| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Názor k výši mateřské

 Příspěvky 110 z 446 [Dalších 436 >>]
odri
  • 
18.12.2007 13:02:45
ja na vašom mieste by som sa fakt nerozčuľovala. Na Slov. by ste dostali celé tri roky 5100 Sk (pozor aj s rodinnými prídavkami) a môžete sa sťažovať akurát tak v lampárni a aj tak vás nikto nevypočuje. A je to úplne jedno či ste slobodná matka, alebo nie.
  • 
14.12.2007 14:13:30
když to vezmu kolem a kolem, tak si můžeme gratulovat, že do 4 let věku dítěte můžeme zůstat doma. Je sice pravda, že v jiných státech EU jsou mzdy někde jinde, ale mateřskou tam vůbec tak dlouhou nemají. Mám kamarádku v Anglii, má 8měsíční holčičku a do roka se musí vrátit do práce. Kam dá dítě? Do jeslí, které tam fungují až do 19:00 hod. Kamarádka žijící v Německu zase dala syna do školky a chtěla, aby tam byl do odpoledne. Jenže tam fungovala školka jen do 13:00 a bez oběda. Tak nevím, co je lepší. Brát od porodu 1rok mateřskou, která je např.10tisíc a pak hold mazat do práce a dítě vrazit do jeslí, a nebo s ním být doma do 4let.
Lea, dcera 3 roky
  • 
13.12.2007 14:46:06
Plně souhlasím s autorkou článku.Jsem na tom podobně.Přivýdělek se mi nedaří sehnat, protože kvůli školce musím mít jen 4hodinový úvazek.Zkrátka matky tříletých dětí doplatily na veškeré změny nejvíc, ať je to porodné, kdy jsme měli jen 8.600 nebo první dva roky rodičovského přspěvku 3.500.Pořád se to jaksi dalo přžívat, ale teď když bude takové zdražení tak se půjdem asi pást.
Simi 26
  • 
13.12.2007 14:26:52
Všem,kteří zde naříkají na nízkou mateřskou a nadávají na stát a konečně smysluplné reformy, které provedl, bych doporučila, ať se porozhlédnou po Evropě. Zjistí tak, že prakticky v žádném, a i mnohem bohatším státě, nejsou maminy s dětma podporovány tak štědře jako u nás. Příklad za všechno: Velká Británie: Mateřská dovolená trvá 1 rok, navazující rodičovská dovolená 13 týdnů na každé dítě. Rodičovský příspěvek se vůbec nevyplácí. Pěkný přehled byl ve včerejší MF Dnes. Takže buďte rádi, že vůbec něco dostáváte.
Kimmy, 2 deti
  • 
13.12.2007 3:03:07
Ajucha - "chci, aby společnost konečně ohodnotila jedno z nejrizikovějších povolání vůbec-žena v domácnosti" - to tak to se asi nedockas, protoze zena v domacnosti neni POVOLANI. Pece o vlastni deti neni vydelecna cinnost, nikdy a nikde to tak nebylo a neni. Je to jiste cinnost namahava, vycerpavajici a velice narocna - ale nikoli profitabilni.

Kimmy

Kimmy, 2 deti
  • 
13.12.2007 2:47:27
Baro - rychle byt hotova musim - uz tak me tady Zaneta obvinuje, ze zanedbavam sveho zamestnavatele ;-))

Uroven 21. stoleti neni muj citat, nybrz Aleny Neumanove - docti si historii.

NEVERIM, ze brzky nastup do skolky ovlivni toulani. Toulani ovlivni absence rodicu ve skolnim veku, kdy si dite vyhledava nahradni program. U nekterych jedincu je to jiste povahou, kdy ani matka v domacnosti nic nezmuze, ale je nesmysl, ze to ovlivnuje doba nastupu do skolky.

Ja jsem nikdy nerekla, ze si maminky valeji doma sunky, moc dobre vim, jak narocne to je, nicmene to nic nemeni na faktu, ze za peci o vlastni deti po prekonani urcite vekove hranice nenalezi financni odmena. Ja tu hranici mam niz nez vetsina.

Ze se v CR spatne hospodari s penezi je znama vec - ale opet to nic nemeni na faktu, ze penize urcene na RP se vyuzivaji spatne.

Dustojnejsi mi prijde vytvorit maminkam takove podminky, aby mohly chodit do prace a taky se venovat detem. Ne jim par let cpat penize a pak je ignorovat.

Kimmy
Ajucha,dvě děti
  • 
12.12.2007 21:52:52
Mám vypnutý caps lock-spokojena?V žádném případě jsem netvrdila,že chci mzdu za porod.Jediné,co chci,aby společnost konečně ohodnotila jedno z nejrizikovějších povolání vůbec-žena v domácnosti(co se týče nebezpečnosti a psychické zátěže,předčilo dokonce i horníky...).A je to celé trošku jinak, než si představuješ-víš, čím zdůvodňuje p. Julínek placení poplatků i u novorozenců,dětí v inkubátoru apod.po námitkách,že rodiny mají jen jeden příjem?Přece jsme jim udělali výhodnější daně!!!
Bára
  • 
12.12.2007 19:55:54
Prosím Vás, připojení k internetu se dá pořídit od 200,- za měsíc, za to je cca jeden jogurt denně, nějaký levnější, z Tesca ...
To ta maminka nemá nárok ani na ten internet? Má opravdu jen sedět za pecí a škudlit na punčocháče ze sekáče?!
Taková matka bude tomu dítěti fakt platná.
Vám opravdu nevadí výše toho rodičáku?! Připadá Vám ta částka akorát?
Mě připadá směšná a nemám ani trochu výčitky, že se nechám živit státem, kterému můj muž platí dost vysoké daně na to, abych NEMUSELA PLATIT ZA KAŽDOU NÁVŠTĚVU U LÉKAŘE některého ze svých dětí!
Bára, 4děti
  • 
12.12.2007 19:46:33
Kimi, ty Tvé příspěvky, jsi se vším strašně rychle hotová ...
Podle čeho a kdo rozhodl, že zrovna 3 roky jsou ta správná hranice, dokdy stát garantuje, cituji Tě: úroveň 21. stol.?!
I kdyby ses rozkrájela, tak holt některé děti nejsou připravené na školku ani v těch 4, ale prostě do té školky musí!
Já si myslím, že takové dítě to v toulání po ulicích ovlivní, říkej si co chceš.
Pravda je, že NE my, maminy, si válíme šunky na mateřské "dovolené", ale ti nahoře, kteří mají opravdu i tu tramvajenku zadarmo a ještě ná ubírají a ubírají ...
Jděte někam s řečma o omezeném rozpočtu, kolik peněz se vráží do fotbalových klubů a kdoví čeho ještě, nepřijde Vám smysluplnější dát maminkám nějakou důstojnější sumu, než trapných pár šupů, které nejsou ani na nájem?!
Kimmy, 2 deti
  • 
12.12.2007 13:17:22
Jano - gratuluju ke zdravemu chlapeckovi a preju hodne stesti i nadale - zaslouzis si ho. Pripadu jako je Tvuj jsou v zahranici tisice - presne jak rikas. Mas odvahu postavit se konvencim a takovych zen by melo byt vic.

Moc Ti drzim palce,

Kimmy
 Příspěvky 110 z 446 [Dalších 436 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.