| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Matka negativní, otec pozitivní

 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]
Dáša
  • 
7.4.2010 23:06:21
Také jsem po prvním těhotenství dostala injekci a nikdo mi nic neřekl o kontrole a při druhém těhotenství mi ani nedělali kontrolu protilátek a po porodu mi zase píchli injekci a zase žádná kontrola.

Druhého těhotenství bych se neobávala.
Gábina,syn a dcera
  • 
14.5.2008 12:52:06


O RH faktoru jsem se u prvního těhotenství nezajímala. V průkazu jsem měla uvedeno RH pozitivní. Faktor otce dítětě jsem neznala a také to prý nebylo nutné. Narodil se mi syn a vše proběhlo v pořádku. Po čtyřech letech jsem otěhotnila, prodělala jsem opět veškerá vyšetření. Při odběru krve mi napsali že mám faktor RH negativní. Následoval další odběr, protože prý musela někdě nastat chyba, fatkor se prý nezmění. Chyba nastala v prvním těhotenství. Faktor byl opravdu nechativní. /otec pozitivní/. Vše jsem si o tom přečetla a celé těhotenství jsem měla obavy, aby nezačaly pronikat protilátky. Nastalo tomu až ve 34 týdnu. Díky bohu jsem porodila o 14 dní dříve zdravou holčičku / vyvolávaly porod/. Jsem moc šťastná, že vše dopadlo dobře. Zdravím Gábina
Lenka
  • 
20.3.2008 22:39:43
Asi vás nepotěším, ale myslím si, že pokud byste na onu kontrolu šla a protilátky Vám byly zjištěny, dostala byste znovu injekci a teoreticky za řekněme dalšího půl roku šla znovu na kontrolní odběr.
misa
  • 
14.3.2008 22:21:27
ja jsem prukazku o ockovani anti D dostala,ale ustne mi o kontrole za sest mesicu nikdo nerekl a ted, kdyz mam od zacatku druheho tehotenstvi zjistene protilatky anti D,tak se uziram pocitem,ze kdybych si tenkrat v te prukazce o kontrole precetla,mohlo se moji imunizaci jeste nejak zabranit. Rozhodne tedy je lepe o teto kontrole vedet nez to nazyvat jako zbytecnou paniku. Otazka je, jestli po pul roce jeste lze vubec nejakou kontrolou zabranit,aby k imunizaci doslo,ale zrejme asi ano,kdyz je nekde provadeji... To se mi jeste nepodarilo zjistit, ale kdyby tomu uz zabranit neslo, nemusela bych se tim tak uzirat - nevite nahodou jak to tedy je?
dorothy
  • 
11.3.2008 17:00:41
Myslím, že otázka rh faktor inkompability je dnes velmi úspěšně sledována, protože
rh negativní matky procházejí automatickým screeningem během těhotenství. Je to obrovský
pokrok, protože na tuto komplikaci ještě v 60. - 70. letech děti běžně umíraly.
Přesto i dnes to maminky nemohou podceňovat a klidně si to hlídat i samy. Mně se stala kuriozní věc - protilátky mi sledovali od začátku těhotenství. Zpočátku byly negativní, ale pak se projevily. Šla jsem na amniocentézu a tam mi rutinně píchli do mých protilátek další. Proč? Protože nepočkali na výsledek vyšetření, které sami udělali, ale právě rutinně dali injekci. Výsledkem bylo značné zvýšení protilátek v mé krvi a sledování dítěte do konce těhotenství. Naštěstí vše dobře dopadlo, ale mimino bylo izoimunizované a strávilo 7 dní po porodu místo u mámy na modrém světle až pod třemi lampami. Děkuji našim zdravotníkům, že to zvládli bez výměnné transfuze.
Sol
3.3.2008 2:00:53
Lenko, nezdá se mi, že byste šířila paniku, není na škodu se o tomto informovat, i když třeba to o tom testu o půl roce jsem nikdy neslyšela, je pravda, že je dobré znát svou krevní skupinu (nejen kvůli těhu) a ohlídat si to. Kdejaká nezkušená maminka si určitě z Vašeho článku něco odnese a začne se třeba pídit nebo ptát. Já jsem také nejprve vůbec nevěděla, jaký by byl v tomto případě postup, ale dopídila jsem se informací a byla jsem pak daleko klidnější.
Někteří doktoři sice dělají vše, co mají, ale pacienty o tom třeba ani neinformují, a tak je podle mého názoru dobré vědět, co nás "negativní" matky čeká v případě toho, že otec má RH pozitivní.
Myslím, že článek aspoň připomněl dost důležitou věc, která se v těhu hlídá, a to se mi líbilo.
Jana
  • 
2.3.2008 21:35:20
Mám taky zajímavý příběh. V porodnici popletli mou krevní skupinu a malému taky. Do propoštěcí zprávy napsali úplně jiné skupiny. Řešili jsme to na gynekologii, nakonec mi tedy řekli, že se stala chyba, že doktor to nějak popletl. A malý má Rh faktor mínus stejně jako já. Ale nevím, jestli jim mohu věřit. Ale brát krev půl ročnímu miminku je taky docela drastické. Já tedy v porodnici žádnou injekci nedostala a chci věřit, že malý má opravdu Rh -.
Iveta, Kuba 03, Kája a Verča 05
  • 
2.3.2008 17:20:05
Můžete být v klidu, v tomto případě je vše ok :-)
2.3.2008 17:02:54
No a mě doktor tvrdil, že bude u druhého dítěte problém ikdyž já mám 0+ a muž A-...
Lenka
  • 
2.3.2008 16:46:37
Nebojte, problém nastává pouze při kombinaci matka - otec +. Moji rodiče taky mají +,+ a já -. Když se to můj otec dozvěděl, dokonce zapochyboval, jestli jsem jeho. Než dostal přednášku z biologie a dědičnosti od mé sestry:-)
 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.