| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě versus finance

 Příspěvky 110 z 493 [Dalších 483 >>]
Merida7
5.11.2009 19:51:28
Fisperando, já myslím, žes tohle minimálně jednou už na rodině řešila.

Hele...já ti to řeknu takhle, život je často o tom, že BEREME, CO JE...

ne, co bychom si pro sebe ideálně přáli, prostě je to kompromis...někdy pomůže víc se snažit, někdy je lepší smířit se s tím, že "slevím"

Já vím, spousta fanatických mamin z přesvědčení ti tady bude psát, hop jdi do toho, peníze budou, my nebudeme...mrzký peníze ti přece nebudou bránit v dítěti...dítě MUSÍ mít sourozence, jinak bude duševní mrzák.

Pravda je tak, že oni ti sice poradí, ale jen ty vidíš, jaká vaše situace REÁLNĚ je a jestli se vůbec může REÁLNĚ VÝRAZNĚ zlepšit.

Pak už je to jen bud anebo...bud snížená životní úroven a dvě děti,nebo "rozchodit" svojí touhu po druhém dítěti. Nic mezi bohužel neexistuje. A na výčitky svědomí a kecy lidí hod bobek.
  • 
5.11.2009 17:35:46
hojky tak to se nás sešlo více:))) ja řeším stejnou situaci akorát my už máme zaděláno a bojím se že to z 2 dětma neutáhnem,,mám15měsíčního chlapečka a včera jsem zjistila že jsem těhotná ...a jsem z toho taková špatná,protože už teďkom je to mazec ale jde opravdu jen o peníze:((a to mě štve nejvíce
Tvoje horší já
24.3.2009 13:55:28
To je logika ďábla. Kdyby každý pár uvažoval takto a měl jedno dítě, bude lidí ubývat geometrickou řadou a za krátkou dobu lidstvo vyhyne.~;)
Mouch a Kačka 6let
  • 
24.3.2009 13:53:42
Ahoj, tak na tohle musím reagovat také. Neustále řešíte jen současnost, plínky mlíčko apod. Ale co s dětmi až budou chtít jít na střední, vysokou školu. S našimi platy si nemůžeme příliš doufat v lepší život a až přijde den D, rozhodnutí potomka jít studovat, rázně se před něj postavíme a připomeneme mu, že má sourozence, a že nemůže tedy studovat? Děti jsou přece naše radost, chceme, aby byly šťastné, aby se jednou měly dobře, nemusely se dřít ( pokud to ony samy nebudou chtít )Je na každém rodiči, aby zvážil jaká bude pravděpodobná budoucnost s tolika a tolika dětmi a jaký život jim bude moci zajistit. To, že nás bylo v rodinách více, svědčí pouze o tom, že naši rodiče si nědělali starosti o budoucnost, měli jistou práci a školství bylo bezplatné a na to málo vždycky bylo. Naší Kačce je šest a také zvažujme mít či nemít (tedy další dítě,) ale stále u nás vítězí pohodlí nad riskem.
Diva.Bara
7.6.2008 0:28:05
Lindo, zvu tě k nám domů na exkurzi :) máme 3 děti (2,5r a 7měs dvojky), starý domek který za pochodu opravujeme, staré auto které momentálně nejezdí. máme hypo, manža má normální práci - průměr, a jdeme od výplaty k výplatě. ale budeš se divit - jsme šťastní, máme sse rádi, máme bezva děti a spoustu přátel, kterým nevadí, že si s nima místo řízků ugrilujeme točeňáka, chlapůi si k tomu dají pifko a je nám dobře. vsadím se, že tě "nakazíme" a třeba zjistíš, že to není jen o materiálních hodnotách.
Diva.Bara
7.6.2008 0:26:06
Lindo, zvu tě k nám domů na exkurzi :) máme 3 děti (2,5r a 7měs dvojky), starý domek který za pochodu opravujeme, staré auto které momentálně nejezdí. máme hypo, manža má normální práci - průměr, a jdeme od výplaty k výplatě. ale budeš se divit - jsme šťastní, máme sse rádi, máme bezva děti a spoustu přátel, kterým nevadí, že si s nima místo řízků ugrilujeme točeňáka, chlapůi si k tomu dají pifko a je nám dobře. vsadím se, že tě "nakazíme" a třeba zjistíš, že to není jen o materiálních hodnotách.
22.5.2008 17:52:36
A to je právě to..."že jsou talentovaní a my jim nemůžeme nic dopřát" A není tedy lepší mít méně dětí, ale dopřát jim dětství, na které budou vzpomínat s tím, že měli vše po čem toužili?
Iva z Moravy
  • 
13.5.2008 21:18:37
Já bych byla ráda, kdyby mažel donesl domů aspon těch 17000kč. K tomu moje mateřská, minus 15000kč které odcházejí na splátky na dům a ruzné výdaje, Kolik si myslíte,že máme na měsíc s 2 dětma,kdyř dnes manžel donsl 14000kč?
Teraza Horáková
13.5.2008 20:35:28
Roberte, ono 30000 je docela dost i na Prahu (kupodivu), ale vlastně děsně málo ze strany druhé.

Nedávno jsme to řešili v rodině, kdy měl živitel rodiny čistého 17000 + manželka mateřskou 7600, mají 3+1, v Praze, tudíž hradí totéž co Vy, půjčku si berou až teď, protože chtějí byt do OV. No, je to dost tristní.... ale jsou lidi, co nemají ani ten byt, že jo.


Maminka to řeší tím, že hodně vaří, v podstatě vůbec nekupují žádné uzeniny apod.... my je nekupujeme tedy taky (tam opravdu "lítal balík peněz";), jenomže my je nekupujeme proto, že je nejíme. Oni proto, že nemůžou.... atd....
někdy je to fakt těžké.
Robert
  • 
13.5.2008 20:29:52
Vážená paní,máte můj hluboký obdiv a úctu.Píšete,že Váš rodinný příjem je mateřská a manželův plat,který činí cca 11 000.Nemohu pochopit,jak to děláte a nemyslím to nijak špatně.
Máme syna 2 roky,v prosinci čekáme další dítě.Náš rodinný rozpočet činí včetně mateřské 7600 a přídavk 500 něco přes 30 000 měsíčně.Každý měsíc počítáme zda vyjdem.Žijeme v Praze ve státním bytě,nájem a inkaso dělá cca 9000.1000 mobily,1000 benzín,4500 splátka půjčky,asi 1000 měsíčně za psy(krmení,očkování atd.),žena dělala na veterině,takže máme výrazné slevy.Máme 10 let staré auto,naštěstí bezporuchové.Dovolenou trávíme pravidelně na Orlíku či na Lipně,pouze týden v roce,na víc nám nezbyde.Plenky kupujeme v Tesco,oblečení na syna většinou v sekáči.Pouze boty kupujeme kvalitní.Jediné na čem nešetříme je jídlo pro kluka,nechcem ho krmit gulášem jako naše mámy kdysi.Nikam nechodíme,nemáme koníčky a přesto sotva vyjdem.
 Příspěvky 110 z 493 [Dalších 483 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.