| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Marťa

 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]
16.9.2007 1:37:48
Nejlepsi clanek, ktery jsem za posledni dobu cetla!!!! Jasne poukazani na malost nasich zivotu, i kdyz my uz si myslime, ze jsou z nas dospeli a presne vime, jak se chovat, protoze nas "spolecnost" naucila nedavat, nektere veci bezneho zivota, najevo!!! A nekdy nam bude 60 a stale budeme neco noveho objevovat.... Dekuju MOC!!!!
Daniela (Bety 3 roky)
  • 
14.9.2007 21:51:32
Holky, Betku jsme si přivezli z kojeňáčku, když jí bylo 9 měsíců, a už v té době zuřivě cucala :-). Ptala jsem se své tety, žijící celý život v Německu, jak to probíhalo u mého (biologického) bratrance, kterého si z dětství pamatuji pouze s palcem v puse. Podotýkám, že dnes je srdečním chirurgem v Zurychu... Teta mi opáčila, že se pokoušeli zbavit ho tohoto zvyku různým, zcela marnými prostředky, a že si je jistá, že cucá ještě dnes mezi operacemi :-). Takže jsme se tím přestali trápit.
Hanka
  • 
12.9.2007 23:50:19
Jste úžasná, děkuju.
Hanka
  • 
12.9.2007 23:50:11
Jste úžasná, děkuju.
Bety
  • 
11.9.2007 14:22:46
Ahoj Terezko, Tvůj článek se mi opravdu líbil a musím říct, že mi mluvíš z duše. Máme doma taky holčičku z DD a je téměř neuvěřitelné, jak se mění před očima. Máme jí pouze necelý rok. S cucáním palce má také problémy a přesně, jak píšeš, když se cítí unavená nebo smutná jde si cucat palec. Je to návyk, který se špatně odbourává, ale doufám, že to nebude trvat dlouho a zvládneme to. Ač je Nelince teprve 5 let začíná mě také překvapovat svými výroky a komentáři. Když jsme si jí dovezli, tak nebyla schopna dát dohromady holou větu. Byli jsme v obchodě a Nela si vzala malý košíček pro děti, a protože se jedno kolečko zadrhávalo, tak pronesla - už z toho mám křivý zuby, chtěla říct plné zuby.
Stejně, tak jako Vás se i nás lidi nechápavě ptají proč dítě z DD? A hlavně jestli se nebojíme, že až jednou vyroste, tak ........atd. Nebojíme, chceme jí dát šanci, aby mohla jednou trochu normálně žít. Už teď vím, že její život má nový rozměr a smys. Na závěr snad jen slova, které mluví za vše, řekla mi je známá - KDYŽ JSTE SI MALOU DOVEZLI BYLO TO TAKOVÉ ZVÍŘÁTKO, MALÉ A VYPLAŠENÉ. VŮBEC NETUŠILA CO SE KOLEM NÍ DĚJE. TEĎ JE TO SLEČNA, USMĚVAVÁ, UPOVÍDANÁ, ÚPLNĚ JINÉ DÍTĚ.
JEN BYCH SI PŘÁLA, ABY TAKOVÝCH LIDÍ, KTEŘÍ SE ROZHODNOU DÁT DÍTĚTI DOMOV BYLO VÍC. TY DĚTI TO NESMÍRNĚ POTŘEBUJÍ.I KDYBY MĚLI BÝT V HOSTITELSKÉ PÉČI JE TO PRO NĚ DAR, DAR Z NEJCENĚJŠÍCH.
Petr
  • 
11.9.2007 13:39:35
Prijemny text, dekuji za nej, pomohl mi uvedomit si, co je dulezite a tim ze me dela lepsiho cloveka.
Katoun
11.9.2007 12:47:31
Jako sociální pracovnice na MD se v problematice orientuji. Moc vám děkuji za to, že se snažíte pomáhat. Martinka je ale pouhá jedna kapička ve velkém moři. Proto mě těší i zájem dalších maminek. Není to jednoduché ...
Maja, roční dcerka, 36.tt
  • 
10.9.2007 20:20:27
Krásný článek, dodá sílu. Přeji Tereze i Marťe moc síly a krásných zážitků.
Tereza
  • 
10.9.2007 17:01:04
Děkuju moc. Popravdě řečeno, Martinka je dost nezištný a a skromný človíček, když jsem se jí naposledy ptala, co by chtěla, aby ji čekalo, až ke mě přijede, tak na mě doširoka otevřela psí oči a zasněně poprosila: "Já bysem chtěla broskev..." (Nemusím snad ani říkat, že tam měla následně celý košíček :) ) Ale i přesto moc děkuji za Vaši nabídku. Mějte se krásně.
Škrpál
10.9.2007 16:40:23
Terezo, moc Vás obdivuju a děkuju za krásný, dojemný článek. Přeju vám co nejvíce radosti s Martinkou. Je něco, co by Martinka potřebovala, nebo něco, co by jí udělalo radost? Ráda bych nějak pomohla...udělalo by mi to radost.
 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.