| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stresující vyšetření

 Příspěvky 110 z 710 [Dalších 700 >>]
Dita, těhotná
  • 
9.1.2009 12:39:51
Půl roku nic a minulý měsíc jsem zkusila pstíčkovou metodu a jsem 5. týden těhotná. Předchozí těhotenstvíbýla vždy hned po měsíci snažení. Tak jsem to tedˇ zkusila a na první pokus. Takže zahodit ostych a hodně zaru. Dita, těhotná a šťastná
7.8.2008 11:13:41
Hanko, ale triple test můžeš odmítnout taky... to je problém sestry, že si MYSLÍ, že ti ho musí udělat.
Hanka
  • 
7.8.2008 11:08:00
Souhlasím, že je to velmi stresující. Odmítla jsem jít na screening a dnes jsem od doktorky dostala vynadané, že na to chodí všichni a že mně musí teď dělat triple test...ale co s tím udělám když zjistím že je něco špatně..ja tomu stejně nevěřím.je to jen stresování a já bych se radši radovala.

hanka
Jitka 2 děti + bříško 26 tt
  • 
18.6.2008 12:49:30
Vzhledem k mým dřívějším 3 potratům, marným pokusům otěhotnět na klinice asist. reprodukce a faktu že se naše 2 dítě narodilo s gen. vadou (zjistili jsme až na porodním sále) mi nyní bylo nabídnuto od počátku těh. chodit i na kontroly na genetiku. Nikam nechodím. Největší problém je sehnat na internetu apod. skutečně odborné informace a sehnat skutečné odborníky mezi lékaři, který mají chut vás pravdivě informovat. (často skutečně nejsou schopni naši průměrní lékaři na výsledky vyšetření přemýšlet, jindy jde i o byznys-na soukromé klinice asis. reprodkukce jsem zažila kdysi neuvěřitelné jednání, oblbování... díky tomu jsem se začala pídit po informacích a také proto jsem později díky inf. ani v 1 těhotenství nešla např. na odběry krve - TT). Ve všech třech těhotenstvích jsem si ve 20. tt platila sama speciální UZ (dr. Marka- nejdřív Klimenské, nyní Praha 7). Od lékařů - dle mne odborníků se dovídám že např.: AMC mnoho vrozených vad neodhalí, (ale odhalí některé poměrně časté). Můj lékař ví už o 2 případech kdy šly holky na potrat kvůli měření šíje v 13 tt. a poté u něj brečely protože u dítěte DS nezjistili. (prý jednu dobu bylo toto vyšetření velkým hitem a tehdy se u něj mylně téměř nepřipouštěl omyl.) Ani na klinice Klimenská na UZ neodhalili všechny vady srdce apod.
10.1.2008 9:08:02
Jela jsem na UZV s předstihem, abych byla první na řadě, také mne jako první zavolali do kabinky, svlékla jsem se, a pak jsem tam HODINU čekala polonahá, protože jim pořád vozili "akutní" případy. Ve skutečnosti nebyly akutní, jen to byly pacientky z nemocnice, které mají v nemocniční ordinaci přednost. Doufám, že to byla výjimka, že to celé trvalo hodinu. Vyšetření jsem ještě absolvovala, ale po něm jsem se nervově zhroutila. Na začátku těhotenství mi totiž vysadili léky na nervy a celé těhotenství je pro mně jeden velký nervák. V kabince táhnul studený průvan, nestihla jsem kvůli tomu dojet pro kluka do školky, doktorka ani sestra se mi neomluvily...
Snad se to nebude opakovat.
Petra K,Baruška 3měs
  • 
18.12.2007 8:32:59
Prožila jsem totéž. Mám 158cm a doktoři se divili,že má holčička je menší..nazývali ji "hypotrofem",vyhrožovali předčasným ukončením těhu a má holčička pro ně byla patologickým plodem, co je opožděný ve vývoji a hrozí rozvoje xx-vad! Nakonec při porodu měla 3000g a 49cm!!!! A já jsem byla od 28.tt ve stresu,že neroste! Zlaté časy bez ultrazvuku! Ikdyž nevím,strach by mi asi nedal na vyš. nejít,ale máš pravdu, ikdyby se narodila postižená, neměla bych ji o nic míň ráda! Smířila jsem se s tím. A ulevilo se mi.
12.12.2007 19:35:35
Lindo, jen jsem chtěla vysvětlit, proč je autonehoda nebezpečnější než pád na břicho (třeba při sportu). Nic víc. :-)
Linda
  • 
12.12.2007 11:59:23
Insulo, ale tady se mluvilo o tom,že můžeš při autonehodě přijít o život ty, anebo dítě zůstane postižené a kam pak s ním (odpovídala jsem na otázku co s dítětem postiženým, ve vyšším věku)
12.12.2007 9:19:07
Přesně tak Markéto, o tom to je. Je to o jakési "hranici". A tu máme každý jinde. :-)
12.12.2007 9:04:45
Lindo, u autohavárie je velké riziko, že dojde k poškození placenty (jejímu odloučení), proto to riziko potratu, zvláště pokud nebyla matka připoutána. Samotná rána při pádu "není tak nebezpečná", protože mimčo chrání voda. :-)
 Příspěvky 110 z 710 [Dalších 700 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.