| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ach, ten nepořádek...

 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
  • 
1.11.2007 20:13:04
Jito, strasne dobre se to cte, ze i jinde je to podobne. U nas jeste tak nejlepe si dovede uklidit jediny kluk, ktereho mame - 15-ti lety. Kdyz se do toho da, je to fakt pekne, ma to nejak "v sobe". Se 4-letou taky nejsou v tomto smeru problemy.
Ale co se tyce holek (17,14 let), poridila jsem si par aktualnich fotografii jejich pokoje a kdyz si me kamaradky stezovaly na neporadek v pokojich svych odrustajicich deti, poslala jsem jim tyto fotky "na povzbuzeni".
Míša
  • 
24.9.2007 22:32:05
TV v ložnici, taky jsem bojovala, ale nakonec to vybojovala malá, má postýlku u nás v ložnici, a tak se TV stejně pouštět nemohla, a tak se odstěhovala do kuchyně. Tady mi moc vyhovuje, u vaření poslouchám zprávy, občas když běží pohádka pro malou tak se na chvíli zabaví.
Jen jsem ještě chtěla napsat, že mi tvoje chyby nevadí, ani ten slovosled, chápu, že když žiješ v cizině, jsi zvyklá na jejich jazyk, asi jsem to předtím blbě napsala. Jen jsem se prostě musela víc snažit aby mi to dalo smysl. a stejně vidím, že "problémy" maminek jsou "nadnárodní" :-)

petra+1 kluk
  • 
22.9.2007 22:27:29
No mě je to jasné, že to tak nebude napořád:-) Ale zatím je to v poho, takže si to vychutnávám, ale samozřejmě počítám s tím, že to teprv přijde... jak se mu nebude chtít uklízet a přestane ho to bavit. Přesto si myslím, že je dobré vést ho k pořádku odmalička.
M,Christina+Dean
  • 
20.9.2007 7:37:18
Ten pocitac ale i tu televizi s DVD bych jim do pokojicku nikdy nedala to se me taky nelibi.Pro me pokoje ve kterych se spi by takove veci nemeli co delat ale kazdy jsme jinaci.Ja nechci televizi ani u nas v loznici ikdyz manzel by zase chtel ale uz to vzdal.No a s tim vyhazovanim je to u nas to same a uz jsem nekolikrat i vyhodila par hracek a opravdu to pomaha .
markéta
  • 
20.9.2007 2:48:53
To s tím vlastním obývákem jsem také nejprve nechápala. Hračky po baráku, no představuji si to jako velký byt. považuji za běžné, že si chce dítě někdy hrát samo a někdy být u rodiče. Takže akceptuji hračky v obýváku a v kuchyni. Když je dcera ve školce, tak odpoledne samozřejmě vytahá míň hraček než když jsme celý den doma. Jenom k té tv a DVD. Četla jsem článek, kde doporučovali, aby počítač (týkalo se to používání počítačů dětmi) byl v nějaké společné místnosti, ne v dětském pokoji. V podstatě proto, aby se dítě nenaučilo viset na počítači, tj. zejm. hrách a chatu a vyčlenilo se tak z běžné komunikace.
Jinak já uplatňuji při úklidu tyto zásady:
- hračky se uklízí každý večer od 1 roku
- na hračky je vyhrazena jedna skříň
- ve skříni je částečně systém- např. do jedné police patří knihy, do druhé "papírnictví" (tj. bloky, tužky, omalovánky apod.), stavebnice se dávají do krabice. Ostatní věci jsou uloženy volně podle místa.
- pokud má na zemi rozestavěnou stavbu, může si ji tam nechat do druhého dne, ale jen tu jednu konkrétní věc (součástky ještě nepoužité musí být na nějaké hromádce blízko, ne se povalovat po celé zemi)
- zprvu chodil skřítek Pořádníček, který neuklizené hračky odnáší dětem, které si uklízejí. Když si nepořádník několik dnů hezky uklízí, skřítek je vrátí. Dnes (4 roky) už vyhrožuji, že neuklizené vyhodím já do koše.
- jdu-li si s dcerou hrát já, uklidí věci, které nebudeme potřebovat.
Zatím nám to tak funguje, uvidíme, jak dlouho ještě :-)
M,Christina+Dean
  • 
20.9.2007 0:52:35
Zrovna vcera byl velky vetr a prselo,zima ale dneska uz je lip jenom ten priblbly vetr.Vis kdyz uz je nekde clovek delsi dobu tak si ani neuvedonuje ze to napise trochu jinak.Ja sem si po sobe ty clanky cetla a pripadali me v pohode akorat ze nemam hacky a carky.Vis tady deti zacinaji skolu v 5 letech takze pristi unor Christina ma 5 let a zacne chodit do skoly takze se musi naucit poradku trochu driv a tak clovek napise clanek k tematu a vzdycky se nekdo ozve s pripominkama no nevim nekdo musi porad rypat.Jinak mej se hezky v Cesku.
Míša
  • 
19.9.2007 10:57:44
A jak je u protinožců?
Mě nedělají problém chyby, ale asi už jsi zvyklá na jiný slovosled, a tak jsem musela přečíst zejména první příspěvek 2x, abych ho pochopila.
Máte to dobře vymyšlený. Já mám opačný problém, bydlíme v domku o 2 patrech, vespod bydlí babička + my "mladí" máme velikou kuchyň s jídelnou, a v patře máme zbytek. Malá (2,5) má jednu bednu hraček dole, a druhou nahoře, protože když vařím a je u mě, nudila by se. A aby si tahala hračky po schodech je o ústa. Občas je to problém, když chce auto co je nahoře a my jsme dole, ale už začíná chápat. uklízet musíme hlavně dole, protože v kuchyni bych se na rozházenejch hračkách přerazila, ale nahoře je to slabší, protože máme po obýváku roztahaný koleje pro vláčky nebo město z lega, nejlépe zkombnovaný obojí, a to se prostě nedá každý večer skládat a zase ráno stavět.
M,Christina+Dean
  • 
19.9.2007 10:38:32
Diky Barco jsi jedina ktera to pochopila
Barča, 2kluci
  • 
19.9.2007 8:08:09
Vůbec si z toho nic nedělej, můj kamarád má dům řešený podobně. Děti mají hernu, kde mají svoje hračky, televizi apod. Tudíž "nepořádek" děti mají v místnosti, kde je to povoleno. Každý mají svůj pokojík na spaní a učení a je to. Náhodou jim tento "luxus závidím". Podotýkám, že žijí tady a jsou to normální lidi, kteří prostě jen mají jinak vyřešené bydlení (není to ani nějaký obrdům, ale je velmi prakticky řešený). Líbí se mi, že při návštěvě si děti hrají bez "omezování" a okřikování nás dospělých a my si zase v klidu vypijeme třeba kávu a pokecáme bez překřikování ratolestí.
M,Christina+Dean
  • 
18.9.2007 23:32:00
nebydlim v Americe ale v Australii-da a to ze mam nekde chyby me je uplne vis kde a nevim ze vas to porad bavi na to poukazovat jak kde ma nekdo chyby apod. tak se trochu uvolni vidim ze to potrebujes
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.