| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 10 nejčastějších (a nejhloupějších) otázek, na které se lidé ptají rodičů dvojčat

 Příspěvky 110 z 407 [Dalších 397 >>]
pafi
  • 
13.3.2008 11:53:38
máš pravdu, že jde v podstate všechno , ale s jedním ditetem jsou aktivity typu cvičení, plavání, angličtina atd. zkrátka ty, kde ostatní jsou 1+1, méne komplikované . já absolvovala plavání s tím, že jsem si platila slečnu ke druhému, chodíme na agličtinu , kde to taky jakžtakž zvládáme, ale se staršími detmi, které mám "po jednom" to bylo nesrovnatelne pohodovejší :o)
12.3.2008 22:30:41
Jééé Péťo, taky máme kudrnatého blonďáčka. :-D ;) Že by stejný pošťák??? :-D
12.3.2008 22:30:17
Jééé Péťo, taky máme kudrnatého blonďáčka. :-D ;)
štěpánka
  • 
12.3.2008 18:45:51
Anguo,
maminky dvojčat nejsou superženy ani supermatky, často mají spíše pocit, že "naopak". Konkrétně Klára má 1 dítě před dvojčaty a ještě jedno po nich, tak bych ji nepodezírala, že neví o čem píše. Navíc z Klubu dvojčat moc dobře vysledovala, jaké problémy jsou v dodinách s dvojčaty časté.
U svých kamarádek jsem vysledovala, že nezáleží tolik na počtu dětí, maminky jim prostě věnují veškerý svůj čas, ať jsou to dvoj, troj nebo jednočata, zvláště miminům.
Tvůj příspěvek nebyl mírně jedovatý, ale hodně. Mě mrzí, že na Tebe článek takto zapůsobil. Byl míněn spíše jako upozornění pro rodiče dvojčat, že je takové otázky čekají a ne pro "nerodiče dvojčat", na co se nesmějí ptát (snad kromě soukromých otázek o způsobu početí, kojení, apod... Na to by se opravdu snad nikdo cizí vyptávat neměl a to nikoho).
12.3.2008 15:35:21
Tak to jo, to já jsem nevěděla, že maminky dvojčat jsou takové superženy, že před nimi musí celý svět sedět na zadku. Jsem přesvědčená o tom, že by to ZVLÁDL každý, vy jste ale dostaly příležitost - no a co, jste snad pro to lepší lidi? Vždyť jste se o to, že jste maminky dvojčat ani nijak nepřičinily (ne teda víc, než maminky jednojčat :-)), taky jste se s tím vyrovnaly a vyrovnal by se tak s tím každý, protože by mu prostě nic jiného nezbylo. Z takových řečí je mi dost na nic.

Mimochodem, tys měla před dvojčaty jedno dítě, že víš, jak je maminka jednoho dítěte unavená, kolik má sil a kolik času? Podle fotky vedle jména tipuju, že ne a to, že máš dvojčata tě neopravňuje shazovat "nedvojčečí" maminy.

P.S.: Omlouvám se za mírně jedovatý příspěvek, ale tohle mě dost nadzdvihlo.

11.3.2008 14:30:20
Vcera jsem potkala znamou maminku dvou krasnych jednovajecnych holcicek, asi 3/4-rocnich a ptala jsem se ji, jestli ji nektere otazky, ktere ji kladou lide ohledne deti, rozciluji a ona mi rekla, ze zadne...
Renata, dvojčata 4 ,5 roku
  • 
11.3.2008 12:14:49
Buď v klidu. Mně tyhle otázky nevadí.
olga, 2 děti po dvou letech
  • 
11.3.2008 1:27:44
A co nic nevysvětlovat a říct prostě dvouvaječná, jsou holt lidi co to nemají naštudované :-)
Mám staršího kluka a mladší holku s naušničkama v modrém po bráchovi a taky se všichni ptají, jestli je to holčička či chlapeček :-) (zvlášť starší babičky)
Na jednoduchou otázku, jednoduchá odpověď :-))
11.3.2008 1:17:14
omlouvám se, ale tehdy jsem to už nějak nestíhala. Chci jen reagovat na dva příspěvky, ve kterých jsem byla oslovena:

1. Od JaninyH.
"Niobe,
správně píšeš, že někomu vyptávání vadí a někdo si popovídá rád. Z toho vyplývá, že takové situace se musí řešit "kus od kusu". Jestliže si povídat nechceš, musíš to umět dát najevo (návody, jak to slušně udělat, se tu objevily). Jestliže to nedokážeš a ze zdvořilosti s lidmi konverzuješ, jsi pak z toho zničená, ale to je pak opravdu tvůj problém."

Janino, já jsem nepsala, že si povídat nechci a že neumím konverzaci slušně odmítnout nebo ji dovést tak, aby už v ní nešlo pokračovat. Psala jsem, že fakt nechápu a dost mě to i s..., že cizí lidi zajímá moje soukromí, není jim trapně se vyptávat a ještě to schovávají za přirozenou lidskou zvědavost nebo za touhu si popovídat.
Když si chtějí popovídat, je dost jiných, zajímavějších témat. Proč se proboha někdo ptá na něčí soukromí? To jako není vlezlost?
Proč se tedy nikdo neptá na příklad, který tu padl - o impotenci a viagře, nebo který jsem psala já - jestli dotyčná má prsa pravý nebo ne? Proč na to tady nikdo nereagoval, jestli mu tyto otázky taky připadají normální na zahájení konverzace, protože si chce popovídat!

Fakt, že mě vadí vyptávání na mé soukromí, NENÍ MŮJ PROBLÉM. Je snad přirozené si soukromí chránit.




2. Od Kudly2
"Niobe, ale v tomhle rozsahu si myslím, že to je opravdu hlavně Tvůj problém. Co je špatného nebo vlezlého na tom, že někdo, kdo je třeba zavřený celý den s miminem doma, chce prohodit pár nezávazných slov s někým, o kom předpokládá, že je na tom podobně? Ono to někomu může docela pomoct nebo se tak dá dovědět i spousta zajímavých věcí (já se třeba takhle dověděla, kde se u nás dají píchnout náušničky, a nemusela jsem tu informaci namáhavě shánět).

Podle mých zkušeností většina mamin s kočárkem nějaké to slovo prohodí ráda a Tvůj přístup je spíš výjimka. Pokud se Ty bavit nechceš, tak to dej nějak zdvořile najevo a je to, ne? Já bych se Ti po takové reakci určitě nevnucovala a spousta dalších asi taky ne. Ale hodně z nás má prostě v té mateřské izolaci potřebu trochu nezávazného lidského kontaktu a mně se to zamlouvá víc, než chodit kolem sebe jako kakabusové uzavření do své vlastní ulity a napučení na každého, kdo se odváží málem jen na ně kouknout."


Kudlo, to, že je někdo doma zavřený celý den a neumí si najít nějakou činnost, kde by byl ve společnosti - sport, výlety... ZASE NENÍ MŮJ PROBLÉM. Proč bych mu ho měla pomáhat řešit? To je docela sobecké ne? Jsem celý den doma zavřená, tak mě ted bavte, nezajímá mě, jestli chcete. A když už, proč prostě neřekne, "už jsem si dlouho nepopovídala, můžu s váma?" Na tématu se můžem dohodnout a je to.

Já jsem zase typ, který když chce něco mermomocí vědět, tak si info zjistí bez ohledu na námahu.

Ano, dej zdvořile najevo, že se bavit nechceš a je to. Ano a je to,ale otázka na osobní věc už padla. TAkže jsme opět u toho PROČ SE NĚKDO TAKTO PTÁ.

Právě díky mateřské izolaci se fakt nechci bavit o tom, co mám 24 hodin v kuse. Chci se dozvědět něco zajímavého, užitečného. Kolikrát kdo přebaluje své mimino mě prostě nezajímá. A přesto nechodím jak kakabus napučené na každého.

Já se ráda bavím, ale neptám se na věci, do kterých mi nic není. Bud mluvím k situaci, která se děje (třeba co naše děcka dělaj), nebo když slyším zajímavé téma, přidám se. Když se baví tak, že to vypadá, že jsou jakoby uzavřená skupina a to téma mě fakt zajímá, slušně se zeptat, jestli se můžu přidat, že jsem to fakt nemohla přeslechnout, že me toto téma zajímá. V jiných případech jsem ticho.
Milada.
10.3.2008 21:50:02
Štěpánko,

admin přebírá články neustále a já osobně čtu zdroj vždycky. To, že kolikrát autor neví, že jeho článek je několik týdnů na Rodině a pod ním je obrovská diskuze, je na Rodině normální.
 Příspěvky 110 z 407 [Dalších 397 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.