| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Krabaření

 Příspěvky 16 z 6 
EX Děvče, samé holky
  • 
29.2.2008 20:59:49
Tak se zase jednou pokouším najít starou přítelkyni, opět marně??? Jestli můj vzkaz najdeš, nech mi na Rodince vzkaz, jak Tě kontaktovat - dokud žijeme... Msk
18.2.2008 20:56:41
Jo jo, obyklá hmotnost dospělých ryb je do 18 kg, avšak může vážit i přes 40 kg. Já jsem napsala jenom kolik přibere během jednoho roku. :-) Tak jen víc takových úlovků. Je to opravdu ceněná ryba. No, my jí asi neochutnáme. :-)))))
  • 
18.2.2008 18:49:22
Diky moc! A jeste takove pekne jmeno... SMUHA. Je prave takova, nadherne zbarvena a "smuzna"... To druhe bubenik je od toho anglickeho DRUM. Asi jsem hledala na spatnych strankach a ve slovnicich, ktere mam tady jsem nemela sanci. To jsi mne moc potesila.
Anglicky ma podle ruznych kraju take ruzna "lidova" jmena. Je velmi oblibena hlavne v cajun a kreolske kuchyni. Ta Clarisscina byla tak akorat. Mohou byt i velmi obrovske, ale pak pry uz nejsou tak chutne. Jeste jednou diky za vyhledni. Vera S.
  • 
18.2.2008 14:20:48
To, co prožíváte se svými vnoučaty, mi prožíváme se svými dětmi také. ale jen u nás na Moravě.Milujeme rybaření již dvacet let a začali jsem kvůli dětem, je to idylka.My ale předtím ještě si jedeme zalézt na skály, kdy prožívám opravdu pocit svobody a volnosti a potom k přírodním jezerům rybařit.Miluji víkendy se svými dětmi a hlavně prázdniny, kdy my zase pstruhaříme, lovíme pstruhy jen tak mezi prsty.... je to prostě úžasné, co nám ta příroda všechno stvořila.
18.2.2008 10:12:16
Ryba má český název. Jmenuje se Smuha červená (také ombrina, česky bubeník americký). Tedy podle toho latinského názvu. Anglicky Red Drum. Ve volné přírodě by se měla nacházet od Massachusetts po Key West na Floridě, kde je známá pod jménem channel bass, a od Floridy podél pobřeží po Tuxpan v Mexiku. Horní část těla má měděné barvy a poblíž ocasu má jednu nebo více černých skvrn velikosti oka. Název red drum se odvozuje jak od její barvy, tak od bubnu podobnému hluku, který vydává samec během tření vibrací svalu na plovacím měchýři. Během jednoho roku dosáhne délky asi 22 cm a váhy 450 gramů. A je to vysoce ceněná ryba. :-)
  • 
17.2.2008 11:02:36
jak jste "krabili"... :).
 Příspěvky 16 z 6 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.