| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Já mám velké bříško!

 Příspěvky 110 z 92 [Dalších 82 >>]
Pajka, 2 kluci
  • 
26.11.2009 8:42:44
ahoj, není pravda, že se ve školách nemůže o hodinách pít. v naší školičce - v jedné budově MŠ i ZŠ - jsou naopak děti i žáčci vybízeni k pravidelnému pití i během vyučování a naopak jsou za to chváleni. Ono asi také záleží, na jakou paní učitelku narazí. Chce to se poptat a pokud to jde (dojíždění....), vybrat si školu i školku nejen podle dopstupnosti, volného místa a vybavení, ale hlavně podle takových "maličkostí" jako je chování učitelek k dětem, pitný režim....
Dost často vybírají rodiče školu i školku podle hraček a pomůcek, ale zapomínají, že nejdůležitější je pohoda dětí a žáčků a k té patří právě i pitný režim, pohybové chvilky o přestávce...
21.11.2009 21:24:11
Dojídání dnes už ale myslím ve většině škol a školek nikdo nehlídá, aspoň ne tak, jak popisuješ. To, že se učitelky snaží, aby děcko snědlo aspoň trochu fazolového salátu a okusilo tak jeho chuť, mi přijde správné a upřímně řečeno, když jsem viděla, co nosí děti na 1.stupni ZŠ ke svačině, bylo mi do pláče.~e~ sušenky, sušenky, sušenky, bagetky s majonézou atd. zeleniny a ovoce minimálně a to je dost škoda. A tam to všechno začíná. Doma, vlastním případem. Škola či školka toho moc nezmůžou.
Pavlína
  • 
26.2.2008 17:03:27
Hlavně, že neřekl, že má největšího pinďoura ze všech, to by jistě paní učitelku potěšilo :-)
Ladka
  • 
17.2.2008 17:46:41
Já byla ve Francouzské střední škole týden na výměnném pobytu a také jsem se nestačila divit. Velmi dlouhé hodiny, dlouhé přestávky, o kterých ale děti neměly co dělat. Protože bylo na tolik dětí málo místa - v učebnách být nemohly. Svačiny tam neexistovaly, já do oběda nemohla hlady vydržet natož se ještě soustředit na výuku.
Připadlo mi to, jakoby chtěli děti co nejdéle držet v dosahu školy (výuka od 8 do 16ti, i déle, ale samotné výukové doby nebylo více než tady v ČR). Že by proto, aby rodiče neměli starost o zajištění hlídání pro ty mladší? A přitom se vlastně o přestávkách děti akorát flákaly a kouřily. POstávaly po chodbách, chodnících mezi školními budovami apod.

To se omlouvám za odbočení od tématu, ale nedalo mi to. Ale třeba jsem jen měla smůlu na špatné lyceum, v Normandii.
jana38
16.2.2008 23:12:10
Jestli to bylo na mě, tak ne:-)
Milada, dcery 3 a 7 let
  • 
16.2.2008 22:52:48
Problém vidím v tom, že třeba na dcerčině ZŠ mají "super" zásobený bufet. Kolem dokola okénka samá lízátka, bonbony a jiné sladkosti (třeba něco ve tvaru kuličkového deodorantu - jen plné sladké šťávy). Pak automaty s brambůrkami apod. Po bombardování ředitele mejly (jsem posera - z různých adres s vymyšlenými jmény), jsem dosáhla toho, že se na aktivu hlasovalo pro-proti sladkostem v bufetu. Do třídy přilítla bufetářka a zařvala na rodiče, že pokud zruší sladkosti, tak to zavře. Takže předpokládám, že hlavně díky rodičům větších dětí (kupují si tam koblihy a bagety k svačině) sladkosti vyhrály:-(((
Ne, že bych nedávala dceři bonbony, ale chci si sama určit, kolik jich bude mít. Argumenty vedení, že to je na výchově dítěte, jestli si za peníze koupí svačinu nebo bonbony, absolutně neuznávám. Pokušení je mocné. To je, jako by na dílně plné chlapů postavili doprostřed naražený sud dvanáctky a chtěli po nich, aby kolem prošli bez povšimnutí.
Petra + 3
15.2.2008 22:55:26
Tak koukám, že tvůj příspěvek tady vyvolal vlnu vzpomínek - já se taky svezu, jo? :-) my jsme ještě hrozně rádi ve sškole hráli skákání po kachličkách - nevím, jak to nazvat, prostě zem na chodbách se skládala z takových velkých kachlíků a skákalo se po nich po jedné noze od jedné zdi ke druhé a na každým se něco udělalo - otočka nebo tak, prostě něco jako různě přimyšlenej panák :-)
Gumu jsem taky milovala a školku s míčem taky :-)
No a oplácaná jsem stejně byla....
10.2.2008 17:03:22
Tak tak:-D.Měly bychom se tu sejít za 15 let~k~
  • 
10.2.2008 13:30:36
Je jisté, že se musí odděli děti co se neustále krmí sladkostmi, brambůrkami či "mekáčem",
ale můj dojem je, že se v dětech, protože na ně máme více času než naši rodiče na sám moc "hrabeme",
všechno porovnáváme a rozpipláváme. Jestli má dítě o kolo víc, o číšlo větší noho či poporoslo o 2cm méně
než sousedovi Honzíček :o).
Nedokážu si představit, že budu dítěti neustále sledovat, zda si vzalo více hroznového vína ( ano má v sobě spostu skrytého cukru - no fuj ! ) nebo jesli měl dnes o půl kila více než před týdnem , tudiž dostane o knedlík míň, ikdyž brečí, že má hlad.
Myslím, že než sledování, rozebírání a šťourání se v kaloriích je lepší dítěti podpořit sebevědoní, samozřejmě ho necpat na noc a sladkostmi, ale taky si musíme uvědomit, že každý máme nějaké dispozice po rodičích a vlohy od přírody.
Prostě dvou slonům se většinou narodí slůně a nemůžeme čekat, že z něj bude gazela...
Katka+A+MA+M(72)
9.2.2008 14:05:43
Holky, nekecam, je to tak. Dneska mi syn rekl, ze se prece nepijou o kazde prestavce (jedna dopoledne, jedna odpoledne + obed) na zachodcich z kohoutku. Bleeee:-©
Jinak to neni jedina podivnost. Deti muzou sice pozadat pani ucitelku, jestli muzou jit na zachod pri vyucovani, ale ta to nevidi rada, takze musi pockat na prestavku, kdy je na asi deset zachodku 150 deti. nevim, jestli smi jit do patra, to by pak meli na 150 deti asi 25 zachodku. Kluk ma problemy se zacpou a myslim si, ze je to castecne z toho.
Jinak, abychom se vratili k puvodnimu tematu - jidlo - tak ve skolni jidelne jim postavi misu na stul a kdo driv prijde, ten driv mele. Sedi u stolu pet deti? Tak je tam pet kousku masa. Ale staci, kdyz je tam jeden jedlik a jeden pomalejsi (maji predkrm), tak se na toho pomalejsiho maso nedostane. Do SJ tady normalne smi chodit jen deti, jejichz rodice pracuji, protoze je malo mista. Ted u nas postavili novou skolku - pro 200 deti - a SJ je programovana na 30%!!!!!
 Příspěvky 110 z 92 [Dalších 82 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.