zvenčí dost neorganizovaně, ale jsme spokojený :-). Jediný, co je u nás jasný a co se musí dodržet je, že ráno vstaneme a máma s tátou jdou do práce a děti do školy,popř.odpol. kroužky. Jinak naše návraty a odpolední programy nemají naprosto žádný režim :-). Naštěstí ale ten den v současné chvíli i ty naše nespavce utahá většinou natolik, že se těší do postele a i když pak třeba nespí, tak už si dokážou vážit toho, že je příjemné, tam minimálně ležet :-). Takže já jsem svůj příspěvek psala spíš proto, abych autorce dala naději, že i když rady teď nezaberou, že její "spací" chvíle jednou i tak přijde :-)
Romana, 2 děti
  • 
16.4.2008 13:44:16
To jo, jenomže, když prostě nespíš a nespíš, i když několik let předtím dodržuješ dobré návyky, tak si pak jako větší třeba řekneš (mluvím teď o sobě - když jsem byla malá, tak jsem taky nespala a rozhodně si mě v noci nikdo nevšímal a všichni tvrdě spali a dodrožovali "dobré návyky";), tak si pak prostě řekneš, budu si alespoň číst (třeba). Ale to samozřejmě neplatí pro malé děti, tam se to musí zkusit překonat dobrýma návykama.
Petra
  • 
9.4.2008 14:45:33
Přesně tak, na některé nespavce je opravdu těžké najít fígl, který na ně zabere. My máme 9 měsíců a pořád se budíme. Od narození je nespavec, skusila jsem každou radu a nic. Tak jen už čekám, a snad to jednou přijde. Tak všem pevné nervy, já je občas stratím,a ať mají dětičky klidné spaní.
Petra
  • 
9.4.2008 14:39:49
Silvi, tak to mě fakt pobavilo. Blbý je, že u nás je to taky tak. Tatínek by k malé nevstal ani za nic, je zakrytý až po uši a spinká. A není to tak dávno, co malá u něho taky řvala a řvala natož aby jí pak uspal. Tak spí s náma. Pořád se budí ,ale už "jen"3 za noc. Pro mě balzám, po tom co se budila každou hodinu.
8.4.2008 21:19:20
Ahoj. My máme téměř dvouletého chlapečka a ze začátku jsme se také velmi dlouho trápili s jeho usínáním. Přes den nespal vůbec ani jako miminko a večerní usínání vyžadovalo od nás i od něj nadlidský výkon. Když mu bylo asi půl roku, narazili jsme na knížku Dětská nespavost od Dr. Estivila. Je tam přesně popsáno, co děti potřebují k tomu, aby se jim dobře usínalo a taky tam je perfektně rozepsaná metoda, jak je to spaní naučit. Ze začátku nám celý ten proces uspávání přišel strašně krutý, ale výsledkem bylo, že Vojtík nakonec přespal celou noc a navíc se do postýlky začal těšit. Tu knížku opravdu vřele doporučuji.

Držím palce
MSteflova
8.4.2008 19:08:22
Ahoj Zuzko,
díky moc za nabídku. Přepošli mi ten mail na Lassie66@seznam.cz. Děkuji.
zuzana
  • 
8.4.2008 18:58:04
Lassie, pokud by se ti Elka nahodou neozvala, mail ti klidne preposlu. Urcite spoustu z tech rad uz znas, ale kazda rada dobra:-). My jsme zacali bojovat s ekzemem taky az kolem druheho roku, ale od te doby bojujeme porad(syn 2,5roku). Jsou to probdene noci a neustala skrabani i prez den a spousta omezeni v jidle i beznych cinnostech, je to az k placi. Pokud chces preposlat ten mail, napis- martincka@volny.cz
zuzana
  • 
8.4.2008 18:52:19
my jsme je take zkouseli i kdyz to pomahalo, zazrak se zrovna nekonal, ale ja jsem vdecna za kazde zlepseni. Jedine co me porad nenechava v klidu, jsou reci o tom, ze do masti pridavaji kortikoidy....
 Příspěvky 110 z 129 [Dalších 119 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.