| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše dítě asi nebude Twiggy

 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]
Pavla
  • 
13.1.2009 20:36:45
Je pravda, že jsou některé extrémy, ne a ne stloustnout i když se cpou.Třeba tvůj manžel je váhově v pořádku, ale je důležité kolik má podíl sádla. Jestliže má bříško (asi to bude pořádná cejcha), tak má sádla dost a méně svalové hmoty, proto je váhově v pořádku. Ale není to v pořádku. Jsou lidé, které mají tak vyvinutou svalovou hmotu, že jsou váhově slušně obézní, ale podílem tuku jsou i pod normálem a postava je super bez špeků. Tvar postavy je určitě genetická záležitost a tloušťka? Tam také nějaká genetika nejspíš bude, ale je to také o tom, že v tom rodě se odjakživa jí jen samé tučné nezdravé věci a tzv. česká strava. Horší strava už je jen moravská a teď americká (hambáče, hranolky a cola). Po této stravě už tloustnou všichni (i štíhlí Japonci) i naše děti, tedy i ty, které vůbec neměly žádné tlusté předky. Tím jak celý civilizovaný svět tloustne a nejvíc Amíci, nemyslím, že by to bylo najednou nějaké splašení genů, jí se strašně nezdravě a lidi se absolutně přestávají hýbat. A také, to co člověk může ještě ve dvaceti, to samé když bude jíst ve třiceti, začne tloustnout, tak to jde celý život. Každých deset let se musí přijímat méně kalorií a radši se více hýbat. Moje sestra, i když široko daleko žádné tlusté předky nemáme, dosáhla ve čtyřiceti letech 90ti kg při výšce 167. Přestala se hýbat, jezdila autem i z kuchyně do pokoje a poctivá česká strava. Výsledek byl těch 90kg. Svého syna vykrmila úděsně, příšerně tlustý v pubertě, v dospělosti o něco lepší, protože se hlídá, ale podepsala se na jeho postavě nesmírně. Oni dva jsou ve veškerém příbuzenstvu jediní dva tlustí, takže tady ty geny fakt nesedí. Jak dopadnou event. potomci mého synovce těžko říci. Dopadnou tak jak je rodiče budou krmit a rozhýbávat je. Mimo jiné moje sestra byla vždycky líná na krok a syn je po ní. Pohyb tudíž žádný a strava vydatná jako pro dřevorubce nebo horníky. Ono to funguje i tak, že čím více svalové hmoty získané pohybem, cvičením, tak je možný i větší kalorický příjem, protože svaly více spotřebují a neuloží na tuk. Sádlo uloží zase sádlo.
Andy, Jani 7, Vasek 4
  • 
13.10.2008 22:57:11
U nas podobne u synka, ve 4 letech sotva 14 kg a 98 cm. Ted uz v "podstate" ji, krize byla mezi 1.-2. rokem. Nejvic pomohlo chodit krmit zviratka, mimochodem pritom snedl i sam pul rohliku (rekord, dodnes neprekonany:-), navic nejak pochopil, ze jidlo patri k zivotu. Jinak je doufame v poradku, v MS samozrejme o hlavu a pul mensi a nejmin o 5 kg lehci nez vrstevnici. Nastesti se tim zatim nijak netrapi, p. ucitelky v MS ho na obedy genialne posadily vedle jidlomilovnych deti, takze neco i sni, spolecnost mu dela dobre. Zrejme ale nema moc vedome pocity hladu nebo zizne, obcas miva nepochopitelne zachvaty vzteku a casto pak zjistime, ze treba uz nekolik hodin nic nejedl nebo nepil a pomuze i maly kousek cehokoliv do ust a je po problemu. Nejdulezitejsi mi prijde nevenovat jidlu prilisnou pozornost, at uz je ho malo nebo hodne...
Mirka
  • 
29.4.2008 10:36:58
Ahoj, já tedy nevím, ale ten recept co jsi psala Vaší Madlence ke štíhlosti nepomůže (smetana, těstoviny...) Máme taky holčičku, která je buclatější, než bychom si představovali, tedy spíše byla. Po té co jsme opravdu omezili sladké, sladké pití, tučné mléčné výrobky a k večeři si dáváme výhradně zeleninový salát a libové maso, jsou problémy s váhou témeř pryč.
Držím palce!
29.9.2007 21:35:10
Díky Zuzko, já vypiju minimálně tři litry za den. Jinak nejsem schopná fungovat.
29.9.2007 14:51:00
Ahojky,
omlouvám se za opakování, nějak se mi zasekla klávesnice.:-)
Pokud tedy jíte celozrnné potraviny, je potřeba zvýšit příjem tekutin na minimálně 3 litry za den, Jinak opravdu hrozí zácpa. Vláknina v celozrnných potravinách váže ve střevě vodu a proto je třeba ji dodat více.

Zuzka
29.9.2007 14:48:18
Ahojky,
pokud je v jídelníčku zařazeno více celozrnných potravin, je nutné i zvýšit příjem tekutin na MINIMÁLNĚ
29.9.2007 14:48:17
Ahojky,
pokud je v jídelníčku zařazeno více celozrnných potravin, je nutné i zvýšit příjem tekutin na MINIMÁLNĚ
29.9.2007 14:48:16
Ahojky,
pokud je v jídelníčku zařazeno více celozrnných potravin, je nutné i zvýšit příjem tekutin na MINIMÁLNĚ
29.9.2007 14:48:15
Ahojky,
pokud je v jídelníčku zařazeno více celozrnných potravin, je nutné i zvýšit příjem tekutin na MINIMÁLNĚ
28.9.2007 15:23:48
V očkovacím průkazu jsou váhové a výškové grafy. Pokud se pohubuje v rozmezí těch předkreslených řad, tak bych si nedělala starosti, pokud jíte zdravě. Se smetanou bych to moc nepřeháněla, olej je nejlepší olivový, ovoce a zeleninu jíte... Někdo prostě má silnější postavu od přírody, asi je třeba brát ji takovou, jaká je, a dávat jí najevo, že právě taková je krásná, svoje, originální. Já sama problémy s postavounemám, ale štve mě, jak je dnes společnost nastavená. Dřív přece byly ideálem krásy holky "krev a mlíko". A jsem si jistá, že mnohým mužům se líbí právě takový vzor. :-)
No, psala jsem páté přes deváté, snad to není moc zmatené...
 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.