| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak na to, aby porod nebolel?

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
22.11.2007 13:05:22
Osobně jsem přesvědčená o tom, že je potřeba být připravená na to, že zadarmo to rozhodně nebude. Ačkoliv poprvé to teda překvapí. Kdo čeká bezbolestný porod, může to být pro něj poněkud tvrdý střet s realitou, který potom celou situaci komplikuje. Možná je lepší snažit se myslet na miminko a na to že to celé bude mít sladký a roztomilý konec, díky kterému zapomenem na to, co předcházelo. Tak přeju všem porody se šťastnými konci.
19.11.2007 15:46:47
Milé pisatelky, nevím, zda jste četly CELOU diskusi k tomuto článku (probíhá již od minulého týdne). Je tam spousta velmi zajímavých a podnětných názorů i zkušeností, které by vás jistě zajímaly (mj. zkušenosti s bezbolestnými porody od několika pisatelek atd.) Ke kompletní diskusi se dostanete kliknutím na "Bříška" (viz seznam vlevo na stránce) a dále volte z podseznamu rubriku "Porod" (je až ke konci), kde je mezi články i "Jak na to, aby porod nebolel" s celým průběhem diskuse. Zdravím vás a přeji, ať čtením příspěvků načerpáte více naděje do žil.
Mony, Kathy 16 mes.
  • 
19.11.2007 11:40:09
Tak ja tedy rodila jako blesk. Doma mi praskla plodova voda bez kontrakci, porodnici jsme meli 5 minut pesky a tam uz jsem prisla a kontrakce zacaly nepretrzite. Sice jsem byla uz hned otervrena a mohla rodit,ale ta bolest byla priserna, ze jsem jen na manzela vyhrkla,jestli prijde jeste neco horsiho,tak to nemuzu prezit. Nastesti je pravda,ze hned po porodu jsem na to vse zapomnela. Pro me bylo pak horsi trapit se tri dny s popraskanyma bradavkama do doby nez se mi vytvorilo mleko. I tak si,ale myslim, ze je porod u kazdeho veci individualni a uz je to i predem dane. I dedicnost hraje svou roli. Co se tyce viry,tak ta ma jiste velkou moc,ale clovek opravdu musi umet velice dobre pracovat se svoji mysli a to ja asi tak presvedcive nedokazi.
Diana , syn jeden rok
  • 
19.11.2007 10:38:29
Souhlasím s maminkou, která vám už odpovídala také. Nejdřív poroďte a pak nám napište, jak jste to vnímala.Svého dnes už skaro ročního syna jsem rpdila 20 hodin a můžu vás ubezpečit, že nezapomenu snad ani na jedinou minutu. Také znám ženy, ketré odrodily za hodinu, ale já jsem to štěstí tedy neměla. Uvidíte sama. přeji vám pokud možno pohodový porod. Diana
PajaMM
18.11.2007 17:11:07
Veroniko,

me ale porod treba vazne nebolel...porad jsem si myslela, ze to neni ono, ze nas musi vratit domu, kdyz mi jen tvrdne brisko a neboli to. No a omyl,do porodnice jsem jela se stahy po 2 minutach a prijela jsem otevrena na 10 cm, po monitoru jsem sla rovnou rodit....a opravdu meto nebolelo. Ono je to proste pro kazdeho jine....
veronika + Lucinka 2,5 roku
  • 
18.11.2007 17:03:56
Milá čtenářko,
četla jsem článek i příspěvky i ten Váš a chtěla bych Vás poprosit,jestli byste po porodu vašeho děťátka opět reagovala na tento článek. Mám tedy pocit,že čekáte první miminko,takže nevíte,nemáte vůbec potuchy,co je to za stav,bolest.Souhlasím s tím,že se před porodem zbytečně stresovat,není na místě,ale aby někdo napsal,že porod nebolí,je podle mě hloupost.
Podle mého názoru příroda to zařídila tak,že porod má bolet,aby nastávající matka své dítko milovala,že přivést na svět dítě není žádný med a proto své dítko budeme milovat. Říká se,čím více porod bolí,tím více dítko budeme milovat.Ale neberte to moc doslovně,jen ta pointa hodně napoví.Život je boj.
margaritah
18.11.2007 15:31:49
Porodu (a bolesti) jsem se prestala bat po precteni knihy Nova doba porodni a po predporodnim kurzu vedenem skvelou asistentkou. Verila jsem si,ze to jako joginka diky dychacim a meditacnim technikam zvladnu. Ovsem prvni, co bylo, kdyz me "ubytovali" na porodnim sale a opasali monitorem v poloze mrtvy brouk - chteli ten na ne pirlis pomaly proces popohnat pichnutim vselijakych oxytocinu a dalsich latek, protrzenim blan apod. Nechtela jsem se s doktory hadat a zneprijemnit si tak stresem porod, tak jsem svolila, ale jedine s epiduralem. Musim rict, ze kdyz prestala prvni davka ucinkovat a ja cekala na druhy vstrik epiduralu (az sezenou anesteziologa),bylo to i pres sprchovani,houpani se na mici, dychaci techniky apod. dost spatne - trhala jsem bolesti kachlicky v koupelne. Ke konci prvni doby porodni navic ani epidural nezabiral.Daleko horsi bolest vsak prisla az po porodu,kdy se vsechny maminky obvykle raduji,zatimco ja kricela bolesti,jak se mi naleval vnitrni hematom,ktery doktorka pri siti prehledla. Jeste horsi bolesti pak setrvavaly 7 mesicu, co jsem vydrzela kojit (popraskane bradavky do krve, plisen na bradavkach, syndrom belave bradavky, 4krat mastitida s koncem v nemocnici...) Porod byla oproti tomu legrace.Doufam,ze s dalsim ditetem to bude rychlejsi,lepsi,prirozenejsi a mene bolestne.Ale uplne bez bolesti?
18.11.2007 15:24:32
Tak to, že podvedomie riadi, či pôrod bolí alebo nie je s prepáčením blbosť. Rodila som pred 4 mesiacmi, pôrod trval 31 hodín, z toho 28 hodín som mala SKUTOČNÉ bolesti a nie preto, že by som si ich navrávala! Na pôrod som sa neuveriteľne tešila a bola som maximálne presvedčená, že bude krásny, krátky a bezbolestný. Tiež som verila tým "rozprávkam" o podvedomí...myslím, že každá žena by si mala reálne uvedomiť, že pôrod naozaj bolí a len tak vďaka "myšlienke" bolieť neprestane. Vďaka Bohu za epidurálku, pri tomto pôrode mi umožnená nebola, keby však neexistovala, už nikdy by som sa neodvážila otehotnieť a zažiť ďalší pôrod...
andrea karbanova
  • 
18.11.2007 14:04:39
POROD, TEN BOLÍ a bolí jako nic jiného na světě.
Kdo si myslí, že ne, je minimálně blázen. Je to úplně jiná bolest, než jakou známe v normálním životě ... Ale taky, ji strašně moc rychle zapomeneme. A to myslím vážně ! Rodila jsem před 5 měsíci, a už během porodu, jsem na tu obrovskou bolestivou věc :-), zapomněla ! Pravda, Příroda je čarodějka.
18.11.2007 11:07:12
Jsem v 7 mesici tehotenstvi. SOuhlasím s tímto článkem a těším se až kniha bude na trhu a budu si ji moci přečíst. I přesto, že miminko už bude na světě.
Je to přece nádherný zážitek, přivést na svět člověka, novou dušičku. Má to být krásný zážitek. Jak pro maminku, tak i pro miminko. Je to vlastně tak přirozená věc. Jsme zhýčkané moderní dobou a chceme dělat věci, které jsou v modě. A to i v této oblasti. Má prozatímní zkušenost je taková, že když ostatní zjistili, že čekám miminko, mají potřebu mi radit. Jsou to lidé,. kteří se mnou nemají nic společného. Nikdy neměli, ale jejich potřeba se starat je přinejmenším zvláštní. Asi to lidé mají v povaze, starat se o druhé. Všechny ženy mi doporučují epidurální anestezii a mluví o císařském řezu. Říkám si, kde to jsem a koho jsem se prosila o radu. Když řeknu, jaký postoj k tomu mám já a jak bych si přála a co pro to vlastně dělám (mentálně), jsem divná a ostatní nechápou. Já však vnitřně cítím, že mě i miminku to dělá dobře a vše bude v pořádku.

Ještě jednou děkuji za krásný článek. Určitě si knihu přečtu.
 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.