| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Snad nemáme děti jen proto, abychom dostávali příspěvky

 Příspěvky 110 z 590 [Dalších 580 >>]
21.9.2009 18:01:45
Peníze nejsou vše,taky jsem doma zůstala,protože jsem chtěla pro malou to nejlepší,ale momentálně čekáme druhé dítko a musím myslet i na peníze.Protože bez nich to prostě nejde.Nemyslím,že všechny matky se zajímají o peněžní stránku z vypočítavosti ,ale spíše z nutnosti.
hlupačka Lucka, 1 roční dcera
  • 
26.4.2008 14:28:55
To je fajn vaše názory, to mě vždycky jenom naštve.Jsem doma na tři roky se svojí roční dcerou.Náš taťka si našel během těhotenství jinou se kterou teď žije. Peníze nemáme, přividělat si nemůžu, jelikož není nikdo na hlídání a sociálka se mě vykašlala. Tak co byste dělaly vy, paní chytrý.Já patřím mezi lidi, který ten přídavek na díťe potřebují, ale podle sociálky mám moc vysoký příjmy a to jen proto, že místo vysokýho nájmu dávám splátku na hypotéku a to oni nepočítají jako výdaj.A než se vyřídí soud ohledně výživnýho a uplyne doba tří měsíců(jelikož sociálka to bere vše zpětně) tak budu chodit na pastvu.Tak aby jste si uvědomily co máte doma a přestaly chytračit. Nezapomeňte, že mezi náma je dost ženských, který nepohrdnou zadaným chlapem a nějaký jeho děti jim už vůbec nevadí.
17.4.2008 18:32:42
ůj názor je ten, že budu mít raději jedno miminko(pokud nemám peníze) a dopřeju mu všechno a nebudu na něm šetřit, nežmít 2 nebo 3
děti a počítat každou korunu a nebudu jim moct dopřát.
Já taky budu jen 2 roky doma a přiznám se, že kvůli penězům, abychom žili jako lidi a nepočítala jsem každou korunu.Co je komu do toho jak kdo chce být dlouho doma a proč,Hodně mamim chce jen na 2 roky kvůli penězům.Já taky.Vy jste možná doplatili hypotéku, ale někdo spláci......Proto by se dalo napsdat dalších 20 příspěvků a každá žena může napsat jiné rady!!!
jana,2dcery
  • 
10.4.2008 15:13:31
a ty budeš zřejmě zase jedna z těch,které mají manžela co vydělává od 20 výše a pochytili rozumu za všechny.takžepodle tebe by neměly nárok být matkami ani třeba prodavačky v supermarketech,protože ty berou max 8000.neušetří nic.to se pak nesmíš divit že nic nevědí když se jich potřebuješ na něco zeptat třeba ohledně detských potřeb,protože ony podle tebe na ditě nemaj nárok
JANNA,2 MALÉ DCERKY
  • 
10.4.2008 15:04:07
tak tak,dítě se nedá naplánovat dopředu.ve většině případů je žena těhotná anineví jak.a pokud se těší a to dítě chce tak si ani neuvědomí finanční stránku.tu pozn až potom.my kdyz sem zjistila že jsem těhotná,už sme byly v takovýc fin,potížích že se toani popsat nedá.a přece dceru máme
14.1.2008 10:05:27
I já si myslím, že každému dítěti bude ku prostěchu, když občas uslyší "Nemohu ti teď koupit to a to, protože na to teď nemáme". Děti by si měly uvědomovat, že nic není zadarmo a že pokud chtějí "nadstandard", musí se k němu přičinit. Dětem, které mají od rodičů vše hned, není nic vzácné, vše berou jako samozřejmost.
My byli se sestrou doma vychovávány hodně skromně a přestože jsem si mezi vrstevníky v dětsví připadala někdy trochu bokem, dnes s odstupem času vidím, že to tak bylo pro mě lepší. Dnes jsem dospělá a dokážu se radovat z každé věci, kterou si dokážu pořídit vlastní pílí ... ať už jde o vlastní bydlení nebo třeba jen o nový kousek šatníku. Žijeme skromně a nějak mě netrápí, že nejezdíme každý rok k moři nebo že celá rodina jezdíme v tom nejmenším autíčku, které znám :). Kdybych byla zvyklá od mládí na komfort, nemohla bych být dnes (při platu svém a svého manžela) nikdy šťastná, pořád by mi něco chybělo a nejspíš bych jen hledala viníky okolo sebe, kdo že za to může. Tož tak ...
anna +2
31.12.2007 0:52:07
Myslím si, že velkým problémem je absolutně nedostatečná síť zařízení, kam "odložit" dětičky. Mohla jsem se vrátit do zaměstnání (syn 2,5 roku), ale chtěli abych nastoupila jedině na celý úvazek. Pracovní doba od 5.30hod (obchod) V tu dobu žádná instituce nefunguje, manžel je na noční a babičky v zaměstnání. Do jeslí mi syna nevemou, maj plno, do školky od června (3 roky), ale musela bych si platit celý rok školné, aby mi drželi místo. Firma u které jsem zaměstnaná ( není to malinká firmička) bohužel istitut školek nezřídila. Klidně bych vzala i domáci práci ( zkoušela jsem docela dost, ale to je jen prodej kosmetiky , bižuterie, a nevím čeho ještě, ale nic pořádného), při dceři jsem chodila do jednoho roku uklízet kanceláře,ale to je dneska asi místo, které seženete jen s velkou protekcí, nebo za peníze, které se ani nevyplatí - to není hamounství, ale logika).
Nemyslím si, že by pobyt ve školce synovi ublížil, naopak. Hrozně se mu líbí v kolektivu a určitě by to uvítal, ale na soukromou školku za 9000kč na měsíc zatím nemám. Když půjdu do práce a zaplatím tuhle školku, budu na tom skoro jako na mateřský, jen nebudu s dětmi, budu se nervovat, jestli stihnu dojít do školky a družiny včas.... A obávám se, že chůvu dětem taky nepořídím!!
Kimmy, 2 deti
  • 
23.12.2007 10:44:40
Lassie - jestli jsi se na mou stranu postavila, tak mi to opravdu nedoslo - ja jsem takovy polopatisticky typ - vsechno rikat dost naplno - ja jsem tady urcite nikdy nepouzivala vysmesnou ironii vuci tem, se kterymi bych souhlasila. Ale ublizena se rozhodne necitim, byly tady mnohem horsi utoky. Jen ten Tvuj me trosku zaskocil.

Ja ve svem zivote nemam daleko od slov k cinnum - ale to je v oblastech, ktere ja sama muzu ovlivnit. Ja sama nemuzu ovlivnit situaci v CR. Kdyby se matky dohodly - cela ta ohromna hromada prace, ktera se za tim skryva, by se dala rozdelit a spolecne se mohlo za tim jit - jeden clovek to nedokaze a ja to moc dobre vim. Nemluvim na prazdno a od zacatku rikam, ze to neni prace pro jednotlivce. Jsem pragmatik a vim zcela presne, kam bych se jako jednotlivec dostala. Takze takove vyzvy jsou na nic. Zeny samy musi pochopit, ze chlapi jejich zajmy branit nebudou a ze dokud neprijmou zodpovednost i za tu materialni stranku veci - protoze laskyplne pece se jejich deti nenaji - tak sance na jejich prosazeni jsou male. A pokud zeny budou strilet jedna na druhou a pohrdat kazdym, kdo ma vice zkusenosti a znalosti, dokud se budou urazet, kdyz nekdo vyzaduje realisticke uvazovani a netaje obdivem k jejich materskemu citu - tak to vidim hodne blede.

Hodne nad celou touhle diskusi premyslim - souhlasim, ze byla velice podnetna a opravdu jsem hodne veci pochopila. Mozna je to nejaka ceska vlastnost, ze uspech se nenosi - ze uspesni lide jsou podezreli a jen se chlubi a povysuji. Tohle je v zahranici naprosto nebyvale. Faktem je, ze jsou veci, ve kterych mam vetsi prehled nez vestina v teto diskusi - ale stejne tak je faktem, ze naprosta vetsina v tehle diskusi by me hrave strcila do kapsy, kdybychom treba meli udelat svickovou nebo vymyslet detem kostym na maskarni. Kazdy ma talent na neco jineho a vareni, siti nebo napadita vanocni vyzdoba nejsou o nic horsi, nez zkusenosti z mezinarodniho zivota. Ale hodne zen v CR to asi tak nevidi. A hlavne nechteji slyset, ze jejich soucasne podminky jsou prilis luxusni a ze by se mely neceho vzdat - to je jako cerveny prapor v koride. Kdo neco takoveho navrhne, je okamzite zarazen do skalulky nic nechapajiciho a oznacen jako nepritel.

Ani ja nemam zajem o nejake plane bitvy a nekonecne vysvetlovani. Kdovi - treba se utkame nekdy priste v nejake dalsi diskusi - dost bych se divila, kdyby tahle byla posledni, do ktere se na Rodine pustim.

Takze jeste jednou dekuji za prani a napodobne preji jen to nejlepsi a hlavne nalezeni kvalitni prace na castecny uvazek ;-)

Kimmy
MSteflova
22.12.2007 17:05:48
Kimmy, já jsem se na tvou stranu postavila několikrát. Bohužel nejde s každým souhlasit zcela ve všem. A to, co jsi citovala, bylo opravdu míněno spíše tak, že dojít od slov k činům dokáže málokdo.
Každý hledá ve slovech to své, často tam vidíme věci, které tam chceme vidět. Tak se třeba stalo, že hned několik matek tě obvinilo, že se nad ně vyvyšuješ a soudíš je - ačkoliv si se mnohokrát snažila jim to vyvrátit. A podařilo se ti to? Sama víš, že by to byl marný boj. A tak já už ti také nebudu vyvracet to tvé.
Navrhuji tedy tuto slovní bitvu ukončit.
Musím přiznat, že tato diskuze byla na hraně, omlouvám se za špatně pochopená slova, ale na druhou stranu - opravdu jsem si to užila. V dobrém slova smyslu.
Takže ještě jednou ti přeji krásné svátky, to samé tvé rodině.
Lassie
Kimmy, 2 deti
  • 
22.12.2007 15:52:57
Lassie - z ceho jsem usoudila, ze bys me nepodporila? To je snadne - lidem, kterym veris a ktere podporujes, se totiz nepise "Přijď nám ukázat, jak se to dělá, když jsou české matky tak pasivní" nebo " Přijď prosadit ty změny, o kterých mluvíš. České ženy tě budou milovat. :-)". Kdyz nekomu veris a podporujes ho, tak se mu nevysmivas. Kdyz jsi ochotna nekoho verejne podporit, tak to napise jasne a treba nabidnes pomoc.

Mockrat jsem psala, ze tohle neni zalezitost jednotlivce, ale to Ty ignorujes. Kdybys opravdu chtela, aby ke zmenach, o kterych jsem psala, doslo - tak se postavis na moji stranu.

Dokud se zeny nepostavi za zeny, tak nemuzou cekat, ze jejich zajmy bude nekdo hajit. Dokud zeny budou hazet spinu na ty, kdo se snazi rozumne argumentovat a vecne jen vysvetlovat, proc "to nejde" misto aby se aspon pokusily zamyslet nad tim, jak by to teda slo... tak se zmen nedockaji. A vyzyvat ke kandidature nekoho stylem "tak si to zkus, ty chytra" - to opravdu nikoho nepresvedci.

Krasne a harmonicke svatky i Tobe a vsem okolo.

Kimmy
 Příspěvky 110 z 590 [Dalších 580 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.