| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rok navíc v mateřské škole

 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]
16.7.2009 9:24:44
Dobrý den,
máte pravdu - u hodně dětí se ve své praxi potýkám s tím, že by jim odklad o půl roku úplně stačil - pak se začínají nudit. Vždycky potom záleží na učitelce i na rodičích, jakým způsobem dítě zaměstná. Já mám v zásobě celkem dost "úkolů" a nápadů, takže se zatím daří zaujmou dítě tak, aby se nenudilo. Dobré jsou i zájmové kroužky mimo MŠ, kde se dítě může vydovádět - třeba i s rodiči. Chybu s odkladem jste určitě neudělali - a že se vašemu synovi smějí že je velký? okuste se mu vysvětlit, že je to vlasně výhoda - a nebojte, ostatní děti to také časem pochopí.
Bc. Kateřina Tomášová, ředitelka MŠ Petrovice
25.9.2008 23:12:27
nesouhlasím.

Můj genius tady na mě valí konkréta ze svého oblíbeného semináře ve třetím semestru(která neumím ani vyslovit), zatímco když chodil do nejbližší základní školy, naznačovala mi učitelka taktně, že do zvláštní to máme ještě blíž a navíc je tam klouzačka na zahradě~;)
25.9.2008 23:00:46
syn pujde do te skoly,kterou mame nejblize.Ucit se bude muset vsude.Je to o ucitelkach.Tech spatnych je mensina,to bych se domluvila s reditelkou a dala ho treba do vedlejsi tridy.Vubec nechapu,ze behate nekde po skolach,diskutujete s reditelkou a ucitelkami...a usijete na sebe 5lete(nebo 9-ti lete!) denodenni dojizdeni do nejake "super" skoly.(haha).Mluvim samozrejme o zdravych detech,postizene je nutne do skol vozit,nebot jich neni tolik,treba jen jedna ve meste.Deti z W.skol pracuji pomaleji a vice formou hry,jenze ouha na stredni skole!Tam uz si s nimi nikdo nehraje a nikoho nezajima z jake zakladky prisel,a jestli by si nepotreboval ve vyucovani vice hrat.Takze pozor na to,vyuzila bych to v pripade nejake poruchy u ditete a ne jen tak z rozmaru.
25.9.2008 22:41:21
No,a to vadi?
2.11.2007 9:07:33
Ahojky, já jsem taky z Brna a mám velmi dobrou zkušenost s logopedkou Žákovou a psychologem Bubrinkou, kteří působí v "Bílem domě", byla jsem se synem i v logopedické školce na Veslařské na konzultaci, ale myslím si, že paní Žáková se dívá na tyto problémy víc do hloubky a určitě poradí lépe.
Alena, 4. a 1.trida
  • 
30.10.2007 22:22:11
Cetla jsem si se zajmem vase odkazy. Ja ziju v Italii a tady je povinny nastup do skoly pro vsechny deti, ktere ve skolnim roce dovrsi 6 let. Muj syn je narozeny 22.prosince, v zari nastoupil do prvni tridy a je s detmi kterym treba uz v lednu bude 7 let, takze mezi sebou maji skoro rok rozdil. To je v tomto veku hrozne moc. Syn je ve tride nejmladsi, nema velike problemy, jen mu vse dele trva a sesity nejsou tak upravene, jako jsem tomu byla zvykla u starsi dcery- ta je srpnova a do skoly sla normalne v sesti letech. Jen je mi naseho prvnacka lito, dalsi rok ve skolce by mu urcite prospel a dozral by.
Hela
  • 
23.10.2007 23:51:56
Myslim, ze vyska bude pro nej uz brzo spis plus, bude mit respekt, drzim palce!
štěpánka
  • 
18.10.2007 22:28:48
Jeno, to co píšeš, to nejsou úlevy, ale individuální přístup a jiné metody. Takže jsme ve shodě. Úlevou já rozumím - Tak to nemusíš dělat, tak nepiš, jó ty číst nemůžeš, tak nečti, apod... Což ovšem ne zřídka rodiče vyžadují.
Druhá věc je, že když Ti ve třídě sedí přes 30 dětí, tak se dá indiv.přístup a jiné metody využít.
16.10.2007 18:25:42
Štěpánko, já si myslim, že úlevy jsou žádoucí:
1) protože dysfunkce jsou vývojová záležitost a většinou se v pubertě tak nějak dorovnají
2) protože dítě může být velmi schopné v jiných oblastech a když mu je zprostředkujeme jinak, než že si je má přečíst (pokud je dyslektik), udělat výpisky (pokud je dysgrafik či dysortografik) apod., nemusí v nich zbytečně stagnovat
3) protože chceme, aby si děti vytvořily kladnej vztah ke vzdělávání i sebevzdělávání a to v podobných případech bez úlev nepůjde
štěpánka
  • 
16.10.2007 17:12:52
Trochu zapomínáte, že můžete najít dítěti tu nejúžasnější školu a když řediteli odejde jeho nejúžasnější úča Vašeho dítěte třeba na mateřskou, nebo si jenom na 2 měsíce poleží se zlomenou nohou, tak je to úplně na nic. Nic naní tak jednoduché, jak se to zdá. Nejde říci šmahem, že rodiče dětí s odkladem jsou pohodlní. Někdy je to naopak.

Zamyslete se též nad tím, jakou cenu má dávat dítěti v 7. nebo 9. třídě úlevy, protože hje "dis". Toto dítě by mělo mít nárok na indiv. přístup, speciální metody - to ve škole, ale zejména soustavnou spolupráci rodičů a psychologa a domácí usilovnou práci na zlepšení situace(nejlépe okamžitě od stanovení disfunkce). Vám snad někdo dává v práci "úlevy"? Mě teda ne a jsem "dis" jako z učebnice. Prostě mě některé věci dají více práce, potřebuju víc času, apod.
 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.