| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě jako handicap pro společnost

 Příspěvky 110 z 522 [Dalších 512 >>]
Baba Jaga
30.8.2007 1:58:47
Mate naprostou pravdu, bohuzel to neni vina deti, ze jim rodice nedaji limity. Nic me nedokaze vytocit vic, nez kdyz jdu do restaurace nebo jinam, kde chci mit klid, nejake deti tam delaji s prominutim "bordel"a rodice se shovivave usmivaji. ja mam taky velmi aktivni dite, ktere nevydrzi chvilku sedet na miste, ale netaham ho proto do restaurace, kde by mohl lidi obtezovat.
Iva+3
  • 
22.8.2007 1:49:21
Osobně souhlasím s názorem, že když je dítě špatně zvladatelné tak by si měli rodiče aspoň na nějaký čas návštěvu restaurací odpustit. Však z toho brzo vyroste. Kdo nemá v rodině malé děcko bývá obvykle přecitlivělý i na pro nás matky malých dětí velmi běžné a klidné projevy batolat a není důvod proč obtěžovat ostatní lidi.
Abych byla spravedlivá musím říct, že někdy mě místo dítěte na podobných místech mnohem více obtěžují projevy některých českých maminek, které dítě(obvykle hodnou sedící pipinku) neustále velmi nahlas a nepříjemně "umravňují". Hlavně srážející repliky a komentáře typu "Na tebe tu není nikdo zvědavý" mám chuť jít mamince rozšířit i na její osobu resp. její hulákání, ale zatím jsem to ještě neudělala.

A abych byla úplně nejspravedlivější dodám, že ani dospělí lidé se u oběda často nechovají tak, že by neobtěžovali své okolí. Ale to už je jiná věc...
20.8.2007 23:47:49
Když se tam nedá s kočárkem, tak se tam určitě dá s klokankou nebo něčím podobným :)
20.8.2007 23:33:04
Přirozenou dětskou radost chápu a chápu i to, že dvouleté dítě nevydrží sedět a mlčet a musí se prostě pohybovat a sdělovat nahlas svoje dojmy, ale zase na druhou stranu by ti rodiče měli mít trochu rozum a vědět, kam takové dítko můžou vzít a kam ne. Dvouleté dítě ještě nejspíš nepochopí, že ne všude může dovádět a křičet, tak dokud to nechápe ono, tak by to měli chápat ti rodiče a nebrat takové dítko do restaurace, kde si hosté chtějí v klidu vychutnat jídlo nebo si třeba popovídat nebo prostě jen strávit příjemný společný čas a nejsou zvědaví na to, aby jim tam kolem stolu běhalo povykující dítě a aby museli poslouchat jeho křik a výskání. Jsou prostě místa a situace, kam se nehodí brát malé dítě.
20.8.2007 15:27:18
Peťo, s tím obřadem souhlasím. Možná i proto - naštěstí - všichni rozumní rodiče na svatbách, které jsem absolvovala (samozřejmě v roli hosta) postávali nebo seděli poblíž východu, aby mohli v případě ,,potřeby" rychle a takřka nepozorovaně odejít.
Jinak s těmi dětmi na svatbě..na každou svatbu děti nepatří..záleží hodně na tom, jak je svatba pojata, ale to už tu bylo psáno mockrát..
Petra+Mikeš
  • 
20.8.2007 15:24:15
Při mém jinak dokonalém svatebním obřadu by naše "ano" nebylo vůbec slyšet přes řev mých rozkošných neteřinek, kdyby je oddávající úředník nevykázal ze sálu. Švagrová pak na jeho adresu utrousila nejednu nelichotivou poznámku, aniž by vůbec uznala, že nám ty dvě slaďounké holčičky málem zkazily tuhle krásnou chvilku. Ony dvě tam přece byly ty nejdůležitější.
Za pár let jsme s vlastním ročním synem absolvovali svatební obřad našich kamarádů. Při prvním jeho hlasitém projevu jsem byla připravená vystřelit ven - naštěstí zbytečně. A za pár dalších let náš syn a jejich dcera dalším kamarádům na svatbě zatančili a byli tak kouzelní, že se do té chvíle statečně držící se nevěsta dojetím rozplakala.
Děti na svatbu patří, při svatební veselici se mají motat pod nohy a být zdojem úsměvů, rozhodně ale nesmějí snoubencům zkazit obřad! A toto si bohužel leckteří přepyšní rodiče neuvědomují.
Petra (1 dcera)
  • 
20.8.2007 15:21:51
Fisperando, také mi vadí nevychované děti (tedy hlavně jejich rodiče), ale myslím, že je to hlavně o toleranci. Pokud budu jíst hranolky a cizí dítě se mi bude snažit sáhnout do talíře, aby si jednu vzalo, tak mi to přijde spíše vtipné a spíše se nad tím pousměju, než aby mě to vytočilo (pokud na to samozřejmě bude mít věk, ně když mu bude deset). Zrovna tak mi nevadí, když se děti ve veřejných prostorech, restauracích atd. nahlas smějí, piští, a jinak řičí, pobíhají, to není nevychovanost, ale prostá dětská radost, je to přirozená dětská bezprostřednost a nechápu, že to někdo nechápe. Samozřejmě je pak už jen na rodičích, aby to nějak korigovali a zabránili tomu aby děcko něco nerozbilo atd. Ve dvou letech není takové dítě nevychované, je to normální chování a rozhodně by si kvůli tomu neměli rodiče odpírat např. návštěvu restaurací a dalších příjemných věcí.
Katka, Matyáš 10/04
  • 
20.8.2007 13:02:50
Nechci psát slohovou práci, ale jen říct, že mi takové chování připadá jako nehoráznost!!A je smutné, že se tak někdo může chovat ještě v dnešní době!
  • 
15.8.2007 14:27:10
baby freečka jsou podniky, kam chodí obvykle lidé určitého zaměření(umělci, manažeři, studenti,atd), ale také "běžní" lidé, kteří si chtějí užít prostředí na určité úrovni a bez rušení. V městě je takových podniků hodně a jsou velmi módní.Stejné je to i čajovnami a kavárnami.Vzhledem k tomu, že jsem si původně přivydělávala jako babysitter, mám amerických "zlatíček" na dlouhou dobu plné zuby.
14.8.2007 23:12:23
Dani, já myslím, že každý ženich a nevěsta má právo rozhodnout o tom, zda na své svatbě děti chce nebo ne.
Dovedeš si představit dítě na mejdanu? I taková svatba může být:-)
Takže jaképak zamýšlení..prostě respektovat a být respektován.
Svatba je společenská událost, i tak ji lze chápat.
Společenské události jsou různé.
Vezmeš s sebou dítě na ples?
Ne.
A myslíš, že by dítě mělo, co dělat na svatbě, které je právě tomu plesu nebo mejdanu podobná?
 Příspěvky 110 z 522 [Dalších 512 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.