| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme se rádi, ale hádáme se kvůli výchově dětí!

 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]
čekanka
  • 
9.11.2007 19:40:25
Tak přesně tohle, Mati, napadlo i mne. Píšeš, že "před" všechno klapalo a byli jste hrozně šťastní. A hned nato "v životě po sobě neodnese ani skleničku". Zdá se, že to až takové štěstí nebylo, nebo Tě asi bavilo ho obskakovat, on si na to zvykl a teď se mu nedostává patřičné pozornosti. Anebo - a to mne napadlo až teď - je nespokojen sám se sebou, např. rozmrzelý z nedostatku sexu, neúspěchu v práci, atd. Pak může vidět chyby opravdu všude. Možná, netuším, jestli je to taky Tvůj případ, některé ženy po narození dětí opravdu věnují veškerou pozornost jen tomu maličkému tvorečkovi, který je na nich tak závislý. Ano, je závislý, a je třeba mu dát vše, co potřebuje, a klidně ještě i víc, ale manžel je tu také a i ten má své potřeby. Ale už bych jen opakovala, co bylo psáno výše.
bobula Kristý4/05, Tomy 5/07
8.11.2007 9:30:58
Ahoj, jediná možnost, jak manžel pochopí, co je péče o dítě, je mu ho opravdu nechat minimálně na víkend. Lepší je týden. Moje dnes již dvou a půl letá dcera byla to samý. Max 2xpul hodky spánku. Po 1. narozeninách uz nespala vubec. Poprvé ji manžel hlídal víkend, když ji bylo 15 měsíců. A měla jsem začít dřív. Nechala jsem mu ji bez nějakýho navařování dopředu. Nakoupila jsem jen suroviny a říkala si, že 2 dny přežije. Když jsem přijela , našla jsem schváceného otce s veselou dcerou. :-)). Bordel v celým bytě. Manžel byl šťastný, že mě vidí :-)). Pak už se zapojoval častěji a když jsem byla v porodnici (to malý byly 2 roky), tak už to zvládl úplně hravě.
Monika,Tobiášek-8měsíců
  • 
6.11.2007 22:35:36
Nechej ho celý den o samotě s malým a odjeď,aby tě neměl po ruce,pak možná pochopí.Krom toho bych ho taky více zapřáhla a rozhodně bych mu nedělala servis.Nechápu,že v dnešní době ještě nějaká ženská obskakuje chlapa.Uklízet může i on.
6.11.2007 13:26:18
Ještě k tomu častému argumentu ateistů, že víra je jen berlička pro slabé, a že "já to všechno zvládnu sám"..tohle mínění jen nafukuje ego a chybí pokora. Já jsem "neregistrovaná":) věřící, nesedím a nečekám, že za mě někdo něco vyřeší, snažím se ze všech sil sama, ale zárověň pokorně prosím o pomoc a vedení vyšší sílu, aby mě nasměrovala a pomohla mi pochopit smysl...
p.s. ten argument jsem co by ještě ateista také používala:))
  • 
6.11.2007 12:22:37
Už jsem tady toho naplkala dost. Napiš mi to na mail. Vyber si jakoukoliv otázku. Uznávám, že slabošství není znakem věřícího. Dopustila jsem se generalizace, což je chyba. To jen já bych si tak připadala, protože bych otíkala od řešení problémů k víře.
Ráchel, 3 děti
  • 
6.11.2007 12:13:53
Nazdar LU, tak jo - mohla by sis prosím z těch svých otázek pro začátek vybrat jednu - dvě :) - ono na každou se dá napsat celý elaborát :) Nerada bych ke každé napsala jen povrchní odstaveček a pak se do toho zamotala :) určitě odepíšu, až se k tomud dostanu
MSteflova
6.11.2007 11:33:11
LU, svou nezlomnost jistě ukázali i ateisté, ale o těch se tady teď nebavíme. Jsem velkým kritikem církve, především pro jejich netoleranci a odsuzování druhých, což je v protikladu např.s oním "Jsi-li bez viny..." aj.
S tím vším ale nesouvisí to, o čem jsme tu již psaly, tj. že věřící člověk nemusí být nutně slaboch.
LU,2děti
  • 
6.11.2007 11:31:20
Cow, zkus mi odpovědět na těch pár otázek stran víry. Jsou o schůdek výš v diskusi. Jdu teď s malou ven, ale pak si to přečtu. Zatím:-)
Cow :-)
6.11.2007 11:15:35
Lu, fakt se taky cítím svobodná...:-)))
LU,2děti
  • 
6.11.2007 11:09:44
Jasně, beru. Mám dojem, že věřící byl i pan prof.Matějček,jehož přínos nikdo nepopře. Ale nikdy nebyl dogmatický, byl to obrovský humanista.A lásku k lidem můžu mít i bez víry. To je to, co tu furt melduju. Víra člověka někam nasměruje, já si cestu raději hledám sama. I když je nakonec třeba hodně podobná, ale cítím se mnohem svobodněji.
 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.