| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kosmetiku? Ano, ale jen bez utrpení zvířat!

 Příspěvky 110 z 445 [Dalších 435 >>]
MiladaL, dvě děti
  • 
14.6.2013 1:58:48
ahoj,

jsem veganka, manžel taky. jsem taky dlouho vegetariánka. zdravotní problémy nemám. děti vegani nejsou.

snažit se o změnu zákonů je dost časově náročné, zvlášť pro jednotlivce. mezi vegany jsou bojovníci, kteří se snaží o změnu zákonů a propagují veganství v médiích. každý není v té fázi. změna obsahu talíře je něco, co můžeš udělat hned teď a každý z nás.

každým jídlem volíš utrpení nebo (větší) svobodu živých bytostí. na zdraví to podle mě vliv nemá, a když se veganství správně praktikuje, tak to má vliv jen pozitivní. já nikoho přesvědčovat ani nechci. přesvědčit se nechá jen ten, kdo už je trochu nahlodaný svým svědomím. já jsem teď ve fázi, že se toho obchodu s utrpením nemusím osobně účastnit. ale každý ať si přece dělá, co chce. mějte se fajn.

dlouho už tu nebyla tak rozsáhlá diskuse.
20.2.2008 19:32:56
http://ekolide.cz/view.php?nazevclanku=vivisekce&cisloclanku=2007110018
  • 
18.2.2008 14:04:07
Dobrý den, chtěla bych poprosit autorku článku, zda by mi mohla na emailovou adresu poslat zmíněný seznam těch co testují a těch, co netestují. Díky Katka
  • 
17.2.2008 16:30:51
ahoj, můžu poprosit o ten seznam firem, které testují a které netestují na zvířatech? Mám doma totiž fretečku a nedovedu si představit, že někdo může nosit na sobě "pravé" kožichy, brrr když vidím ta rošťácká očka našeho nezbedníka.... děkuju
Milada.
15.2.2008 16:38:22
Marko,

samozřejmě jsem psala, kolik let je dnes mému dítěti a to hned ve své první reakci, konkrétně tady: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=8704363

Moje dítě plno kojeno 8 měsíců a dlouhou dobu potom žádné mléko nedostávalo. Samozřejmě, že za atopickým ekzémem miminek je často alergie na BKM či intolerance BKM, ale dr. Strnadelová mlží i se svým EAV.
Marka
  • 
15.2.2008 14:24:37
Nemám proč nesouhlasit. Jen si myslím, že pro každého je to přiměřené množství jiné. Někdo potřebuje víc toho a jiný zase toho. Proč ne?
Grainne
15.2.2008 13:56:13
Já žiju v přesvědčení, že přiměřené množství čehokoliv organismu neškodí. Tudíž doma žádné alergie, ekzémy, chronická onemocnění atd. nemáme. Řídily se tím i předchozí generace a všichni se dožívají nadprůměrně vysokého věku.
Nu hlavně hlídám lékaře, aby v honbě za bodíky, či provizemi od farmaceutických firem, či firem, zabývajících se výrobou různých doplňků stravy nějakou tu chorobu nevymysleli. Takže jakákoliv podezření si ověřuji a to by ses divila, co lékaři nevymyslí.
Navíc, každý organismus dokáže dát najevo, co zrovna potřebuje, stačí poslouchat sám sebe.
Marka
  • 
15.2.2008 13:34:35
Mrzí mě tvoje "špatná zkušenost". Nepsala jsi ale, kolik let je dnes tvému dítěti, které že to má mít tu alergii. Ona ta alergie ale vážně být může, jen ty to objevíš až za nějaký čas, protože tomu nevěnuješ pozornost. Třeba si potom na její slova vzpomeneš a začneš je brát vážně, kdo ví?
Já mám tři děti. Nejstarší si mléko pije jak chce, má astma, bývá dušný a celé dýchací cesty má zahleněné až hrůza. Ale je velký a nedá si říct. Dcera od šesti let měla vitiligo. Dostávala všelijaké mastičky s hormonama, samá svinstva, ale jak je známo, na ty blbý fleky nic nezabírá. Vysadila mléko a ejhle, za čtvrt roku byla úplně bez fleků. A je stále. Nejmladší syn pil mléko moc rád, ale když jsem ho vysadila dceři, totéž jsem udělala jemu. A děly se takové věci, že jsem se nestačila divit. Čtyři měsíce z něj odcházely hleny různých konzistencí. Měl ustavičně nudli u nosu, kašlal, prskal. Všechen tem mléčnej sajrajt z něj vyšel a od té doby je úplně pokoj. Takže nejdřív zkus třeba to mléko úplně vysadit a vytrvat, abys měla zkušenosti a potom můžeš hodnotit, ne?
Milada.
15.2.2008 12:54:41
Marko,

chci vysvětlit přístup paní doktorky, která mýmu miminu asi ve 4 měsících naměřila!!!! alergii na BKM. To dítě DOSUD nemá vůbec alergii na potraviny, natož na KM. Ta doktorka prostě kecá a opisuj si z její knihy třeba celé pasáže, já tomu nevěřím ani slovo. Tu knihu mi mimochodem taky vnutila, koupila jsem si ji od ní, aby moje mimino bylo zdravé, že :-))) Jo, byla jsem tehdy hodně blbá, to uznávám:-) aneb zoufalé matky dělají zoufalé věci :(
Marka
  • 
15.2.2008 12:23:08
Jistě, Grainne. Když je někde ve střevech ucpávka a neprojde tam strava, tak je asi jedno, jestli je to maso nebo mrkev. Jen bychom se měli zamyslet nad tím, z čeho se ve střevech ty ucpávky dělají. Víme přece, že kdo má čistá střeva, má zdravou krev. A když je zdravá krev, je zdravé tělo. Tudíž čistá střeva, to je výhra...
 Příspěvky 110 z 445 [Dalších 435 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.