| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když je v rodině špatná komunikace...

 Příspěvky 110 z 156 [Dalších 146 >>]
Hanka
  • 
3.8.2009 22:26:47
Zezačátku jsem malého nechávala u babičky, pak jsem ale jednou přišla a ležel sám na gauči, nikde nikdo. A to jsem babičku upozorňovala, že už se točí na bříško a mohl by se skulit. Jindá situace, sotva jsem začala přikrmovat, už malému cpali chleba a rohlíky jen co jsem vytáhla paty ze dveří. Že by se mohl udusit je vůbec ani nenapadlo. Další situace - rozhodlajsem se, že malého dám prarodičům už jen na procházku do kočárku - ve 30 stupňových vedrech - upozorňovala jsem - nenechávejte ho na sluníčku. Co myslíte - miminko hodinu na přímém slunci ve 3 odpoledne. Chudák byl úplně horký, celý červený a bečel a bečel.
Druhá babička si oproti tomu nedovolí na malého pomalu ani šáhnout pokud neřeknu jak. Je to ale zase ten případ, že se bojí ho přebalit nebo obléct. Tak si to přeberte. Radši se o svoje dítě postarám sama.
Veronika T. 1 dítě 1a3/4 roku
  • 
24.9.2007 22:30:34
Ještě že existuje intuice, šestý smysl. Je hrozné, když se žena nemůže spolehnout ani na partnera. Já mám naštěstí partnera velmi opatrného, jiného takového člověka neznám. Prarodiče jsme odepsali už na začátku. Nedělají preventivní opatření týkající se bezpečnosti. Moje máma je navíc velice nesoustředěná. Tak to táhnem ve dvou. Vždycky, když jsem už velice unavená, říkám si, že to vydržím, že to za to stojí. Nechci aby bylo dítě pořezané, popálené, utopené, napadeno psem, otrávené atp. A pokud po mně někdo chce něco, při čem nejsem schopná dítě hlídat, tak má prostě smůlu. Malé dítě není pokusný králík.
21.6.2007 10:29:32
Já mám také na kurzy plavání jen ty nejlepší vzpomínky. Moje starší byla od malinka vodník, takže když jsme v jejích 8 měsících začali chodit do Juklíku, byla šťastná a spokojená. Mělo to jen jednu nevýhodu-ztratila strach z vody. Vrhala se radostně ke každé vodě a vysvětlování nepomáhalo. To léto, kdy jí bylo 14 a 15 měsíců jsme trávili na chatě, kolem které teče řeka a pozemek není oplocen. Nezbylo mi nic jiného než na louce zatlouct kůl, malá dostala na sebe kšíry z kočárku a přivázali jsme ji na provaz, který dosáhl tak akorát na břeh řeky. Samozřejmě jen na nezbytně dlouhou dobu, ale jinak bych si nedošla ani na záchod.Jednou v těch cca 15měsících stála na břehu řeky, my s mužem vedle ní, měla tepláčky, gumáky a chytali jsme ryby. Ona najednou uděla krok a měla vodu po kolínka, no gumáky už byly plné vody, tak jsem schválně vyčkávala co bude dál. Břeh se svažoval velmi mírně, takže bylo jen na ní co udělá. Šla dál do vody, po pás, po prsa, když měla po krk tak se po nás ohlédla usmála se a šla dál! Zavřela se nad ní voda, manžel sáhl po ní(stáli jsme metr od ní, každý z jedné strany), vytáhl ji na vzduch a ona se po nás ještě překvapeně a téměř rozmrzele podívala, jako " co blbnete, mě se to pod tou vodou líbilo?!"No tam jsem pochopili, že strach je nenávratně pryč a o to víc je třeba hlídat.
MartinaNov (dva rošťáci
20.6.2007 0:17:30
tak známé se taky stalo, že jim chlapeček spadl na dovolené z mola do moře (cca 2 metry). Klesl až ke dnu, tatínek teda za ním hned skočil, naštěstí s ním také chodila na plavání, takže věděl, že se má nadechnout. A to mu zachránilo život.
Náš bobek má 16 měsíců, je to živé stříbro, takže se taky snažíme hlídat a hlídat a sama vím, jak je někdy nemožné, zajistit mu stoprocentní bezpečnost. A to v našem bytě, kde jsme mu všechno přizpůsobili. Co jen těch pádu, co jsme prostě "viděli" a nemohli jim zabránit. Naštěstí je malý z odolného těsta, prostě řekne "bác" a jde dál.... Ti andělíčci strážní, ti ale mají šichtu.....
Martina 3 synové
  • 
19.6.2007 16:22:24
Taky se nám málem utopil kluk a přesně takhle: babička, její otec, těda a teta "hlídali" - tedy každý z nich si mysel, že má dítě pod kontrolou někdo z těch ostatních. Malej (2,5 roku) se zatím nahnul do sudu s deštovou vodou a přepadnul dovnitř. Byl v bezvědomí, když ho vytáhli, jak dlouho to trvalo, nikdo nevěděl. V nemocnici krčili rameny, prognoza nejistá. Naštěstí se po několika hodinách probral a je v pořádku. Vody se nebojí, vzpomínky na to nemá. Akorát jednou při filmu o potápěčích se mě ptal, jestli se náhodou někdy netopil, vybyvilo se mu, jak přes vodu koukal na nebe a nemohl ven.
Karla,2malé dcery
  • 
18.6.2007 23:28:19
My máme 2babičky v důchodě,ale žádná nehlídá,nepomáhá. Někdy mě to mrzí,ale minulý týden jsem si uvědomila, že nejlíp si svoje miláčky ohlídám sama.Byla jsem svědkem šílené situace v tramvaji.Babička jela s 2předškolními hochy,seděli na schodech ve dveřích,protože jinde nebylo místo a požďuchovali se.Ona nad nimi stála,napomínala je a zároveň do nich kopla...
Lavanda
18.6.2007 12:51:40
Dovoluju si nesouhlasit s tím, že babičky hlídají děti lépe než maminky. Pozoruju na svých i manželových rodičích, že už prostě nemají tak rychlé reakce jako my, nemají tu fyzičku, a už vůbec nejsou na malé děti a jejich kousky zvyklí. Kromě toho manželovi rodiče, kteří jsou ještě o jedenáct let starší než moji, prostě v kritické situaci zpanikaří. Děti patří rodičům, babičkám a dědečkům jen půjčit, a to s velkou opatrností.
Zuzana, 2 vnoučata
  • 
18.6.2007 10:41:06
Konec příspěvku, kde píšete, že byste na babičky nespoléhal, mne trochu překvapuje, neb mám opačnou zkušenost a sice že babičky jsou většinou mnohem starostlivější než matky, je to dané tím, že člověk když je starší a prožil v životě různé události, ví, co se vše může stát mnohem víc než v mládí. Já naopak hlídám vnoučata mnohem bedlivěji než jsem hlídala děti. Nechci samozřejmě vychovat vystrašené jedince, ale snažím se je upozornit na možné následky. Např. jdeme-li kolem rybníka a krmíme chlebem ryby a kachny, varuji je, aby nechodili příliš na kraj, neboť by tam mohli sklouznout. Dodávám, že bych velice nerada skákala oblečená do rybníka, pokud by tam spadli, ale co by mi jiného samozřejmě zbylo! Dceři se stalo na horách v zimě, že kluk v kombinéze si hrál na kraji potoka - a na vteřinu se otočila a kluk hlavou ve vodě jen nohy mu čouhaly... a nelze říci, že by ho nehlídala, byla to prý opravdu jedna vteřina. Ihned ho vytáhla, ani nenastydl. Ale nedovedu si představit, kdyby tam třeba stála s kamarádkou a mluvily a mluvily - a kluk hlavou ve vodě... možná jsem měla velké štěstí, ale ani u jednoho z mých dětí se mi to "nepodařilo" a doufám, že ani u této další generace k tomu nedojde. I když na druhou stranu nutno říci, že jednou jsme stály s dcerou vedle vysoké skluzavky, ze které vnuk bravurně sám jezdil již delší dobu. Byla jsem s ní a dětmi na dovolené.A náhle se stalo něco naprosto nečekaného, on z té výšky spadl rovnou na hlavu - přímo vedle nás...krve by se v nás nedořezal. Nebyl tam naštěstí beton, ale tráva, i tak jsme ho celou noc pozorovaly, zda nemá otřes mozku, abychom ihned sedly do auta a odvezly ho do nemocnice. Prostě děti někdy dělají naprosto nepředvídatelné věci, kterým snad ani nelze zabránit. Jak je vidět tak snad ani tomu, že dítě spadne do vody se nezabrání vždy. Ale je naprosto nutné, aby bylo zřejmé, KDO zrovna má dítě na starosti a ten dotyčný dítě včas vytáhl. Aby jeden nespoléhal na druhého...tak dochází k tragédiím.
17.6.2007 23:02:18
Ano,tohle se mi také už jednou stalo.Má 2,5 letá dcerka si hrála u ašich v baráku.Oni mají prudké schody a já jsem potřebovala jít nahoru.Tak jsem poprosila manžela aby "koukl" na dcerku,aby na ty schody nelezla,aby náhodou nespadla.Ještě jsem pomalu ani nevylezla nahoru a slyšela jsem bouchání o schody.malá spadla.Odnesla to "jen" se čtyřmy stehy,ale i tak....
17.6.2007 22:04:22
Heleno,
já jsem si za tímto účelem (abych mohla dělit svůj čas mezi práci i rodinu) založila vlastní podnikání.
Spousta věcí se dá udělat po večerech a pro ty záležitosti, které po večerech dělat nejdou, mám hlídání. Ale "přepnout" se mezi prací a staráním se o dítě mi dá fakt zabrat.. :(
 Příspěvky 110 z 156 [Dalších 146 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.