| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dítětem v letadle

 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]
  • 
24.6.2012 12:35:11
Se 4 letou dcerou létáme často, a to i dlouhé (desetihodovné lety). Když byla malá, zásadně jsem ji měla na letišti na vodítku. Nyní vždy se zatavenou kontaktní kartičkou na krku (jméno, věk, telefony na rodiče), vybavena instrukcemi, co dělat, kdyby se ztratila. Vždy má lahvičku s vodou, NIKDY NIKDE nebyl problém s pitím pro dítě, jen někdy vyžadují, aby se z lahvičky napila. Vždy beru zásobu jídla (v letadle jí nechutná/zaspí), osvědčena jsou krájená jabka, sendviče. Nikdy jsme nedostali balíček s hračkami, a to létáme i lepší třídou. Netbook s pohádkami a sluchátky, papír a pastelky bereme vždy. Jediný zásadnější problém je zaléhání uší při přistávání, trochu pomáhají gumoví medvídci, doktor doporučil ibalgin, ale zatím jsem nezkoušela.
X, 4,5 mesice
  • 
17.3.2008 2:55:03
Je dobré vzít si na cca 2h let v lete do řecka autosedačku? Když malé budou cca 7,5 měsíce? Nebudou s tim mit problém jako se zátěží navíc?
Martina
  • 
20.11.2007 14:27:34
Ahoj,
koukám sem občas, tak reaguju možná trochu se zpožděním. Lítám Praha/Brno - Londýn, a nikdy jsem neměla problém s pitím. Mám 15M syna. Předpisy dovolují 100ml. Ale klidně si vezmu 200ml lahvičku vody a to samé ještě mlíčka. Jenom někdy chtějí, abych obojí ochutnala. Ale nikdy se mi nestalo, že bych musela vylívatnebo vyhazovat. A to jsou londýnská letiště docela dost hlídaný. Martina
29.7.2007 14:44:24
Můžu se zeptat, co jsou to ty "magic cupy" ? Ještě jsem se s takovým názvem nesetkala. Moc díky.
Jo + 2
20.7.2007 11:05:05
Dceři budou na podzim 2 roky a zatím letěla 3x a vždy bez problémů. Poprvé jí byly 4,5 měsíce, podruhé 11 měsíců a naposledy 21,5 měsíce. Lety trvaly max. 3,5 hodiny a vždy to bylo naprosto bez problémů. Dosud kojím , takže dcerka létá "na mléku" (narozdíl od naší babičky, která létá "na víně"). Jak se letadlo začne rozjíždět, začnu kojit a je to. To samé při přistávání. V letadle si hraje, povídáme si, zpíváme, koukáme z okna, pokud je na co a dcerka laškuje s cestujícími sedícími okolo. A to jsme občas letěli třeba i po půlnoci. Sem tam se dcerka i chvíli prospí. Jednou jsme letěli i s rýmou, měla jsem z toho strach (kvůli ouškům), ale bylo to OK. Prostě je to v letadle rozhodně lepší než v autosedačce v autě.
Co se týká nových bezpečnostních pravidel ohledně tekutin, tak to je také bez problémů. Pro děti vám povolí vézt vše, co potřebujete na dobu letu - tedy úměrné množství.
Shayla a 3 kluci
18.7.2007 23:10:11
Gabčo, Šimon se při naší cestě letadlem tam taky bál a brečel a chtěl ven, cizích zvuků se docela taky bojí. Ale myslím, že jsem za to dost mohla já, protože jsem byla nevyspaná a nervní z té cesty už dopředu, a to je špatně :o(, protože se na něj ten stres přenese. Prostě jsem to úplně nezvládla. Pokud to není zrovna zvonek, který mu zazvoní nad hlavou, tak se mi normálně daří odvést mu pozornost tak, že dělám, že se vůbec nic neděje, že vlastně jako kdyby ten zvuk neexistoval. Nesmím mu říkat "neboj se", protože tomu slovu rozumí a je to signál, že se je čeho bát.
Shayla a 3 kluci
18.7.2007 22:59:33
Letěli jsme na konci května se synem na Kypr, měli jsme pro něj do letadla nějaký chleba, jablko, dvě skleničky a ve flaštičce od nápoje Figo 330ml vodu s pítkem z Rajce. Nic nám nesebrali, jen se tatínek musel před nimi té vody napít (po cestě tam). Po cestě zpátky to myslím neřešili vůbec, akorát zcela nepochopitelně u toho rentgenu vytáhla ženská Šimonovi paleček z pusy, čímž ho docela naštvala. My jsme naši vodu vyhodili a spolehli se na to, co dostanem v letadle. Let byl tam i zpět s ČSA, ale myslím, že to na to úplně nemá vliv. Minulý víkend jsem sama letěla do Říma, tam ČSA a zpět Alitalia, tam jsem měla půllitrovku vody koupenou z automatu za rentgenem, zpět mi tutéž půllitrovku na rentgenu vyhodili a musela jsem si koupit jejich vodu. Prostě je to taková podivná logika, které úplně nerozumím...
misabaku,syn Sam
  • 
17.7.2007 23:15:34
Mila Alice,diky za podrobnejsi a zretelnejsi informace!:-Jsem rada,ze se jeste porad najdou hodny lidicky na teto planete!Doufam,ze to zvladnem,Sam je pohodar{zatim!}Jinak co se tyce veci ktere vzit s sebou to je O.K.{v nasem pripade}jsme totiz takovi cestovatele a porad nekde "courame",jezdime,takze to snad ani neni problem...jeste jednou dekuji a snad ti budu moct jednou pomoci i ja...hezky den,Misa a Sam
Zdenka
  • 
16.7.2007 21:14:45
v nasi skolce uz byly nesttovice uz dvakrat a nas maly je nikdy nedostal,takze zalezi asi taky na imunite.Jsou pry silne infekcni,ale pak tomu teda nerozumim,syn je nikdy nemel a pri styku s nakazenym nic.
Takze Martino,bud v klidu.
Míša
  • 
16.7.2007 20:51:52
Chystám se s ročním dítětem taky letět a vezmu mu čajík v lahvičce 250ml a další lahev prázdnou, pytlík s dětským čajem vezmu s sebou a požádám letušky ať mi to zalejí vařící vodou a uvařím mu čaj až na palubě letadla.
 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.