| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak matky přicházejí o zásady II

 Příspěvky 110 z 146 [Dalších 136 >>]
Eva21546
27.12.2007 22:50:26
Na uklidnění je dobré třeba klubíčkování, nebo pohupování na balónu, nošení v šátku, zpívání, hlazení po obličeji apod..
Prso je na uklidnění nejlepší a nejpříjemnější, takže se ho děti těžko vzdávají. Věřím, že na každé děcko funguje ještě něco dalšího, jen to najít:-).
Přeji pevné nervy, měli jsme to v bledě modrém.
EVA
20.12.2007 23:13:26
Mas pravdu, Majdo, to je tragicky, ze napises hezkej clanek, prijemnej a zabavnej a pak si ho jeste musis obhajovat pred urcityma lidma! Ja bych chtela videt co kdy zplodily ty osoby, co te tady kritizuji.
Koukani na tv jak pises ty, mu neskodi. Takhle malyho ho uklidnuje presne ten bilej zvuk, pomaha mu usnout stejne jako treba zapnuta susicka pradla nebo vysavac.
Duvod proc pediatri nedoporucuji sledovat televizi je ten, ze dite travi cas bez pohybu pasivnim sledovanim obrazku na tv misto toho, aby si aktivne hralo treba s kostkami, nebo chrastitkem apod. Taky dite si s hrackami nehraje tak zahloubane a kvalitne, jakoby si hralo, pokud by v mistnosti nebyla zapnuta televize. protse ho ta televize rusi.
Ale rozhodne si nemyslim,ze pokud dite nestravi 10, a klidne i 20 minut denne na brisku na decce, nacvicovanim pretaceni, protoze je na zadech, v ruce chrastitko a u nej tv, tak ho to nezabije. On si to pretaceni nacvici zas az potom, co se probudi.
Myslim,ze ja mela taky televizi zapnutou, kdyz jsem byla mala. Nevim to jiste samozrejme a neplanuju se ptat rodicu, ale prekvapilo by me, kdyby ji tenkrat bejvavali meli 3 roky vypnutou (bydleli jsme v garsonce). A rozhodne to prineslo aspon neco pozitivniho - narozdil od nekterych jinych lidi ze me nevyrostl mirne posahanej posuk, co by se obouval do druhejch za to, ze nevychovavaji sve deti podle knizek. Ktere mimochodem v 99% jsou napsany za ucelem prineseni vydelku autorovi, ne proto, aby z Male Markety Beztelevizni vychovali lepsiho cloveka.
Kočanská
  • 
20.12.2007 20:34:14
Věřím, že autorka článek nemyslela tak vážně a dost si všechno přibarvila a vykreslila dramatičtěji než to je. Pokud by to ovšem bylo míněno vážně, tak moje reakce je taková, že pokud si někdo myslí, že se mu narodí milé, hodně, miminko, ze kterého si udělá cvičenou opici, která okamžitě zareaguje na jakýkoliv povel, tak je opravdu velmi naivní.
Vřele doporučuji řídít se zásadou - počítej s horším a doufej v lepší. Osobně tedy většinou radši ani nedoufám, aby nepřišlo nějaké zklamání. Řídíce se tímto heslem, jsem většinou velmi mile překvapená, jak je s tím děckem všechno jednodušší než s čím jsem počítala. I když zatím vše běží nad očekávání dobře (dokonce když bylo dcerce 9 měsíců jsem mohla začít pracovat na poloviční úvazek), tak stále čekám, kdy přijde nějaká výchovná krize. Jsem zvědavá, co nás ještě potká. Pokud budeme všichni zdraví, tak všechno ostatní se dá nějak vyřešit.
20.12.2007 11:52:51
Milá Pipipi, já ho nenechávám "koukat na TV" hodiny, ani půlhodiny, jen se potřebuju osprchovat, což je i se sušením vlasů, což nedělám pokaždé, maximálně 25 minut a to už většinou spí. Nepoužívám Tv jako chůvu ani houpačku jako odkladiště miminka, ráda ho nosím v náručí, ale do sprchy si ho opravdu nevezmu. S tatínkem u toho PC taky nejsou věčně, taky si hrají, rozbalení i zabalení (tedy chlapeček, tatínek je oděn). Je snadné vytrhnout větu z kontextu a překroutit tak její význam, ale opravdu to tak není, to bych se musela sama před sebou propadnout. Užijte si svátky:o)
20.12.2007 11:46:53
Ahoj nel, u nás taky nejíme éčka ani dospělí, natož aby je dostávaly děti, mám to "štěstí", že mě po polívkách nebo omáčkách z pytlíčku strašlivě pálí žáha, tak se to i u příbuzných lépe vysvětluje:o) Krásné svátky:o)
20.12.2007 11:38:37
Ahoj, já si jen opravdu nedovedu představit, proč by cca 10 minut sledování TV (tedy přeloženo do reálného jazyka: chvíle hraní s chrastítky na houpačce, chvíle zkoumání deky, chvíle kouknutí na TV, a tak dokola) měla malému ublížit, kromě toho pouštím DVD s pohádkami a on u nich brzy usíná. Vyhovuje mu polohlasný šum hlasů. Také někdo pravil, že jsem jeho otrokem, nejsem, dělám jen to, co sama chci a považuji za dobré pro nás oba. A že spíme spolu v posteli? Víte, jak na to budu (budeme, my mnohé) jednou vzpomínat? A ještě jedna prosba: chci znát jediný důvod, proč bych měla nechat malého radši plakat v postýlce, když už se mu obě kýly zdárně zatahují. (MMCH - také díky houpačce a dudlíku.) No nic, krásné svátky přejeme:o)
nel, 14 m dcera
  • 
20.12.2007 10:13:34
Ahojky Petro, tak to by mě opravdu nenapadlo, éčkovou omáčku Beruš ještě dlouho nedostane :) Stačí, že jsem s prababi před rokem bojovala, že má jídlo bez chuti a mám jí ho osolit a hlavně omastit :) A souhlasím, taky jí dudlík sluší a sama už ho ráno odloží a v noci vypadá kouzelně, když si ho se zavřenýma očima neomylně najde na posteli a strčí do pusy a ještě správně otočí :)
nel, 14 m dcera
  • 
20.12.2007 10:11:35
Ahojky Petro, tak to by mě opravdu nenapadlo, éčkovou omáčku Beruš ještě dlouho nedostane :) Stačí, že jsem s prababi před rokem bojovala, že má jídlo bez chuti a mám jí ho osolit a hlavně omastit :) A souhlasím, taky jí dudlík sluší a sama už ho ráno odloží a v noci vypadá kouzelně, když si ho se zavřenýma očima neomylně najde na posteli a strčí do pusy a ještě správně otočí :)
19.12.2007 23:35:45
podle me mas uplnou pravdu, a zaroven vsichni, kdo nesdili nazor s Marketou. Uz jsem na ni chtela reagovat driv, ale nejak jsem si to vzdycky rozmyslela, to je presne takovej ten typ cloveka, co za to moc nestoji.
Presne si bude stat za svym, presvedcena ze jen ona ma pravdu.
Ty vychazis z let praxe jako detska sestra. Ona ma pravdepodobne prvni dite, vsechno ma vystudovany z knizek, a tak se povazuje za nejchytrejsi. Ve skutecnosti ovsem pusobi dost hloupe kdyz chce komunikovat s normalnimi lidmi, co vyrostli s televizi a rodici, co meli zasady.
Mimochodem, Marketo, verim, ze vsichni tvi znami co vyrostli bez televize a jsou podle tebe uplne normalni, se s tvymi nazory ztotoznuji. Mozna bys je tedy mela sdilet s nimi a ne s lidmi, kteri tak nevyrustali a za normalni to nepovazuji. Zbytecne pak zvedas vlnu nevole a kazis naladu jak ostatnim, tak snad i sobe, pokud teda nejsi uplne zvrhla a hadkami na diskusich se potajnu neukajis.
Ja osobne znam jen jednoho cloveka, ktery vyrustal bez TV. Je zarazejici, ze ty jich znas nekolik. Asi jsi holt vyrustala v nejaky zvlastni komunite. Ta osoba, kterou znam ve 20 letech neznala veci, ze nad tim rozum zustaval stat. Mela neuveritelne mezery ve vecech, ktere kazdy zna. Nebyla blba, studovala vejsku a ted ji ma uz dostudovanou. Byla proste jen nedotcena svetem a realem. Totalne. Jete dnes je mi ji lito, kdyz si vzpomenu, jak diky tomu byla casto pro smich. Stejne jako ty.
Jo a k lidem co maji zasady. Jestli jsi ty zadne nemela, tak je to smutne. Az nebezpecne, rekla bych. Snad to tvou dceru moc nepoznamena...
19.12.2007 22:59:18
To na jeho netaktnosti nic nemění.
 Příspěvky 110 z 146 [Dalších 136 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.