| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Strach ze studené vody

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
15.2.2010 21:27:18
Syn se od malička odkopává spí bez ponožek a v nevytopené místnosti, často v trenýrkách a v krátkém rukávu, někdy si triko vytáhne až pod bradu, prostě hybernuje,prochladlý není a pokud má studené nohy tak mu to nevadí, v zimě je vždy oblečen méně, než ostatní děti. Nemocný je zřídka kdy. Jen se studenou vodou nekamarádí, chodili jsme na plavání kojenců a to probíhalo v chladné vodě. Plaval tak 3,5roku,ale vypěstoval si odpor k chladné vodě. Jak ho zvykat? Postupným snižování vody ve sprše? Děkuji
  • 
13.1.2008 21:11:29


Dobrý den,

já mám vlastní zkušenost se svým 6-ti letým synem.Rozhodli jsme se začít saunovat i se svým synem. Při první návštěvě sauny ( asi před měsícem ), Lukiho nejvíce bavil studený bazén. Samozřejmě po prohřátí cca 5 minut v suché sauně, vlezl do bazénu až po krk a poté se chtěl neustále cákat ve studené vodě ( až jsem ho musele nutit, aby přestal). Připouštím, že během denního sprchování doma, se vždy sprchujeme pouze letní vodou a spíme zásadně v nevytopené místnosti. Proto můžu vřele doporučit sprchování dětí letní vodou a tudíž odpadne strach a zábrana těchto dětí ze studené vody. Taky musím podotknout, že i během různých viróz bývá Luki vyjímečně nemocný a pakliže onemocní, tak je za pár dní opět fit.
Zdravím všechny milovníky sauny,
Gabriela
FidoNet
16.5.2007 18:16:14
Ano ano, je to přesně tak. Opravdu to zabírá. Dětem se nemoci nevyhýbají ( pokud se to tak dá říct ), ale prostě ta nemoc není tak silná, aby sdolala odolný organismus. Naše holky spí při nižší teplotě už dost dlouho. Starší má otužování ráda a sama o něj žádá. Mladší u toho píští, ale už si zvykla. Z osobní zkušenosti vím, že mě se začly nemoci vyhýbat, až jsem denně sám sebe začal tvrdě otužovat ( to už je mnoho let dozadu ).
16.5.2007 8:27:10
Sauna je bombová věc, my doní s mužem chodili od podzima do jara jednou týdně pravidelně a prcek tam chodil s námi, střídali jsem se u něj a když mu bylo půl roku vzlala jsem ho poprvé dovnitř na 5 min, seděla jsem s ním dole u dveří, kde ot není tak vyhřáté a prcek byl v poho, pak jsme ho zchladili,já nakojila a krásně usnul.Postupně jsem dobu v sauně zvyšovali až na 10 min.Prcek to zvládá naprosto bez problémů.Je to hlavně o nás a našem strachování, abychom prckovi neublížili.Oni to zvládaj většinou vše líp než my rodiče.Jinak po každém koupání ho pak osrpchuji studenou vodou a je v poho.Moc ho nenabaluji, při pohledu do kočárků mám někdy pocit, že jem matka tyranka, že mám tak málo oblečené dítko:-)Takže sauny a otužování vůbec bych se nebála!Máme chatu u Vltavy a koupeme se v ní celoročně:-).je to bomba osvěžení:-)
Hanka + Mirecek (8/2005)
  • 
13.5.2007 23:13:31
Mam stejnou zkusenost - syn spi v pyzamu bez ponozek, od te doby, co nespi ve spacim pytli (cca od lonskeho leta), a to zasadne bez deky. Nohy ma taky vetsinou teple. Kdyz ho prikryju, stejne se brzy odkope. Pokud je vzhuru, tak se navic rozcili. Vyjimecne se necha prikryt mou perinou. Spi totiz s nami v posteli (zatim nam to vsem vyhovuje:-). Rano ho nechavam pobihat chvili v pyzamu (jelikoz ho prevlikam az pri prebalovani, ktere nechavam az po rannim kakani, ktere byva casto az po snidani), kdy si nekdy necha oblict ponozky, ale casto taky ne a beha doma bosky (nemame koberce, ale jen plovouci podlahu a lino). Myslim si, ze se takto sam otuzuje (ja pro jeho otuzovani s vyjimkou primereneho oblekani nedelam nic, jelikoz nejsem s to polivat se studenou vodou sama a saunu jsem taky jeste nezkousela - mam z ni obavy, velke horko je mi neprijemne jeste vic nez studena voda). Od narozeni mel syn asi 3 nebo 4x lehkou rymu, letos mel pro ni jeden den trochu zvysenou teplotu. Jinak je zatim porad zdravy. Takze deti, ktere se odkopavaji, asi vedi lip nez my, co potrebuji:-) A vi to asi i muj manzel, ktery miluje koupel v teple vode, studenou se nepoliva a v saune taky nikdy nebyl. Zato vecne chodi doma bos, v dilne, kde pracuje, ma docela zimu, ale presto tam je v tricku s kratkym rukavem, a spi sice pod dekou (o dost tenci, nez mam ja), ale jen ve slipech. S vyjimkou obcasnych urazu pri praci je zdravy jako ripa. Ja jsem ale taky nemocna minimalne (semtam lehká viróza, obvykle bez teplot), zejmena od te doby, co jsem na materske a mam moznost spat rano vetsinou podle sve potreby (budime se se synem temer stejne - pokud to tedy neprezenu s ponocovanim, momentalne kolem pul osme) a nemusim vstavat v sest a po sedme cestovat hodinu do prace precpanou prazskou MHD (nekde jsem kdysi cetla, ze mezi 7-8. hod ranni je lidska imunita nejslabsi). Ale to uz je jine tema:-))
12.5.2007 0:21:08
Moje holčička má 21měsíců a v podstatě jí od 3měsíců otužuju.Každý den po koupání jí osprchuju teplou vodou a pak ještě chladnou.Už je nato zvyklá a vůbec jí to nevadí.Pak se jí taky snažím oblékat,tak akorád i když nějaké kamarádky na mne koukají divně,když jí v 8stupních nedám pod kalhoty s teplejší podšívkou ještě punčocháče.Já osobně jsem jí letos dala oteplováky jen když byl sníh a mrzlo.Zatím co některé dětičky měli zimní kombinézy pomalu celou zimu i když bylo skoro pořád teplo.Tím nechci nikoho kritizovat,každý podle svého soudu!Jinak v noci se taky odkopává.K ránu,když jde pak k nám do postele,tak už má nožičky taky chladný,ale asi jí to nevadí a v pořádku je taky,tak to víc neřeším.Jen jí přikrejvám do té doby než jdu spát.Všechno dělám jen proto,aby nebyla takovej chcípáček jako maminka,která chytí snad všechno.Můžu říct,že malá ještě nemarodila,pouze měla jednou rýmu,tak otužování asi fakt zabírá.To je asi tak vše.Viki
petrida
10.5.2007 23:03:25
Náš dvouletý syn spí také zásadně bez peřiny. Má na spaní jen krátký rukáv a spí bez ponožek. Když ho v noci přikrývám, většinou se vzbudí nebo se alespoň začne vrtět, ale nedá mi to. Přesto se stejně nakonec odkryje. Manžel si většinou ťuká na hlavu, co dělám, že ho chci zas vzbudit. Mně by bez peřiny byla určitě zima, ale každý člověk je asi jiný. Také záleží na teplotě v pokoji. My máme většinou kolem 20 stupňů.
Zuzka a Anežka 06/05
  • 
10.5.2007 22:50:39
Naše malá je od miminka dost horkokrevná, hned se zpotí, takže stále bojuji s babičkami, které mají pocit, že je málo oblečená, že běhá doma bez ponožek atd. atd. Když jí bylo pár měsíců a byly jsme u doktorky, tak se divila, že ji nemám ještě v pytli v kočárku, tak jsem jí říkala, že se zpotí, když ji tak moc zabalím. V noci se taky hned odkope a už se tím nenervuji, občas ji přikreju trochu, většinou to neřeším - nohy má teplé. Naopak když jsem ji víc přikryla, budila se vedrem a úplně mokrá. Pyžamo má dlouhý rukám zatím, teď už ne overálky. A v létě bude zas stejně jako loni spinkat jen v body krátkém. Doma topíme úplně minimálně a tuhle zimu, která byla hodně teplá, jsme netopili skoro vůbec...
Gabriela
  • 
10.5.2007 22:43:39
Naše malá v tomhle věku ještě spala zásadně ve "spacím pytli". Když spala pod peřinkou, tak se hned odkopala, neuměla se v polospánku sama přikrýt, občas se vzbudila i zimou a já měla strach, aby neprochladla třeba na ledviny. Ty pytle mi udělaly bezvadnou službu - má to tvar jako hodně dlouhá vestička zapínaná na zip (s rukávy nebo bez rukávů, slaboučká nebo vyteplená, koupit se dá v různé podobě) a je to tak dlouhé, že dole je to až kousek za chodidly zašité, takže dítě má krytá záda, volné ruce a nožičky jsou jakoby v širokém volném pytli. Neomezuje to nijak výrazně dítě v pohybu, ale tělo a záda jsou pořád spolehlivě v teple. Podle ročního období a "vyteplenosti" pytle spala malá jen v pytli nebo přes něj dostávala ještě lehkou deku, ale tu ze sebe už přes pytel neskopala.
Petula + Ondra 9/2005 + brisko 6/2007
  • 
10.5.2007 22:18:02
To nas syn take spi neprikryty, take spi s dlouhym rukavem ale bez ponozek, nohy ma teple, az k ranu pri otevrenem okne ma trosku studene nohy a je v pohode, nebyli jsme celou zimu nemocni...
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.