| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cestování s kočárkem v MHD jako adrenalinový sport

 Příspěvky 110 z 139 [Dalších 129 >>]
Péťa
  • 
27.10.2007 16:57:34
Ahoj,myslím,že se nemusíš už omlouvat.Já jsem z východních Čech a měla jsem jednou příležitost setkat se s lidmi ze severní Moravy.Doufám,že to nebyl oficiální vzorek obyvatelstva této oblasti,ale byla to hrůza. Hrubost,jak fyzická,tak i mentální.Děs.Ještě dneska se z toho klepu.Nikdy jsem tam nebyla,ale je to aesi tak.Hrubý kraj - hrubí lidé
ivana (2 děti)
  • 
21.10.2007 13:20:32
Ostravskou MHD využívám k cestování s kočárkem vlastně už 4 roky, a zkušenosti mám rozdílné, těch nepříjemných cest, kdy nás řidič nechal v dešti stát protože už v autobuse má jeden kočárek (byly to golfky), případně jsme se do autobusu vešly (byl téměř prázdný) a asi díky této neobsazenosti si řidič dovolil říznout zatáčku víc než je v kraji zvykem, kočárek udělal ve vzduchu otočku a skončil kolečky vzůhru (malá byla připoutaná, nestalo se vůbec nic), je méně jen mi utkví více v paměti než ty bezproblémové. Pořád si myslím, že je to o konkrétních lidech, není to o kraji, ani městě.
19.10.2007 19:01:25
Milé maminky !
Jsem také z Havířova a musím říct, že jsem se zasmála, jak už dlouho ne ! Já mám úplně stejnou zkušenost, ale absolvovala jsem ji už před 9-ti lety a je smutné, že se nic nezměnilo. ČSAD Havířov zaměstnává stále stejné typy. Já tehdy nastupovala na zastávce Merkur a potřebovala jsem se dostat na Šumbark, kde jsem tehdy bydlela a řidič mi oznámil při úplně prázdném autobusu a jedním kočárkem, že mě neveme, že bude potřebovat místo pro občany, kteří budou nastupovat, Tehdy ta maminka vystoupila a řekla, že ty dvě zastávky dojde pěšky, abych se já s mimčem dostala domů.Tehdy jsem se zařekla, že si udělám řidičák a nebudu podporovat takové hulváty. Momentálně čekám druhé dítě a po přečtení článku, jsem ráda, že ho mám a budu v klidu. Vím, že nejsou všichni řidiči stejný a najdou se i světlé vyjímky, které vemou i tři kočárky, ale těch vyjímek je málo a Vám maminkám přeju pevné nervy, protože porodnost stoupla, všude sama těhulka, nebo kočárek a bude tlačenice co se týče MHD. Takže bude větší pravděpodobnost, že se to stane i maminkám, které to tady chválí a odsuzují Vás, které jste měli to potěšení se s takto vulgárním chováním setkat.
Iva
  • 
16.10.2007 20:06:10
Katko a vy ostatní, co se vás příspěvky Colorlight tak dotýkají, jste ze Severní Moravy, že ano?
Já s Colorlight naprosto souhlasím a její příspěvky podle mě mohou považovat za pobuřující jen - bez urážky "potrefené husy", protože to co se v nich píše je realita a že ji někdo vnímá jako útok ještě neznamená, že to tak je,
Když jsem žila na Severní Moravě (mmch opuštěla jsem ji opravdu nerada a je to můj oblíbený kraj, kus srdíčka mi tam zůstalo) byla jsem po nějakou dobu v cizině. Pak jsem přijela domů, a byla to hrůza jak se všichni v mém okolí najednou chovali, osapovali na sebe, byli protivní, nevrlí, prodavačka místo slušné odpovědi zákaznici ohledně ceny vyštěkla něco jako Tam to máte napsaný!!,řidič vás svévolně nevezme, atd. A pak mi došlo, že lidi se chovají stejně jako se chovali předtím, ale já jsem na tyto projevy o moc citlivější, protože v cizině bylo jednání lidí , apoň navenek, podstatně zdvořilejší a milejší. Prostě co nás obklopuje den co den je pro nás norma a budeme ji hájit protože už spoustu věcí nevnímáme jak někdo kdo přijde odjinud. Takže, kdo žijete na SM a máte pocit že se tam lidí chovají normálně (mám na mysli prodavačky, řidiče autbusů atd), nemusí to tak být, prostě jen jste na ten způsob už přivykli, a proto vám to tak nevadí. Tím netvrdím že hulváti nejsou i jinde, ale článek řeší Severní Moravu, ne Prahu nebo Plzeň.
Iva
  • 
16.10.2007 19:46:12
Na severní Moravě jsem devět let bydlela a i když tam mám přátele a žije tam spousta skvělých lidí, musím souhlasit s Colorlight. Ono je dobře vidět věci i zvenku, jak někde bydlíte jste uvnitř a nemáte nadhled. Můžu srovnávat i s Prahou a Brnem, a musím říct, že SM je fakt svérázný kraj kde se sociální situace na jednání lidí viditelně podepisuje, aniž by si to třeba i uvědomovali. Podobné zážitky s cestováním s dětmi jsem tam měla taky, ale před asi tak šesti lety, myslela jsem, že už je to lepší.
H.
  • 
12.10.2007 21:25:43
Můj nůázor je, že je to o lidech. Několikrát se mi stalo, že i 5km vzádlenost byla pro řidiče problém vzít kočár. Vyčítal mi, proč jedu zrovna v 17 h, kdy se nejvíc lidí vrací z práce a díky mému kočárku nebude moci vzít tak 2-3 lidi (nakonec pobral všechny). Jindy se mi zase stalo, že v autobuse byly už 2 kočáry a řidič byl ochoten vzít třetí, pokud si maminky vzájemně vyhoví a poskládají se tak, aby se vešly (i to je někdy problém, protože některé maminky berou ohled jen na sebe a mačkat se s někým dalším nechtějí, tak dělají jako že nic). Asi rok u nás jezdí integrovaná doprava. V podmínkách je, že kočár s dítětem je přepravován zdarma (dříve se mi stalo, že jsem víc platila za kočár než za sebe) a když řidiči hlásím nástup s kočárem, ale bez platby, hrozně se rozčílil, jak jsou maminy informované a že by měly platit ještě víc, protože mu ušpiní autobus, jakoby ty čtyři kola nanesly více nepořádku než lidská obuv.
11.10.2007 2:12:46
..a propoós.... v Havířově jezdí autobusy tak akorát nahoru a dolů :-)
....ve středu a v dubnu...
.... a to pouze v případě hezkého počasí...
:-)) :-)) :-))
11.10.2007 2:07:29
Holkám z Havířova zuzi a spol. : asi jezdíte jinou trasou nebo v jinou dobu nebo nejspíš rovnou nastupujete na začátku trasy! když chci jet ze středu havířova, tak nemám šanci! a autobusy že tu jezdí co 10minut? jo! ...ale ráno se studenty a lidmi spěchajícími do práce!..nebo zřejmě myslíte všechny autobusy dohromasy- ale paní radaně zřejmě není jedno, kam dojede. potřebuje určitou linku a to na jedné lince až tak často autobusy nejezdí...
oxy
  • 
10.10.2007 15:20:00
na dvě stejné urážky dvě stejné odpovědi :)
oxy
  • 
10.10.2007 15:18:16
na dvě stejné urážky dvě stejné odpovědi :)
 Příspěvky 110 z 139 [Dalších 129 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.