| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak pomoci týranému, zneužívanému a zanedbávanému dítěti?

 Příspěvky 17 z 7 
  • 
5.10.2009 14:18:39
mam kamaradku ktere je 34 let a ma 2 syny z prvniho manželstvi 16,14let z nynějšiho vztahu 3 děti dvojčata 3 roky a 1,5 leteho syna a jeji druh 5 letou dceru kterou ma v peči ,dohromady 6 děti tyto děti trpi hlady jsou špinave a zanedbane občas si je bravaji kamaradky k sobě aby jim daly jist.neumi moc mluvit nebot se jim rodiče nevěnuji je nam těchto děti lito. proto jsme již navštivili zdejši soc.odděleni aby něco podnikli ale ktere neudělalo nic.lide poukazuji na tyto děti matka nevaři,nepeče .i ji osobně jako svou kamaradku jsme upozornili že děti trpi a nema je rada a at se jim věnuje.kolikrat jsou hlady cele dny.rodiče se jen hadaji a sprostě nadavaji .nevi co je snidaně,oběd,večeře,nebo poledni spanek.ji i z koberce drobky pochtivaji po cizich lidech jidlo.penize ktere berou rodiče maji za 14dni utracene a matka nesnaši dceru sveho přitele ,ktere nadava sprostě a obvinuje ji za veškere hadky ktere ma s druhem .tady ve městě se ji řika ciganska mama a dětem poulični děti .poradte mi nebo co v takovem připadně dělat.děkuji
Jirka
  • 
8.7.2008 16:32:11
Ahoj,

nejvhodnější je opravdu zavolat na následující tel. čísla:
Dětské krizové centrum - linka důvěry: 241 484 149 nebo
Linka bezpečí: 266 727 953 nebo
469 623 899

Do telefonu se představ - jméno, příjmení, odkud jsi (město).
Dále řekni jaký máš problém - řekni o tom klukovi - jak se jmenuje, kam chodí do školy, do jaké třídy a co má na tělě - jizvy, modřiny a tak dále.

Přeju hodně štěsí. Jirka z Plzně
:-)
Dita
  • 
8.4.2008 7:59:12
Ann, taky se přimlouvám, aby ses nebála říct o svém kamarádovi rodičům. Určitě jsou hodní, mají Tě rádi a nechtěli by, aby Ti někdo takhle ubližoval, proto budou mít zcela jistě soucit s Martinem a zařídí potřebné. Pokud přesto ne, neboj se zajít na městský úřad na sociální odbor, nebo jednoduše na informace a oni Tě už pošlou, kam je potřeba. Neboj se ničeho, držím Ti palce, aby se Ti to povedlo a zkus napsat, jak jsi pořídila, třeba to bude dobré pro další lidi, aby byli odvážní a nezavírali před takovými věcmi oči. Hodně štěstí!! Dita
maja
  • 
15.2.2008 19:48:34
Ann,
bojim se ze sem uz nikdo nechodi tak se odpovedi nedockas. Proto jsem koukla na netu a nasla jsem ti aspon nake telefoni cisla kam muzes ty a nebo Martin zavolat.
Tady to mas:

Dítě má právo i bez vědomí rodičů nebo osob odpovědných za výchovu požádat tyto orgány o pomoc.

Hlavní kontakty kde je možno požádat o pomoc:

Úřad pro mezinárodně právní ochranu dětí: Josefská 15, Brno 602 00, tel: 542 212 836

Policie ČR: 158 (volání je bezplatné)

Tísňové volání z mobilního telefonu: 112 (volání je bezplatné)

Městský či obecní úřad


Jeste mne napada co se treba sverit svym rodicum.Myslis,ze by nepomohli?
Urcite to nenech jen tak byt.NIKDO nema pravo diteti ublizovat!!!!
  • 
15.2.2008 19:21:43
dobrý den já chodim do 6 třídy do dizlektické a našla jsem si přítele v 6.A je mu 12 je z teplic a bydlí blízko benešova náměstí. jmenuje se Martin Rybář a když jsem jednou jela autobusem tak se mi svěřil že ho otec týrá a ukázal mi jeho rány co má od řemene a od ran. jsem s toho všoku také se mi svěřil že mu jednou máma vilina ůmislne na ruku Savo prosím udelejte co budete moci. trápí se a je to vidět na jeho hrubem chování už mnohokrát byl na sociálce ale řešilo se tam pouze že se chová hrubě ale nikoho nezajímá že ho týrají.
Eva 1dítě
  • 
16.12.2007 16:30:02
Bohužel jsem se osobně seznámila s takovýmto dítětem a hodlám to řešit.Můj druh má 13letou dceru,kterou může vídat,jen když to povolí matka.U nás je šťastná,má tu vše s mou dcerou si rozumí...Doma s matkou nic nesmí,neumí nic udělat,uklidit,nemůže s matkou nic dělat,zná jen sama hračky,DVD,televizi a internet.Nemá vlastní názor,v domácnosti je neschopná,nemá hygienické návyky a díky dětské epilepsii,kde nesmí běhat jen maratony,jinak normálně pobíhat a lítat může,tak ve škole necvičí,podle matky nesmí skákat,běhat,točit se,atd.Je to živá dívka,ale bez vlastního úsudku a názoru,co bez matky neuděla ani krok.V jejím věku se dívky pomalu starají o kluky,módu,kamarádky...ale ona zná jen matku a Barbie.Zdá se Vám to normální?Mě ne.Co z ní vyroste,když nemůže být soběstačná,mít svůj názor...Pokud znáte takové dítě,nebo děti,nenechávejte si to pro sebe a pomozte!Stačí zajít na Váš Městský úřad a oznámit to.Řešte to a pomozte těm dětem žít normálním životem.
  • 
5.8.2004 15:57:39
Včera jsem si přečetla v novinách o nastávající matce, která by měla zanedlouho rodit. Žije na ulice, bere drogy a víc než osmnáct jí určitě nebude. Stále na to myslím, jak bych ne jí, ale tomu dítěti mohla pomoct, vždyt ona to dítě nazývá jako pracovní úraz, takže si dokážu představit jak se k němu bude chovat, až se narodí. Chtěla jsem si sehnat na ní nějaké kontakty, jenže takového člověka je těžké sehnat, ale budu se o to ještě pokoušet. Je mi hrozně líto toho dítěte, které za nic nemůže.
 Příspěvky 17 z 7 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.