| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku U jídla dětem vypněte televizi!

 Příspěvky 110 z 124 [Dalších 114 >>]
  • 
8.12.2014 7:56:03
Co jsem tak slyšela mezi známými, tak je zcela obvyklé, že muž televizi v ložnici chce, zatímco žena ne. Dokud jsem s manželem jen chodila, strávila jsem mnoho času v jeho pokoji a zároveň ložnici s televizí a jsem moc ráda, že teď ve společném bytě žádnou televizi v ložnici nemáme.
25.3.2008 16:08:28
Dano,co ja jsem slysela o tv v loznici,je vse spatne.Jak uz ostatni dobre psali,cemu vsemu brani,se mi zda velmi verohodne.Pry ale hodne spatne je pri nemoci se divat na televizi,protoze mnohem vice vycerpava a nemoc jeste zhorsuje a prodluzuje.O to vice ublizuje detem.Kdyz jsem byla mala,take jsem se pri nemoci rada divala,pac me nic jineho nebavilo,ale pak me vzdy pekne bolela hlava a naladu jsem mela stokrat horsi nez predtim.Takze nedoporucuju.Jinak ted tv taky vubec nemame,je to zrout casu,ktery radsi vyplnime jinak.
19.3.2008 11:04:09
Asi máš pravdu!!Budu jí je dávat podle chuti a sem tam zkusím něco jiného!Hlavně ať jí sama a bez dalších deseti činností.Vařím jí poctivý domácí polévky a ty si zamražuji,abych je měla při ruce,když budu potřebovat!!Dneska jsem jí dala židličku a stoleček do kuchyně a teď si řekla o polévku.Jenomže chce krmit a ještě u toho kreslit atd.Takže jsem jí vysvětlila,že musí papat sama,což vím že umí a pěkně:-)Takže teď jde jen o to,která z nás déle vydrží!!Snad já!Teď jdu krmit 7měs.syna,tak snad ji to nakopne!Dík za názor!!
Jarma (dvě děti)
  • 
19.3.2008 10:17:41
Přece nikdo neřekl, že je to jediný způsob, ale dobrá příležitost. A nad dobrým jídlem je to příjemné dvojnásob ne? My tedy jíme jídlo a ne žvanec. Je to trochu i o úcte a pokoře. Ale nechci Tě přesvědčovat. Pro mne je prostě jen nepředstavitelné jíst běžně a každý den u televize.
18.3.2008 22:28:40
já jsem teda nečetla ostatní příspěvky, ale připadá mi skvělý, že Tvoje dítě jí polévky. Není přeci nic zdravějšího! (pokud teda nejsou z pytlíku) Dá se do nich narvat úplně jakákoliv zelenina a těch variací!! já bych to neřešila, klidně bych jí je dávala i k snídani ale rozhodně né před televizí. (já jsem asi exttrém, ale my doma televizi vůbec nemáme. připadá mi to ztráta času. Jen občas jim na chvíli pustím nějaké dvd s nenásilnou pohádkou= mám kontrolu co to přesně bude a jak dlouho to bude trvat)
Ony se jí třeba časem ty polévky přejí a bude chtít něco jiného. Chuti se přeci mění a vyvíjí a proč dětem brát radost, když je to navíc zdravé! Mně Kačka teď asi půl roku vůbec nejedla brambory a najednou je zase jí. Prostě čas od času jsem jí je na ten talíř dala a když je nejedla, nechala jsem jí jíst to ostatní, co bylo na talíři a nikdy jí do ničeho nenutila.
Mně přijde, že čím víc děti do jídla nutíme a jsme z toho nervní tím dříve jim dojde, že je to zbraň, kterou se rodiče dají perfektně ovládat.
No a když jim něco nechutná a párkrát se tudíž nenajedí úplně dosytosti, určitě z toho taky hned neumřou... (to je přeci ten důvod přoč my chceme aby jedly, neb nám záleží na jejich dobrém prospívání...
18.3.2008 22:06:31
Tak si to tady pročítám a prosím o radu!!Moje 2 a 1/2dcera jí taky jen při nějaké zábavě.A to si ještě pěkně vybírá.Nejí pečivo a chce jen omáčky a polévky!!Takže snídaně či večeře jsou pro mě celkem problém.Být na mně tak jí nechám hlady.Můj problém spočívá v tom,že dopoledne trávíme ve společnosti jiných maminek.No a dcera když ráno nejí,tak je v 10 hrozně protivná dokud do sebe něco nedostane.Ovšem u prvních soust je to skoro násilí a po pár soustech,jak kdyby do mozečku dorazil signál"TO JE TO CO MI CHYBĚLO"No a pak je to nejzlatější a hodné dítě.Ovšem když není najezená,tak je protivná a umrčená.Jídlo si sama od sebe nevezme.Takže zase při televizi do ní něco dostanu a na hvíli je klid.Plno věcí vůbec nechce ani ochutnat a v životě je nejedla přitom vidí nás s manželem,jak to(mandarinka,pomeranč,rajče,různé buchty,jí jen bábovku-sem tam)!!Takže maminky prosím o radu jak na ni.Protože kdyby nebyla,tak protivná a umrčená,tak ji nechám ať si jí kdy chce.Jenže ty scény ve společnosti mi nestojí za to!!!Móóóc děkuji!!
Markéta, syn 6 l.
  • 
18.3.2008 14:23:48
Můj bratr, když byl malý, nejedl prakticky vůbec - co si pamatuju, tak dokázal zblajznout jenom banán a lupínky s mlíkem - na tom jakž takž přežíval. Když jsem se před pár lety mámy ptala, do jakého věku orientačně je dětská sedačka s nosností 25 kg, suše odpověděla - podle tvého bratra do páté třídy. Přitom byl ovšem velmi energický a akční, v důsledku svého nežraní a běhání má na všech fotkách z dětství vidět z obou stran žebra, páteř obratel po obratli, výrazné klíční kosti atd. Asi do patnácti byl nejmenší a nejhubenější ze třídy, máma celkem zoufala. Pak se něco stalo a bratr začal růst a jíst. Dnes (je mu přes třicet) měří ke dvěma metrům, ovšem váží necelých sedmdesát kilo. A jí moc a moc dobře! Tak třeba to u vás za pár let taky nabere jiný směr.
Markéta, syn 6 l.
  • 
18.3.2008 10:42:08
Danielo, na to, abych si popovídala o tom, co se stalo přes den a co nás čeká zítra přece nepotřebuju jídlo! Já to opravdu nikomu neberu, když má někdo rád dlouhé společné stolování, ať si jej užije, ale přece jediný možný způsob komunikace není nad kusem žvance.
Hanka,Klárka 2.5roku
  • 
17.3.2008 23:16:52
U nás to tedy neplatí.Malá teď měla období,kdy jsem do ní nedostala žádné teplé jídlo.Ode dneška není problém.Snědla krásně polévku i druhý chod.A jí pořád na stejném místě a to u televize.Takže u nás tato studie neplatí.
17.3.2008 21:59:19
My TV v loznici nemame a ani mit nebudeme:) Loznice je proste na spani...atd...;)

Dcera neni nijak zvlast dobrej jedlik, ale u TV nikdy nejedla, tedy ne hlavni jidla nebo svaciny. Obcas ma dovoleno si u pohadky snist treba susenku, kdyz dostane po jidle, ale presne - misto aby jedla, tak zira na pohadku a susenku ma nedotcenou v ruce:)
 Příspěvky 110 z 124 [Dalších 114 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.