| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hají

 Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]
  • 
13.12.2015 19:51:01
Maminečko moc ti děkuji žes to se mnou, Aničkou, Bětuškou a později i s Toníčkem vydržela se mnou už se pachtíš již 14 let doufám že to ještě nějaký čásek vydržíš. Líbí se mi po dlouhé době vidět co jsi v té době cítila a ještě jednou ti děkuji.
zuzi
  • 
12.9.2007 12:34:37
Také mi dítě krásně usínalo samo do pěti měsíců a pak najednou bum a vše je jinak uspávání je hrůza.
11.9.2007 17:14:46
Moc hezky! Moc me pobavil konec! To ja jsem pro mojeho Kubika Nenene, ale prijmeni mam take Haji!

Vsak oni ty nase deti miminkama nejsou na veky, pockej za 15 let, jak budes se slzou v oku vzpominat, jaka to byla krasa......:)

Lucie
Rubiales
10.9.2007 21:12:07
Ja jsem do tretiho mesice sve dcery poctive zehlila jeji veci z rubove i licove strany a navic vyvarovala na 90 stupnu. V sestinedeli mala dost trpela na vyrazky a doted ma docela suchou pokozku, ale nastesti uz bez vyrazek. Tak na radu sve mamy jsem radeji podstoupila to zehleni, protoze videt malou zarudlou s vyrazkou mi nedelalo dobre. Ted uz to sice nedodrzuju tak striktne, ale bodycka, ktere ma primo na tele radeji porad zehlim. Ale obcas se k tomu dostanu az par dni po prani, kdyz mam na to cas a chut :-)
Jinak co se tyce toho usinani, tak do osmeho tydne jsme malou uspavali v rukach na balonu a byl to velky boj. Nekdy to trvalo i treba tri hodiny. Stridali jsme se s manzelem a malem usinali s malou v naruci. Kdyz konecne ve 23h zabrala, tak jsem uz ani na zadne domaci prace nemela naladu. Parkrat jsem se jeste prekonala a vecer si uvarila nejake jidlo na druhy den, protoze jsem behem dne nic nestihala. Mala sestinedeli probrecela. Pak najednou v osmi tydnech jsem ji jednou vecer po kojeni dala do postylky a sla neco delat. Mala si tam chvili povidala a po 20 minutach usnula sama. Tak jsem poznala, ze kdyz chce, tak usne i sama a od te doby jsem ji vecer po kojeni do naruce nebrala. Maximalne jsem ji dala jeste jednou nakojit. Ted jsou ji 3,5 mesice a usina skoro napoprve. Ona teda usne uz u kojeni, ale i kdyz se pri prendavani do postylky vzbudi, tak zase hned usne. Budi se cca 3x za noc, obcas ji mezitim necham spat u sebe v posteli, protoze usnu uz behem toho kojeni, ale jsme obe spokojene.
Helena
  • 
10.9.2007 20:18:54
Jíťo, já to měla přesně tak. Jakmile jsem byla trochu ve stresu nebo unavená, tak jsem hned cítila, že jsem měla méně mléka. Kupodivu tyhle stavy trvaly celkem dlouho - řekla bych do 4. měsíce. Myslím, že se tomu dá předcházet prostě jen tím, že se člověk prostě jak se říká šetří (tedy pokud to jde).

Jinak kamarádka měla také problém s mlékem a koupila si elektrickou odsávačku (cca za 1800 Kč) a říkala, že to bylo super. Bohužel v jejim případě to přišlo už dost pozdě, protože pak dostali nějakou nemoc a stejně musela přestat kojit. Myslím, že si ji lze i někdy zapůjčit
_tererezka_
10.9.2007 11:23:14
Tak jsem vám chtěla poradit, ať si přečtete knížku Když dítě nechce spát od paní doktorky Prekopové nebo aspoň článek Jak se u nás stal zázrak, a k svému velkému údivu jsem zjistila, že jste ten článek psala vy... Tak to vám asi fakt neporadím :-)
Ale všem ostatním knížku vřele doporučuju!!!


Jíťa
  • 
10.9.2007 9:22:31
koliku jsem vyloučila potom, co jsem 2x zcela zbytečně použila rourku. UM neodmítá, jen způsob podání. Pokud jsem mu jej dala stříkačkou zároveň s prsem tak byl v pohodě, ale bylo to dost krkolomné, nepohodlné a navíc jsem potřebovala asistenci někoho, kdo by plnil stříkačku, Nakonec to zabralo téměř stejně času, jako to opakované přikládání. Tak jsme od toho upustili. Zkusím v noci odstříkat - tedy jestli se mi podaří se probudit a donutit vstát.

Spíš mám dojem, že moje tělo takto reaguje na únavu na konci dne a to i přes to, že já se unavená vůbec necítím.

Jinak nedávno jsem tu měla větší návštěvu a i přes to, že se manžel téměř o všechno postaral, tak jsem měla problémy s kojením i přes den už den před tou návštěvou a trvalo několik dalších dnů než se vše vrátilo do původních kolejí. To podvědomí je pěknej prevít! Ačkoliv se cítíte skvěle, ona ta únava, stres, nervozita, strach a cokoliv jiného tam někde je a dělá nám potíže.
  • 
10.9.2007 9:00:56
Děkuji za uklidnění a za myšlenku, že v tom zaplaťpánbu nejsme samy. První dcerka byla klidné a spavé dítě, nepamatuji si, že by někdy prozlobila půlku noci ( snad jen zoubky a rýma nám daly zabrat) Prostě usnula a spala až do rána. A tak si to vybírám s druhou dcerkou, tou devítiměsíční. Co je na světě, ještě jsem se nevyspala (tedy snad 4x 5x, když počítám aspoň s 5ti hodinami spánku v kuse). První tři měsíce byly hrůza, budila se obyčejně po dvou hodinách na kojení, které ale trvalo i třičtvrtě hodiny. Pak trošku prodloužila intervaly na 3-4 hodiny. A usínání? Jedině při kojení, jinak to prostě nešlo. Dneska usínáme částečně při kojení, částečně v mé posteli. A několikrát za noc jsme vzhůru. Pokud se jen vklidu napije ode mne mléka, obvykle zase po chvíli usne. Ale pokud se probere, začne třeba ve dvě ráno dovádět a spaní se prostě nekoná. Křičet ji v postýlce nenechám, protože bychom vzbudily celý dům. A tak jen prostě doufám, že to jednou přejde, a že třeba, až bude větší, budeme konečně spinkat celou noc. :o))
Irena R. , holky 5 a 1
9.9.2007 21:03:58
Myslím, že u každého mimča je to opravdu jinak. Moje první dcera (nyní 5-ti letá) s námi spala skoro do 3 let. Zkusili jsme všechno možné, ale nakonec, aby byl klid, jsem rezignovala a nechala jí u nás v posteli. Koneckonců bylo to pohodlné...večer přečíst pohádku, zazpívat ukolébavku a ona spinkala jako andílek od 1 roku až do 8 do rána...tak proč se šponovat a rvát jí do postýlky, že ?

No a naše druhá princezna (nyní 15 měsíců) ? Od 9 měsíců chce svůj klid, spí sama ve své postýlce v dětském pokoji. Ano, je to dítě, které položím do postýlky, pohladím, dám dudu a ona dělá to své "haíí", zavře oči a spí, ale.....za noc se tak 2-4x probudí a pláče, no někdy řve jako tygr. Pak musím vstát, pohladit, najít zahozený dudlík, někdy houpat a konejšit, někdy chovat a zpívat, nikdy to není stejné. Pak jí zase musím položit do její postýlky. Vzít jí k nám,tak se probere a začne nám dloubat oči, čistit noc a tahat za uši. Většinou tedy opět usne, samozřejmě pokud to nejsou zuby nebo nám neproteče plínka a podobné komplikace. Spánek celou noc, ačkoliv už nekojíme je pro mě fakt sladká hudba budoucnosti.
Tak co je lepší ? Nevím. Nezbývá než vydržet, časem to přejde a možná budu ještě s láskou vzpomínat na ty dětské oči, které se na mě tak smějí a na ty malé ručky,které se ke mě v noci natahují a na to volání:...máma, op (přeloženo: mámo, hop z postýlky)
Helena
  • 
9.9.2007 19:16:24
Já tedy rozhodně nepatřím mezi ty, kteří si myslí, že by se dítě mělo nechat vyřvat - tedy rozhodně ne v noci. Sama jsem jako dítě měla noční můry a dodnes si pamatuju, že jsem to prostě sama nedokázala zvládnout. Pokud naše dcerka ale pláče, tak je to obvykle z únavy a pak konejšení stejně vůbec nepomáhá. Prostě se musí trošku před spaním vykňourat. Pokud pláč nepřestane během několika pár minut nebo se prostě změní v jiný typ pláče, tak nikdy ji nikdy nenechávám vyřvat.

Nejsem ovšem ani příznivcem toho, aby se k děcku chodilo na každé kňournutí


 Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.