| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem “alternativně” rodila v Českém Krumlově

 Příspěvky 110 z 340 [Dalších 330 >>]
  • 
23.8.2008 10:21:25
Ahoj Veroniko,tak jsem si se zájmem přečetla tvůj příspěvek,a říkala jsem si celou dobu že je mi to celé nějak povědomé,a ono je to fakt ja jsem ta druhá,vzpomínáš. Tak se ozvěte na můj mail macka80@seznam.cz MARTINA A JAKUB
Katka, syn 4 roky, bříško 38 tt.
  • 
1.7.2008 23:22:00
Je mi jasné, že porod doma má svou logiku a věřím i tomu, že některé komlikace, které se stanou v porodnici, by doma, kde se nic neuspíší a vše jde přirozeně, pravděpodobně nenastaly.
Já sama bych na porod doma neměla odvahu a myslím, že to musí být jen maminka opravdu vnitřně přesvědčená, že to chce - nejen pro sebe, aby se vyhnula porodnici, ale také pro své dítě.
I přesto, že se to snažím pochopit a vím, že i v porodnici se může něco pokazit, přece jenom rodit doma jen s manželem (bez por. asisstentky), to je podle mně hazard.
Zejména (když budu brát, že porod proběhne v pořádku), co když bude něco s dítětem po narození např.poruchy dechu způsobené nějakou vadou, o které nikdo nevěděl, ani nebyly rozpoznatelné na ultrazvuku atd.? To potom opravdu mohou rozhodovat vteřiny a nemusí to vůbec už souviset se samotným porodem. A brát to, jako, že to je příroda, to si myslím, že je dosti sobecké vůči dítěti.
28.5.2008 21:04:18
Taky jsem rodila v ČK. Nebyli tam nijak vstřícní, kdybych chtěla druhé dítě určiě bych nešla rodit tam. PA na mě pořád křičela ať jsem zticha, malýho mi nedali hned k prsu a celkově byli dost nepříjemní. Nevím jestli to je tím, že mi je 16, ale rodila jsem jako každá jiná ženská a oni mě brali jako malý dítě. Doktor když přišel k porodu tak zíval a celkově byl nepříjemný i PA. Prostě žádný bod. Ani na míč jsem nemohla to nevím proč. Byla jsem celou dobu na hekárně. Ani doktor nečekal jestli to zvládnu sama a hned mě nastříhl. A mimochodem, rodila jsem přes 50 hodin a žádný soucit. Ještě mi řekli že mi to moc trvá!!!!
V Krumlově už nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!RvRvRvRv
Veronika, autorka clanku
  • 
22.3.2008 21:01:23
Je zajimave, ze zena, ktera nechce dite vystavovat riziku, premysli o epiduralu. Ale dulezite je tam slovicko "vedome", nic o epiduralech nevime, ani o jejich rizicich, neptame se. A proto se pouziva, kdyby meli lekari opravdu informovat o jeho rizicich, zadna z maminek by o nem nemohla uvazovat. Jedine ta, ktera dite ohrozit chce.
1.3.2008 16:29:56
Marketo, proč tolik zbytečného afektu? Já například měla jak kalhotky, tak vložku a stejně se někdy stane, že očistků je určitou chvíli více a neuděláš s tím nic. Například při kojení, kdy se děloha zavinuje nejrychleji. A neznala jsem nikoho z porodnice, komu by se to nestalo. A kalhotky? Nevím jestli se ty síťové dají takto vůbec nazývat. Ty určitě nic nezadrží!!! A ty normální v porodnici nikdo za mé přítomnosti neměl. Zřejmě nikdo nechtěl dobrovolně bojovat s hnisajícím poporodním zraněním. To totiž ty obyčejné způsobují.;);)
17.12.2007 14:56:03
Je mi dvacet a rodit budu poprve, termin mam v unoru. Moje mama dela na gynekologicko-porodnickem oddeleni v mistni nemocnici, takze tak nejak vim, do ceho jdu a co me ceka....Kazdopadne bych svoje dite nikdy neohrozila tim, ze bych rodila doma a bez odborne pomoci. Chci rodit normane v nemocnici a pod dohledem doktora, premyslim i o epiduralu, ale uvidim jak to vsechno budu snaset... ale urcite bych ho vedome nevystavila riziku, ze se neco stane a ja nebudu vedet jak mu pomoct. To ani nahodou. Prijde mi to strasne neodpovedny....
17.11.2007 10:05:58
K tomu tlačení - někdy už to tlačí samo, ale ještě se nesmí rodit (branka není úplně otevřená a mohl by vzniknout otok nebo tak něco), musí se jen prodýchávat (psí dýchání) a netlačit.

Mně PA říkala, že když se chce tělu tlačit, můžu tlačit. Buď to půjde a tlak pomůže rychleji rozvinout branku, nebo to nepůjde, pak opravdu při usilovném tlačení může hrozit otok, takže pokud to nejde, je dobré tlak prodýchat a zkusit přitlačit o něco později.


-----------------
17.11.2007 9:35:54
Veroniko, jsi tedy odvážná (upřímně), že se tak spoléháš na vlastní tělo. K tomu tlačení - někdy už to tlačí samo, ale ještě se nesmí rodit (branka není úplně otevřená a mohl by vzniknout otok nebo tak něco), musí se jen prodýchávat (psí dýchání) a netlačit. Osobně bych to sama nerozeznala. Náš kurz byl kvalitní (stř. Morava) a na tvém místě bych musela mít prostě mnohem více informací o průběhu porodu, abych si troufla na porod sama (bez přítomnosti odborného personálu). Kromě toho je známo, že při otevření branky asi na 5 cm "vypíná" mozek, takže je podle mě dobré mít tam pak někoho (PA), kdo to všechno za mě sleduje, rozumí tomu a příp. rozhoduje o tom, co dál (když by bylo potřeba něco řešit). Hodně úspěchů u dalších porodů!
  • 
14.11.2007 11:53:25
Vážená paní Veroniko,
celkem se zájmem jsem si přečetl Váš komentář k porodu v naší porodnici a následnou diskuzi na portálu rodiny.Nechtěl jsem do ní nijak zasahovat,i když je zvláštní jak se postupem času zhoršovalo Vaše hodnocení porodu.Když jsme spolu mluvili při vizitě,tak jste nám vcelku spokojeně děkovala,v článku uveřejněném v září na stránkách rodiny v medailonu naší porodnice už to je horší a ve výše uvedeném příspěvku z 30.10.už by si od nás pomalu pes kůrku nevzal.Ale co mě vyprovokovalo je Vaše neslušné vyjádření v následné diskuzi ohledně vzhledu paní doktorky Bartošové.Každý vypadá jak vypadá a Vaše komentování vzhledu paní doktorky a posměšek o představě jak se potápí do vany je nehoráznost, hlavně to,že jí klidně jmenujete.Kdyby paní doktorka na ranním hlášení takto komentovala Váš vzhled a chování během porodu,tak dostane výpoveď.Tu Vám bohužel nikdo nedá,ale aspoň byste se mohla přihlásit do kurzů slušného vychování.
Co se týče nástřihu při porodu do vody,tak je klidně možný,ponořit ruku s nůžkami do vany není problém,a vzhledem k tomu,že napjatá hráz po nástřihu,nebo i po ruptuře hráze,skoro nekrvácí,tak to není problém.
Jinak Vám přeju hodně zdraví a příjemnější příští porod,prim.Shon
Anna, dvě dospělé dcery
  • 
12.11.2007 15:26:41
Heleno, to jsem ráda, že má někdo se mnou shodný názor. Souhlasím s tebou ve všem, výše jsem psala svou téměř navlas stejnou zkušenost. Hrozně mi lezou na nervy ty názory budoucích maminek, které všechno tak dobře ví, a je jim úplně jasný jak co má být, jak se má kdo chovat atd. Přitom nikdo netuší, jaké překvapení nám příroda může přichystat. Ale o tom už bylo napsáno dost. Já vždycky říkám svým dětem, že musí být mnohem chytřejší a vzdělanější, než jsou jejich rodiče, protože jinak by lidsto ještě žilo v jeskyních. Proto mě tak štve , že prohlášení některých maminek je krokem zpět. Jak znevažují všechny ty vymoženosti, které jsou dnes rodičkám dopřány - a co to stálo úsilí, výzkumů, práce atd., než se nové poznatky uvedly do praxe......A najednou tím někdo "chytrý" pohrdá.
 Příspěvky 110 z 340 [Dalších 330 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.