| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V ohrožení života

 Příspěvky 110 z 91 [Dalších 81 >>]
HanaČ
  • 
27.1.2009 10:35:20
funguje při FN Motol
http://www.fnmotol.cz/centrum-komplexni-pece-pro-deti-s-poruchami-vyvoje.html?pracoviste=4
Zuzana, dvě vnoučata
  • 
7.3.2008 13:44:17
Myslím si a určitě ne sama, že na výchovu dětí neexistuje žádný jednotný recept, jen je možné něco poradit z vlastních zkušeností - a to ještě třeba neplatí pro každé dítě a pro každého rodiče. Samozřejmě je nutné dětem se věnovat, o tom určitě nikdo nemá pochyb! Dítě není hračka, kterou lze někam položit a odložit...některé dítě vyčerpá veškeré síly rodičů, jiné se vychová snadno. Někdy je nejhorší období po narození, jindy naopak puberta. Já osobně jsem prvních šest měsíců po narození dcery byla totálně vyčerpaná, neboť stále plakala, měla střevní koliky, byla kojená, já jsem měla pocit, že buď mám málo mléka, nebo je slabé, ale dětská lékařka říkala, že dítě přibývá, i když ne moc a ať nepřestávám kojit. Dceru jsem pořád chovala, nevydržela jsem ji nechat plakat. Nebyly šátky, tudíž jsem ji držela na boku, zhoršila jsem si tím i stávající skoliózu atd. Pokud ji nebolelo bříško (což bohužel bylo po větší část dne), tak to bylo krásné usměvavé miminko - které přímo ze smíchu přecházelo rovnou v křečovitý pláč. Přesto, že v podstatě jsem byla odjakživa spíš neurastenická, tak jsem to vydržela, s dítětem neklepala, zkrátka jsem si říkala - někdy ten pláč snad přejde. A přešel...A když se narodila moje vnučka, bylo to totéž... Muselo se to vydržet.
SnowWhite
2.3.2008 20:57:39
No nemámpocit, že fakt že jsem manžel, mě donutí dávat peníze na rodinu, pokud nebudu chtít. To je hodně provdavkové a alibistické. Myslím, že pokud se někdo nechce ženit a vdávat a OBA s tím souhlasí, pak je to v pořádku. Je to spíše otázka vyváženého funkčního vztahu než nějakého papíru..... Ten opravdu nic nezaručí.
Eva
  • 
2.3.2008 14:11:37
Pokud si projdete diskuse na některých "mateřských" diskusních webech, tak zjistíte, jaké detaily péče o dítě jsou schopny české matky řešit, jistěže v dobrém úmyslu zajistit tu nejvzornější péči o dítě.Snadno pak nabýváte dojmu, že česká matka je nesamostatně uvažující tvor neschopný samostatného úsudku, zda může dát do dětské polévky cuketu nebo zeleninu z pytlíku.Naprostou dokonalostí si vzorné matky a hospodyně zadělávají na vyčerpání, vděku se však nedočkají.Ač matka, která své dnes už téměř dospělé dítě velmi miluje, musím konstatovat, že dnešní trend kultu mateřství, výrazně komerčně využívaný / co byste pro svého broučka neudělali, nekoupili, nepojistili...?/se obrací proti samotným ženám a tlačí je do obrazu dokonalé matky .K tomu se pojí i dědičný obraz české maminy / naprosto nesnáším tento módní výraz subjektivně mně asociující jednoduché stvoření u plotny/, jejíž tradiční dědičnou úlohou je pečovat o blaho těch ostatních,obětovat se duševně i finančně atd.Týráme se dokonalostí a sebeobětováním dobrovolně ?Pokud ano, není nám pomoci.
Bara
  • 
1.3.2008 20:54:44
Jojo, já jsem měla místo nouzové linky pro rodiče perfektní sestřičku na pohotovosti,krafala jsem s ní co to šlo... i se všemi lidmi okolo mě - při nákupech,procházkách, u doktora... a stejně jsem depresi neunikla, ale na syna jsem ruku nevztáhla, byl nemocný - ae zato jsem si přála, aby nás přejelo auto, přemýšlela jsem, ze kterého patra bych musela skočit, aby to vyšlo... Nakonec jsem se z toho dostala postupně - malého jsme začli přikromovat a zbavovat nemocí, ale NIKDY na to nezapomenu a tyk bych klidně šla do nějaké dobrovolnické organizace - proč třeba nějaká charita za malý poplatek nehlídá děti??
jana 2dcery
  • 
29.2.2008 16:07:20
Měla jsem to uplně přesně,manžel super ,babička fungovala,jen já to jaksi zvládala nejmín ze všech,srovnala jsem se s tím po čase,pa ted je to super,ale kdo je sám musí to být děs,taková služba by byla výborná
MiladaL
  • 
29.2.2008 8:30:44
bezvýhradně souhlasím s Aneli a pupavou bezlodyžnou. děti, které neznají ne (což je tedy případ mého dítěte, ale já zatím nemůžu jinak :-) neznají ani hranice a můžou být nevycválané. bezvýhradně souhlasím s tím, že ať si my maminky myslíme, že svojí dokonalou péčí nebo tím či oním přístupem způsobíme, že z dítěte bude sebevědomý, asertivní a nevímco dospělý, že s naším přístupem po pravdě zas tak moc nezměníme. dítě je víceméně naprogramováno být takové, jaké je - můj názor, ale nejsem psycholog. ahoj, mějte se, Milada
pupava bezlodyžná
28.2.2008 20:12:50
NĚCO NA TOM JE, ZÁKLAD POVAHY A TEMPERAMENTU JE VROZENÝ, VÝCHOVOU JEN Z MENŠÍ ČÁSTI VLIVNITELNÝ A MEZI DĚTMI JSOU OBROVSKÉ ROZDÍLY. MÁM KAMARÁDKU, KTERÁ MÁ PRVNÍ DÍTĚ POHODOVÉ, NENÁROČNÉ, POVAŽOVALA TO ZA ÚSPĚCH SVÉ VÝCHOVY A PŘÍSTUPU, BOHUŽEL DRUHÉ DÍTKO JE PRAVÝ OPAK A PODSTATNĚ HŮŘE "ZVLADATELNÉ" TAKŽE UŽ I SAMA VIDÍ, ŽE PŘI STEJNÉM PŘÍSTUPU JE VÝSLEDEK RŮZNÝ. NAŠI KLUCI JSOU TAKY BOHUŽEL DOST ČASTO POVAŽOVÁNI ZA NEVYCHOVANÉ. a TO ROZHODNĚ VYCHOVÁVÁNI JSOU, BOHUŽEL JEJICH TEMPERAMENT JE OBROVSKÝ A K NAŠÍ LÍTOSTI / A NĚKDY SKORO AŽ VZTEKU - PROTOŽE VYSVĚTLUJTE TO NĚKOMU, KDO TO NEMÁ DOMA/ ÚSPĚCHY JEN ČÁSTEČNÉ.
28.2.2008 14:31:32
Mám kamarádku,která se dětem věnuje naprosto do posledního dechu,tzn. odmalinka šátky,vaky,ležení v posteli,nepřetržité chování atd. Má obě děti extrémně zlobivé a protivné. Myslím,že všechno je jen ve zlaté střední cestě a v povaze člověka,která se výchovou ovlivní jen minimálně.
28.2.2008 12:30:00
Hlídání dětí pro totálně vyčerpané matky je super nápad, možná by někdy stačila nějaká krizová linka, kde by se člověk mohl někomu vypovídat. Třeba mě by stačilo v situaci, kdy syn brečel několik hodin v kuse a už jsem z něj opravdu byla zoufalá (chodila jsem počítat za dveře do 10, abych mu ve zkratu neublížila - manžel jako na potvoru nebyl doma) kdyby mi někdo řekl, že to bude dobrý, že chápe, že jsem unavená a že určitě nejsem úplně nemožná matka. V tu chvíli by mi stačila nějaká vrba, která ba mě vyslechla a přidala pár rad jak na něj, na prevítka:).
 Příspěvky 110 z 91 [Dalších 81 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.