| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Polohy při porodu I

 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]
16.1.2009 15:04:23
Mohla byste mi rict, kde jste rodila? A muze si mamka vybrat, zda chce rodit s PA nebo s lekarem? Dekuju
10.9.2007 8:46:10
Možná někdo sledujete program Zone Reality. Běží tam každý všední den pořad "Budeme mít miminko". Nejsem si jistá, z kterého státu (států) jsou ty příběhy, ale překvapilo mě, že hodně maminek tam tráví první dobu porodní v poloze na zádech. Zkrátka vleže. A to nejen v porodnici (byl tam i porod doma). Ale chápu, že doma si to asi zvolila rodička sama, ale často tam vidím, že v porodnici prostě leží na zádech během první doby porodní. Zajímé. (????)
10.9.2007 8:41:39
Aha, tak proto. :-)
Martina
  • 
8.9.2007 19:45:19
Na pravém boku proto,že funguje zemská přitažlivost.Takže děloha i s miminkem se vlastní vahou posunula zleva na střed bříška.Tím se podstatně zjednodušila a zkrátila cesta porodním kanálem a miminko se dostalo do lepší pozice,takže se tolik nestresovalo mimčo ani já a hráz se napínala stejnoměrně,takže nástřih vůbec nebyl nutný.Takže pokud máš stočenou dělohu k jedné straně a nutěj tě ležet,lehni si na opačný bok.Urychlíš a zjednodušíš si tak porod.Držím palečky.
Martina
  • 
8.9.2007 19:37:42
Na pravém boku jsem měla ležet,protože zemská přitažlivost funguje vždy a na 100%.Takže tím,že jsem ležela napravo,tím se děloha vlastní vahou a vahou dítěte přesunula zleva na střed(ten přesun dělohy bylo to,co mě bolelo):-).Tím se podstatně zkrátila a zjednodušila cesta ven a miminko se nemuselo tolik namáhat a narodilo se snáz.Taky to,že bylo v ideální poloze,zabránilo poškození hráze a já se obešla bez stehů.Pozor,dá se uplatnit pouze v tom případě,že víte,že máte stočenou dělohu na jednu stranu-pak se musíte položit na tu druhou!
7.9.2007 16:01:28
Martino, proč si měla ležet na pravém boku a ne na levém?
6.9.2007 11:38:59
Tý jo. Já bych asi nakonec odrodila klasicky v leže na zádech, protože bych se po tak dlouhých hodinách bolestí a únavy na nic jiného nezmohla. No, nakonec jsem vlastně na zádech rodila - císařem na operačním stole. :-)
Ale smekám.
Martina
  • 
5.9.2007 11:39:00
Holky,ono je to hlavně o těch lidech okolo nás.Tři porody jsem měla s doktorem.Nepřicházela v úvahu jiná než klasická poloha(podotýkám,že nejmladšímu dítěti je 20 měsíců).Pouze u jednoho porodu jsem mohla chodit téměř do konce.Při těch druhých dvou mě nutil PŘI KŘÍŽOVÝCH BOLESTECH S POŠKOZENOU PÁTEŘÍ ležet na zádech a na monitoru bez hnutí několik hodin!Dusila jsem se taky slušně,měla pocit na omdlení.Bez ptaní mi píchal provokačky,že prý se pomalu otvírám(z nuly jsem měla bolesti po pěti minutách za hodinu a půl a otevřela jsem se z jednoho na dva a půl prstu-teda nevím jak vám,ale mně to teda pomalu rozhodně nepřišlo).Jo-zrychlil mi bolesti,ale já se přestala otvírat úplně.Ležela jsem na těch zádech 5 a půl hodiny s bolestmi po dvou minutách!Kdo to zažil,pochopí.Pak nemohl vůbec dostat kluka ven a mě vynadal,že prý jsem tlačila,když jsem neměla,že jsem nateklá a že určitě vím,že jsem tlačila ŠPATNĚ,když jsem tlačit měla..O opakování sprchy během první doby porodní jsem si mohla nechat jenom zdát.Pokaždé jsem měla 20-30 stehů,natržený i utržený čípek i konečník...
Jedině třetí porod jsem měla s PA.Chodila jsem do poslední chvíle,ve sprše jsem byla několikrát.Na porodní sál jsem šla až asi hodinu před samotným porodem a do poslední chvíle jsem si se všemi povídala a smála se.Na porodním lůžku jsem byla jen posledních 20 minut nebo tak nějak.Jen ona mi poradila,proč nemám ležet na levém boku,ale na pravém(ona jediná mi řekla,že mám stočenou dělohu vlevo).Taky mě dopředu upozornila,že to bude dost nepříjemné(a BYLO!),ale že stačí jen chvilka a malá se snáz a rychleji dostane na svět.Malá se pak narodila za 10 minut.Měla 4,10 a 52 cm.Já jsem neměla ani jeden steh a za chvíli po porodu jsem běhala po chodbě a nic mě nebolelo...
Teď čekám za pár týdnů páté dítě.Nebojím se bolesti.(Sám doktor u prvního porodu mi řekl,že mám enormně posunutý práh bolesti,že hodně vydržím..)Nebojím se porodu.Je to nádherný zážitek.Zvlášť,když potom vidíte partnera s dítětem v náručí a jemu tečou slzy štěstí.Ale bojím se doktorů.Bojím se,že mě zase budou nutit ležet na zádech(s poškozenou páteří -od druhého porodu-to fakt není sranda).Že mě budou nutit provokačky(mám pocit,že i kdybych porodila do hodiny,že mu to bude stejně pomalu) a já se po nich VŽDYCKY přestanu otvírat.Bojím se,že nebudu mít na výběr a nebudu se smět hejbat,aby on se náhodou nemusel ohýbat,chudinka!
Mmch,víte,co je zajímavé?Rodila jsem ve dvou různých porodnicích,ale doktoři měli vždy stejnou výmluvu,proč je musím poslouchat a proč oni mají pravdu a proč já nemůžu odmítnout.Že prý se miminku nedaří optimálně,že je ve stresu...Bodejď by nebylo!Už je vědecky dokázaný,že dítě reaguje na pocity matky.A když je ve stresu matka a má strach...PA žádnou takovou výmluvu nepotřebovala,nepoužila a já i mimi jsme byly v poho....
Názor si udělejte sami.A hodně štěstí při porodu!
maruska
  • 
5.9.2007 5:03:03
Ja jsem odrodila ve stoje az do konce. Byl to supr zazitek. Ale nikde zavesena jse nebyla :o)
Marketa
  • 
3.9.2007 15:17:41
Tak ji ho bud spatne pichli, nebo dali male davky. Ja mela v ruce takovy ovladac, kterym jsem si mohla pridavat, kdyby me to bolelo.
 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.