| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zdravá školní strava

 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]
9.11.2007 20:25:39
Valkýro, mně taky většina jídel ve školní jídelně chutnala
M,Christina+Dean
  • 
5.11.2007 1:05:16
Muze byt red curry nebo green curry(cervene nebo zelene) a co ja vim tak se tam nedava smetana ale kokosove mliko nebo kokosovy krem a muze byt plnotucny nebo light.Do curry v jejich restauracich nebo shopping centrech vetsinou davaji plnotucne takze zdrave??? jak se to vezme.Muze byt Indian to ma jinsi chut samozrejme nez Thai a k Indian se vetsinou dava jogurt smichany s cerstvou okurkou protoze to mivaji ostre tak aby te to trochu zchladilo
Jáša, dvě děti
  • 
4.11.2007 8:01:44
Tak u nás teda rodiče se školou komunikují, na obědy chodí také učitelé, kteří jsou stejně nespokojeni jako děti a rodiče, ředitel školy se snaží už několik let změnit stravování k lepšímu, ale bez úspěchu. Že se vám to zdá divné? Problém je totiž v tom, že se ve spoustě škol nevaří obědy na místě, protože k tomu nejsou podmínky a dováží se. No a firmu, která obědy dodává, vybírá magistrát na základě výběrového řízení, takže podle toho kvalita jídla skutečně vypadá, škola do toho vůbec mluvit nemůže. Možná by pan ředitel měl každý den odvézt pár obědů na magistrát vedoucím úředníkům....:-)
ludra
  • 
3.11.2007 22:49:16
Je pravda,že realita u nás je trochu jiná,než v Británii,ale...Naše malá sice chodí teprve do školky,ale když byli prní rodičovské schůzky,obrátily jsme na učitelky a pnana ředitele(školka spadá pod školu) s dotazem,zda se změní k lepšímu i jídelníček našich dětí.Př.ke svačině stále dokola sladké kupované pečivo(třený banánek s čokoládou,čokomušličky,...),zelenina minimálně...
Dostalo se nám odpovědi,že mají určité směrnice,které musí splňovat apod.
A týden na to, měli děti kuř.maso alá čína s HRANOLKAMI!!!
LU,2děti
  • 
2.11.2007 10:12:54
jestli ta alergie nebude tím, že tvé děti měli od narození mléko od veselé krávy:-)
2.11.2007 0:07:04
Neblázni, já jedla ve školní jídelně za hlubokého totáče :)
Cow :-)
1.11.2007 17:56:12
ahá, tak já ti nevím.....plně jsem kojila do konce 7.měsíce a přesto je jedno z mých dětí velmi alergické na řadu potravin. Určitě to není proto, že by dostal něco nepřiměřeně brzy. V našem případě je to genetická záležitost, tak jak ve většině případů.
Ale pro případné rýpaly, má samozřejmě význam postupně dítěti zatěžovat zažív.trakt....

prirodni strava je dobra
  • 
1.11.2007 17:35:43
prirodni strava je dobra, konecne ze take nekdo rekne ze normalni mleko od normalnich krav je velmi zdrave, mouka mleko, brambory uvarene ne jen rychle smazene hranolky, potom deti nemaji ruzne alergie, kdyz se do deti cpe jenom neprirozena strava skoncej vsechny s velmi tezkejma alergiema, napit se mleka od kravy ktere je prave nadojene, jist normalni chleba z normalni mouky to je zdrave
Hanka
  • 
1.11.2007 16:42:01
Díky za tip zkusím to.
Tlakáč opravdu doporučuju. Jen do takáče nejde jednoduše přidat něco např. brokolici pár minut před koncem. Ale určitě to půjde vyřešit tím, že se brambory nakrájí na menší kusy a to co se vaří kratšeji na menší.
Cow :-)
1.11.2007 15:33:05
Prosti gustu žádný dišputát:-))) Ale jsou trapně předražené nudličky s mákem, buchtičky se šodó a UHO:-((((( proč asi?????
Kolik platí rodiče dětem za šk.stravu???? Není to tak dlouho, co jsem vyslechla na tř.schůzkách, jak rodiče na teplé polední jídlo spoléhají a že jsou klidně ochotni připlatit, pokud to bude kvalita.
Ech, třeba má "šéfka" jídelny nový mobil, nebo zlatý šperk...některé jedou na víkendový pobyt a ták.
 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.