| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Průběh těhotenství - 28. týden

 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]
dont
11.10.2009 18:39:06
www.tojesila.cz
Mates
  • 
24.1.2009 13:28:20
Tak to vám závidím. První těhotenství jsem si vyloženě užívala, sice jsem u něj ještě studovala, ale bylo mi báječně, cítila jsem se zdravá, krásná, po všech mých běžných problémech(atopický ekzém, migrény atd.) ani stopy. Čas na odpočinek taky nebyl, ale nevadilo to. Teď jsem ve 20. týdnu, rýmu mám už od začátku těhotenství, ekzém úplně všude, migrény si u mě podávají dveře a zatím jsem nepřibrala ani kousek, spíš naopak. Ale miminko je v pořádku, je to pěkný rošťák, roste ukázkově, tak to špatné nějak do porodu vydržím, jsou horší věci:) Má někdo podobnou zkušenost?
Lenka Karkulka
  • 
9.11.2007 8:41:36
No já pracovala 11 let bez přestávky..max sem tam týden dovča nebo chřipajzna. Když jsem zjistila, že jsem těhotná tak jsem hlásala v práci jak budu pracovat do poslední chvíle co to půjde. V průběhu těhotentví (nevolnosti) a dojít do práce v centru smradlavého města byl po ránu opravdu heroický výkon a navíc začali dohady v práci..brrr, se můj názor trošku pozměnil na: Když mi doktor doporučí být doma tak budu, ale nechci si o to nějak říkat. Ale byla jsem pořád utahaná a doktorce se to nelíbilo (praktické)..gyňďák byl v pohodě..mimí hezky rostlo, tak mě honili po vyšetřeních a šup ze dne na den mě nechali doma na měsíc bez vycházek. To bylo něco co jsem si neuměla představit. Doma jsem nikdy takhle dlouho nebyla...myslela jsem že to nevydržím. Jenže člověk si zvykne a zabaví se. Pak přišel verdikt doktorky...měla byste být doma, ale jestli chcete můžete chodit do práce a pak byste musela častěji na kontroly. V té době jsem byla i připravená že hned druhý den budu muset naklusat do práce.
No myslím, že vás můj další postup nepřekvapí...zůstala jsem doma. Pokud mám chuť tak po obídku spím jak šípková růženka nebo zase o víkendech pomáhám na stavbě našeho baráčku (netahám cihly). Beru to teď jako poslední životní šanci si dělat na co mám sama chuť a spát kdy potřebuju (což je min 10 hodin denně - to s prací nešlo).
A jak si válím šunky?...lhala bych kdybych řekla že některý den neprolenoším skutečně celý, ale většinou je pořád co dělat. Pomalu připravovat byteček na příchod Toničky a navštívit kamárdky na MD atd. No a že bych nějak výrazně přibrala to také ne. Je pravda že moje normální váha má k ideální i k normální daleko. Podle tabulek nadváha, ale zatím se snažím hlídat a přibrala jsem od výchozí 4 kg.
Je ale pravda, že bych v práci byla kdyby tam nezačali intriky a dohady. Na to jsem prostě neměla nervy a vždycky se strašně vytočila...asi ty hormony. Tak se teď vytočím jen jednou týdně kdy chodím do kanclu pomáhat s tím co jsem ještě nestihla kolegyňky zaučit.
10.10.2007 9:38:15
Ahojky jak vam je tehulky?
10.10.2007 9:21:34
Ahojky dost me tento clanek nastval pripada mi ze ty mas praci jako kancelarska krysa nebehas 8hod okolo zakazniku neposlouchas este ke vsemu buzerace ze si mas pospisit ale krabici pod nohy fakt si dat nemuzu a ani se posadit mas asi fakt dobrou praci u ktere si hovis jinak to nevidim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
katča
  • 
25.8.2007 15:29:55
Ta to je tedy opravdu dost drsný názor.Já jsem ve 28. týdnu a modlím se za každý týden navíc.Doma jsem od začátku.Musela jsem brát léky na udržení těhotenství a pak v 18.týdnu jsem byla v namocnici (vcestná placenta).Zrovna v té nemocnici jsem potkala 2 maminky,obě chodily do práce a jedna rodila 29.týden a další 31.týden.Važ si toho,že máš bezva těhotenství a někdy si na stránkách o těhotenství přečti kolik maminek má problémy.Jinak první těhotenství bylo v pohodě,nikdy mi nebylo špatně a byla jsem fit až do porodu.
Doufám,že se ti ta tvrdost jednou nevymstí.
Jana Nováková, první dítě
  • 
29.6.2007 12:21:32
Článek nemohu posoudit,protože ho zakrývá reklama,kterou neumím odstranit.Je to smutné.Sice chápu,že někdo tyto stránky musí financovat.Ale aspoň pro ty méně zdatné maminky pro práci s PC by zde mohl být návod jak tu reklamu zavřít.Děkuji.
12.6.2007 12:22:28
Tak to máš dobré. Já jsem do práce chodit chtěla (měla jsem silný syndrom nepostradatelnosti). Ze začátku jsem byla na neschopence, protože jsem pořád krvácela. Placenta byla velmi nízko položená a neustále se odchlipovala. V 15 tt. jsem vyrazila zpět do práce. Stěhovali jsme se, dcera začala chodit do první třídy a v práci toho bylo strašně moc (rozhodně mi nikdo neulevil, spíše naopak). O částečném úvazku se nedalo ani diskutovat. Bylo mi hloupé nechat rozdělanou práci a tak jsem se snažila, štvala, spala 5 h denně ....Výsledek - na konci 6 měsíce jsem měla 2 kg pod váhu (vážím 61 kg při 175 cm). Pořád jsem zvracela a omdlévala. K tomu jsem měla křeče v nohách, že jsem se nemohla ani postavit, a udělaly se mi hemeroidy. Manžel s doktorem na kontrole si svorně zanotovali něco o bláznivých ženských a pak mě oba poslali bez ptaní na nemocenskou. Měla jsem ještě 6 týdnů dovolené, tak jsem na ní byla jen chvíli, pak jsem nastoupila na mateřskou. Fakt se mi ulevilo. Nudit jsem se nenudila. Jednoho prcka a tatínka mám a ti mě vždycky nějakou zábavu nachystají. Teď už mám ty prcky dva a jsou všichni (včetně manžela) úžasní (podotýkám, že jsem se dneska v noci celkem vyspala, proto ta euforie).
12.6.2007 12:01:59
Jsem ve 28tt a práci jsem si vyřešila jednoduše.. samam šéfová mi navrhla, abych chodila jen 4dny v týdnu na 5,5hodinky.. takže prostě ideál! dopoledne jsem doma a od jedný do půl sedmý v práci.. celý den doma bych asi nevydržela a navíc by mě to lákalo ppořád mišmíšce něco kupovat..:oD je to moje první těhu, takže to bude takový to "rozmalenější"..a abych řekla pravdu, tak jsem na vysoce rizikovým těhu..ale sma vím, co ci můžu dovolit a co ne.. a válet se doma a nebýt ve styku s lidmi by mě asi zabilo..Každýmu prostě vyhovuje něco jinýho..nikoho za nic neodsuzuji, jen jsem řekla svůj názor:o)
  • 
29.4.2007 11:18:54
AHoj maminky, jsem také ve 28. týdnu těhotenství, zrovna teď sice unavená nejsem,ale byly měsíce, kdy jsem byla uplně hotová. Nesnáším názor, když někdo zůstane na neschopence v době těhotenství, že si válí šunky. To je jen obrana těch, kteří až do poslední chvíle chodí do práce, honí se za prachy či čím a myslím, že trošku závidí, že nemůžou právě zůstat doma. Není to zase tak růžové být na neschopence, protože každý má nějaké problémy a i já bych byla ráda, kdybych mohla v pohodě chodit do práce a neměla žádné problémy v těhotenství. ALe když vás v zaměstnání diskriminují kvůli těhotentství, nevychází vám vstříc, navíc máte zdravotní problémy, jste děčná za to, že jste doma a těhotenství si opravdu užíváte a vnímáte. Takže, ať si to každý užívá po svém, ale nikoho neodsuzuje :). A všem přeji krásné těhotenství a zdravé miminko.
 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.