| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otevíráme novou poradnu: Rodinné právo

 Příspěvky 14 z 4 
Lenka
  • 
2.11.2007 11:14:43
V diskusi dotazy nezadávejte. Klikněte na Poradna zde a tam se vám zobrazí formulář na vyplnění dotazu do poradny.
  • 
2.11.2007 10:31:43
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda nevíte odhadem jak dlouho může trvat, proces žaloby do doby než budou určeny testy DNA.A jak dlouho to může trvat vůči Anglii. Je možné že test nemusí vyjít pozitivní i když biologicky je to nemožné?
zažádala sem o žalobu v březnu,ale zatim je to na fázi, že kontrolují mě, jestli můžu zaplatit soudní poplatky...nevíte jak můžou být další kroky soudu?ještě jedna otázka měla bych zažádat o určení styku s dítětem a výši alimentů teď nebo až po testech, jestli někdy budou :O(
děkuji moc za odpověď Petra
Jana, tři synové
  • 
2.11.2007 9:58:28
Dobrý den,
nebojte se, klidně se obraťte na soud, který Vám určí odpovídající částku. Sama mám také syna z prvního manželství, žádala jsem pro něho méně, než by mohl jeho otec platit a soudkyně si vyžádala příjmy - pracuje rozvněž v armádě - a zvedla to na dvojnásobek toho, co jsem žádala. Měla jsem ovšem dobrou advokátku, která zjistila i vedlejší přijmy otce dítěte a předložila je soudkyni. Ale i bez toho to bývá cca 10 - 15% z čistého příjmu. Nemusí být ovšem pravidlem, klidně i víc.
Přeju hodně zdaru při jednáních a nenechte se odradit a hlavně všechno písemně.
Pěkný den, Jana
2.11.2007 9:46:56
Dobry den, rada bych se zeptala na zvyseni vyzivneho pro deti. Vyzivne mi bylo stanoveno pred 5 lety ve vysi 2,500 na 4 letou holcicku a 3000 na 9 leteho chlapce. V tu dobu nemeli ani jeden z nich zadne zvysene naklady, zadne krouzky, apod. Situace se od te doby podstatne zmenila, Syn chodi 4 x v tydnu do vodniho pola, jezdi pravidelne na zapasy, dcera ma tri krouzky a s jednim jezdni na souteze. Oba maji samozrejme daleko vyssi naroky nez pred 5 lety. Navic ja jsem na materske dovolene. Byvaly manzel mi vsak rekl, ze na zvyseni nemam narok, ze uz tak je vyzivne stanovene ve velmi vysoke vysi (on nema zadnou dalsi vyzivovaci povinnost, pracuje v armade a prijem ma pomerne vysoky). Je nekde stanoveno, jake asi je prumerne vyzivne na 14 leteho chlapce a 9 letou holcicku? Ma pro me smysl podavat k soudu zadost o zvyseni? Musi byt na te zadosti uvedeno pozadovane vyzivne, nebo to muzu nechat na soudu?

Dekuji

Danca
 Příspěvky 14 z 4 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.