| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Po odhalené záměně dětí nás čeká v porodnicích násilí?

 Příspěvky 110 z 302 [Dalších 292 >>]
mirka, iva 5, šárka 34 měs, bříško
  • 
9.12.2007 13:43:40
Protože porod je vždycky riziko. Já je tedy plně chápu a to že rodili v porodnici za velice zodpovědné. Následné buzení miminek, protože je potřeba je zvážit a rozbalit před vizitou, která ale přijde až za 15- 20 min, takže mimčo zase usnulo, bych si klidně nechala taky ujít. V noci mohou některá miminka plakat a maminky si neodpočinou. Doma si uděláte vlastní režim a pohodu.
Šerlok Homeless
  • 
9.11.2007 15:42:00
Před časem jsem četl v Reflexu dotaz čtenáře na známého psychiatre Cyrila Hőschla. Čtenář v něm psal, že mají příbuzného s evidentními paranoidními bludy, ostatní, kteří s ním přicházejí do styku se ho bojí a čtenář se ptá, zda je možné tohoto příbuzného hospitalizovat proti jeho vůli.

Cyril Hőschl odpovídá: Není to možné! Pokud dospělý člověk není zbaven svéprávnosti (což není snadná procedura), není možné jej hospitalizovat na psychiatrii proti jeho vůli a není možné hospitalizovat ani dítě proti vůli jeho zákonných zástupců!
Šerlok Homeless
  • 
9.11.2007 15:09:01
Paní Lenko, byla matka zbavena svéprávnosti? Nebyla! Takže byla svéprávná a za své činy a jejich následky plně zodpovědná! Podepsala lékařům negativní revers, ve kterém je zbavuje všech právních důsledků za případné následky svého vlastního rozhodnutí v porodnici nezůstat! Podepsala! Takže byla volná a pokud ji někdo zbavol svobody, dopustil se svéhole!

Hawgh!
Romana
  • 
7.11.2007 21:09:35
Olivie, mluvíte mi z duše. Proč ta paní doma rovnou nerodila, když je to prostředí tak strašné že tam nemohli alespoň 3 dny vydržet?
Hanka
  • 
7.11.2007 20:18:31
Ahoj,

zjistovali mi z krve těhotenský hormon (myslím, že je to hcg nebo ne ?), protože mi na testu z moči vyšel druhý proužek trochu viditelný. Krev mi brali v 14.00 tj. asi to posílali do laboratoře až druhý den a další den to asi z laboratoře měli přivézt a já si zavolat. Takže v úterý první odběr, ve čtvrtek si zavolat. Jenže místo toho zavolali ve čtvrtek po obědě, že se to prý v laboratoři vylilo. Takže pak znovu na krev.

Dneska - teď - jsem se vrátila z centra, kde jsem od doktorky dostala instrukce ohledně životosprávy 3 měsíce před a 3 po IVF.
Byli tam instrukce jako - cituji doslova: Každý den zeleninový salát s olejovou, jogurtovou nebo sýrovou zálivkou jako samostatné odpolední jídlo. Součástí salátu by měla být vždy kukuřice, syrová červená řepa a kadeřavá petržel.
A tučně: Nezapomeňte na cibuli a čensek. Stále tučně: 1x týdně syrovou mrkev.
Atd.

Když jsem se ptala proč má být každý den v salátu kukuřice, syrová červená řepa a petržel, proč je tak důležitá mrkev..nedostala jsem kloudnou odpověd.
Prý to mám brát jako přibližné a ne úplně vážně. Doporučení bylo přitom na dvě stránky A4. Tak proč mi to dávají číst, a píší tučně o syrové mrkvi, když to nemám brát vážně ? Teď mi bude vrtat hlavou co to v sobě ta kukuřice sakra má ? Ale vážně, opravdu by mě zajímalo, co obsahuje kukuřice, event. jestli je důležité jí jíst v kombinaci s řepou a petrželí atd. atd. Ale nedozvěděla jsem se nic.
Totiž já se ve výživě docela vyznám, takže si snadno dohledám, co obsahuje kukuřice, ale určitě nikde nenajdu, proč má být každý den v salátu v takovéhle kombinaci....

No a perlička, doporučují tam pít Magnesii a jíst hořčík. Jiný doktor jinde -spec. na výživu mi říkal, že hořčík je dobrý v těhotenství (docela všeobecně známé), ale před otěhotněním se naopak nedoporučuje. Ptala jsem se ho tehdy proč, ale prý jsou to složité chem. procesy, které bych jako neodborník nepochopila. Zmínila jsem se opatrně téhle doktorce, ale výsledek: zeptala se jak to ten předchozí odborní zdůvodňoval, - to jsem mohla posloužit jenom tím, jak to vysvětloval mě tj.nijak. Ona sama mi nevysvětlila proč u nich hořčík naopak doporučují a očividně jí to bylo naprosto jedno. A myslela si, že jsem starý šťoura.

V papírech mám napsáno: prekoncepční konsultace - doufám, že za to od pojišťovny dostanou proplacených hodně bodů :-)
Hanka
  • 
7.11.2007 20:05:21
Díky moc, držte palce, budu to potřebovat :-)
Apolena.
7.11.2007 16:56:56
Mně se zdá postup všech zúčastněných naprosto správný. Myslím, že by bylo záhodno vzít si je za příklad. Vytvořit komise ve složení lékař – sociální pracovnice – soudce a vyslat je s doprovodem policie do ulic. Nechat je dohlížet na nezodpovědné lidí, kteří hazardují nejen se svým zdravím, ale leckdy i se zdravím ostatních soudruhů, pardon, občanů. V praxi by to vypadalo asi takhle: komise by chodila mezi lidmi, a pokud by lékař shledal jakékoli možné ohrožení zdraví (člověk, který kouří, jí nezdravé jídlo, je oblečený neadekvátně vzhledem k počasí, má nevhodnou obuv, hodlá jet autem, na kole, přecházet silnici atd.), upozornil by sociální pracovnici, ta by požádala soudce, který by okamžitě vystavil předběžné opatření. Na základě předběžného opatření by policie dotyčného okamžitě odvezla do nemocnice, kde by minimálně týden byl pozorován, aby se vyloučilo případné riziko. Všem bych zároveň odebrala děti a poslala je do dětských domovů, protože tam jim bude líp, když mají tak nezodpovědné rodiče.
Monika, dvě dcery
  • 
7.11.2007 15:36:24
Vy skoro všechny, snažte se pochopit a obraťte si to! Co kdyby se miminku nebo mamince něco stalo, cokoli. Na koho byste poté házeli špínu? Na lékaře, že maminku pustili? Na sociálku, že nezasáhla? Rozhodně byste opět diskutovaly a házely špínu. Matka se začne vymlouvat na to, že nemohla odhadnout svůj špatný psychický stav. A opět se vše svalí na lékaře. Proboha, vždyť chtěli jen ochránit miminko!!!
Monika, dvě dcery
  • 
7.11.2007 15:34:58
Vy skoro všechny, snažte se pochopit a obraťte si to! Co kdyby se miminku nebo mamince něco stalo, cokoli. Na koho byste poté házeli špínu? Na lékaře, že maminku pustili? Na sociálku, že nezasáhla? Rozhodně byste opět diskutovaly a házely špínu. Matka se začne vymlouvat na to, že nemohla odhadnout svůj špatný psychický stav. A opět se vše svalí na lékaře. Proboha, vždyť chtěli jen ochránit miminko!!!
 Příspěvky 110 z 302 [Dalších 292 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.