| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Já chci taky rovnátka!

 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]
ifcasf
12.6.2009 9:43:06
Ahoj. Tak můj ortodonitsta mi řekl cenu 20 tis. za obyč kovový rovnátka (nebudou z niklu,ale ze slitiny chirurg.oceli), ale to mi připadá jako cena dost přemrštěná. nevíte kam v BRNĚ na levnější rovnátka, kde by třeba případně udělali i kombinaci keramických a obyč a zhruba v jakých cenách? děkuju za radu
  • 
27.3.2008 22:13:59
Ahojky.
Je mi dvacet,jsem svobodná mamina a tak bych chtěla fixní rovnátka.jenže nikde nemůžu najít kolik taková rovnátka vůbec stojí.Mohla by jste mi poradit?moc děkuji.
Lena
  • 
9.9.2007 19:39:37
Chtěla bych se zeptat, mám mít fixní rovnátka na dva roky na spodní i horní čelist-cena za dva roky za obě čelisti 20 000Kč není to moc?Vím že záleží na doktorovi a asi i materiálech, ale co jsem slyšela zatím každý platil o polovinu méně.
Zuzana+Jony, 2 roky
  • 
4.9.2007 9:24:00
Sestra dostala ve 20 letech rovnátka napevno - zuby má srovnané, ale bohužel samý kaz....
Nevím, čím to je - zuby si čistila jako drak, po každém jídle a stejně - pod tou kovovou konstrukcí má skoro na každém zubu něco opravené :(, tak nevím, jestli to splnilo účel....
lenka a tři děti
  • 
30.8.2007 11:47:40
za týden jdu s holkama ve věku 12 a 10 let na rovnátka a nevim jaký jim mám dát,můžete mi někdo poradit prosim?a kolik tak přibližně stojí?
26.8.2007 9:18:20
Syn dostal rovnátka v osmi letech.To byli první.Platila jsem za ně 600,-.Krátce na to dostal druhé.tak jsem do půl roku platila opět za rovnátka 800,-.U obou druhů jsme měli velký problém.Vyndaval je z pusy.Zapomínal si je nasazovat.Když už je měl,tak je po půl hodině vyndal.Rezignovala jsem a nechala to,aby je nosil jen na noc.Opět jsem zjišťovala,že ho to v noci vzbudilo a vyndal je.Vysvětlovala mu to dětská zubařka,zubařka z ortodoncie,a shodou okolností i příbuzná manžela-taky zubařka.Ale bylo to na nic.Tak jsme to nechali uležet.Teď je o rok starší a vyzkoušíme to znovu.Se snímacím aparátkem máme jen trápení.A to je nevyndavá z estetických důvodů.Zřejmě si na ně nedokáže zvyknout.
HaSluni
  • 
25.8.2007 21:32:38
No tak si je nechte dát teď, ne? Já jsem si je nechala dát ve 30 letech a po 1,5 roce mám úplně rovné zuby. Předkus mám sice pořád, ale není to tak moc vidět, když mi srovnali ty zuby. Akorát to celkem bolí (trhali mi obě čtyřky nahoře, před tím jsem si nechala vytrnout všechny čtyři osmičky... stahování zubů taky nebolo buhvíjaké, neustále čištění a dávání si pozor na to co jím - aby se mi nezabarvily zámečky, měla jsem je průhledné - bylo také otravné. Kromě toho se u mě první nalepení zámečků nepodařilo, skoro všechny spadly a musely se lepit znova. No a samostatná kapitola bylo sundavání rovnátek - měla jsem docela poraněné dásně a potom jsem si ještě zaplatila bělení, což mi sice pomohlo rychleji zahojit ty poraněné dásně, ale docela mě z toho mrazily zuby.. no ale mám už nafurt pokoj, sice nosím ty snímací rovnátka na noc, ale když se podívám na svoje fota z předchozího období a teď (nehledě na to, že můžu konečně ukousnout pořádně krajíc chleba a taky mi nezůstává jídlo mezi zuby např. špenát jako dřív, kdy jsem je měla křivé) tak je to takový rozdíl, že jsem si ani tehdy neuvědomovala jaký hrozný to mám. Jinak inspirací mi byl strýc, co si ty rovnátka nechal nasadit v 47 letech (pravda v americe).. akorát že to chce jednak obětovat peníze, bolest no a někomu to za to asi nestojí, mě ano.
24.8.2007 11:30:42
Dobrý den,
dudlík i cucání palce opravdu mohou způsobit "předkus". Bohužel se nemusí jednat pouze o anomálii postavení zubů, ale také o anomálii růstu celé čelisti, změněn může být i tvar patra. Proto by dítě mělo oslavit již své první narozeniny bez dudlíku. Pokud se jedná o starší dítě, je nutné jej co nejdříve naučit, že dudlík již pro něj není a každopádně zkrátit na minimum dobu, kdy je dudlík v dutině ústní (např. po usnutí jej vyndat). V praxi se často setkávám s 3-4letými dětmi, které dudlík stále mají, tam je pak někdy nutné přistoupit k "radikálnímu řešení" - dudlík prostě vyhodit, nebo ho nechat v ordinaci pediatra či zubního lékaře s vysvětlením dítěti, že "dudu tam bude pro nějaké miminko". Pak ovšem rodiče nesmí povolit a dudlík opět vyndat, ty 2-3 dny, kdy se bude dítě po dudlíku shánět, musí vydržet. Přeji hodně úspěchu a Vašemu děťátku krásné rovné a hlavně zdravé zoubky!
Irena Č. (zubní lékařka)
24.8.2007 9:07:43
Mortadelo, já to nemyslím nějak zle, jen jsem to nepochopila, omlouvám se:-)
24.8.2007 9:04:38
Co - prosím? Prostě jsem se podle různých indicií na základě toho co jste zde již porůznu na sebe prozradila domnívala, že Vás tak trochu znám nejen tady z Rodiny. Tak jsem se Vás zkusila zeptat jestli jste to Vy. Nejste - tečka. :-) Zřejmě je Vám nějaká slečna v mnoha ohledech podobná. :-) Doufám, že už jsem Vám to dostatečně vysvětlila - šlo prostě o omyl. :-)
 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.