| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pachatelé domácího násilí

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
24.12.2007 12:51:00
Právě že to bylo nedávno. :-( Je to smutný. :-(
Líza
23.12.2007 9:58:42
No, Insulo, to fakt hodně záleží, KDY to bylo. Pokud už v době platnosti nového zákona, tam jsou povinnosti policie dost jasně dány. Ale samozřejmě, jako u všeho v tomhle státě, nelze se spoléhat na to, že policie/úředníci znají zákony nebo se jimi dokonce řídí, vyplatí se být o krok napřed v informovanosti před nimi. Ale to není neřešitelné.
23.12.2007 9:51:40
Policie???? To je k smíchu (ironie). Ta s tím skoro nechtěla nic mít. Ještě se tvářili jako že si to vymyslely. Škoda mluvit. Holt když z Tebe "nestříká" krev, tak o nic nejde. :-(((((
Líza
23.12.2007 6:50:22
Poradny jsou i na webu a dál - po tom vykázání jim policie nedoporučila obrátit se na místní krizové centrum, které má tyhle případy evidovat a pracovat s nimi? Druhá věc, pokud doporučila a ony nešly - tam prostě nepomůžeš, kdyby ses na hlavu postavila, můžeš akorát pomoc nabízet, ne nutit, a čekat na příště, kdy třeba se rozhodnou to dotáhnout do konce. (Hodně lidí, kteří třeba k tomu psychologovi a do právní poradny dojdou, si to pak stejně rozmyslí a všecko vezmou zpět, vrátí se k násilníkovi ve slepé víře, že to bude lepší; tohle třeba udělají za život pětkrát, desetkrát... vždycky je tu zcela reálná možnost, že pošesté či pojedenácté to dotáhnou do konce a dokážou ten vztah ukončit a věci kolem něj pořešit. Je to typické a normální; možná to tak bude i u těch tvých dvou kamarádek.)
nicnic
22.12.2007 22:32:33
Když policie vykáže násilníka na x dnů, nejde o psych., ale o fyz. násilí. Na to jsou díky bohu páky celkem snadné, zvlášť když někdo má vlastní bydlení - tzn. bydlí ve svém vlastnictví. Na obranu proti psych. násilí žádné právní předpisy neexistují. Tak hodně štěstí a hezké vánoce.
22.12.2007 21:05:41
Lízo, já právě takové příklady znám (dva). Proto jsem to napsala. Ty dotyčné prostě bydlí "ve svém" a vykázání násilníka k ničemu nevedlo, protože ony nevědí, co dál. Po 10-ti dnech se vrátil a "osladil jim to". Bohužel nějaká psychologická poradna pro ně není, nešly by tam. :-( Ani jedna se neumí svěřit (alespoň to tak říkají), stydí se za to. Což je pro oběti násilí typické. :-( V podstatě je to začarovaný kruh. :-( Navíc, kdo by jim uvěřil, když dotyční jsou známy jako velmi příjemní, empatičtí, milí a zábavní společníci. Ani jejich rodina ne. :-(
nicnic
22.12.2007 19:49:47
Lízo, je to fakt potřeba. Nevím, zda jsem schopná ty info dávat, ale pokud dostanu konkrétní otázku, zkusím odpovědět co možná nejpřesněji a hlavně se pokusím být nad věcí. A myslím, že nejsem sama. Jen ty otázky, na který je třeba odpovědět, neznám....
Líza
22.12.2007 19:29:25
...a proto je třeba dávat informace úplné a opírající se o realitu, i na takových místech jako je internetová diskuse... aby to věděly.
22.12.2007 15:29:29
Jenže to oběti velmi často nevědí.
Líza
22.12.2007 10:58:27
Insulo, mimo jiné i proto se doporučuje do takové akce nejít bez přípravy, ale nejdřív vyhledat pomoc a radu u odborníků. Je spousta dostupných kontaktů i na netu, i tady na rodině jsou lidi,kteří jsou schopní poskytnout spousty užitečných informací. Neber to osobně, ale informace, že po deseti dnech se stejně násilník vrátí domů a osladí ti to, není zrovna užitečná, právě tím, že vyvolává dojem beznadějné situace - a ona beznadějná být nemusí a těmi deseti dny to velmi často nekončí. Je ale potřeba předem se v problematice orientovat a vědět, co je třeba dělat.
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.