| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nezavrhujte maso, dětem prospívá

 Příspěvky 110 z 312 [Dalších 302 >>]
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
12.8.2008 12:51:02
No tedy nevím, nejsem chemik, ale mám za to že olovo není rtuť, nevím tedy jak souvisí reakce Insuly s předchozím příspěvkem. A dost možná tam měla Kateřina Jaques dost olova, protože jedla jablka u silnicR^
30.12.2007 19:35:06
Dobry den,

pro svou bakalarskou praci (sociologie - UK) hledám několik vegetariánských párů, ochotných se se mnou v cca hodinových rozhovorech podělit o zkušenosti s výchovou svých dětí (k rozhovoru postačí účast jednoho z partnerů). Tyto rozhovory by sloužily pouze pro účely mé práce a na vaše přání mohou být anonymizovány. Platí po celé ČR - ráda za vámi kamkoliv přijedu :). Odměnou vám budiž dobrý pocit a balíček výrobků z ekologického zemědělství.
Pro další informace mne prosím kontaktujte na e-mailu vegetarianstvi@seznam.cz. Diky! :)
Helča+3svišti
28.5.2007 14:07:59
Milý Petře,
nevím, jestli to s takovým časovým odstupem budete ještě číst, ale přesto Vám musím odpovědět.
Nevím, které věty z mého příspěvku považujete za demagogii. To si opravdu neumím uvědomit. S Vasi hypotézou o mém nehledání pravdy, ale zarputilé snaze obhájit svůj názor, zásadně nesouhlasím. Co je to pravda? Myslím, že jí hledáme všichni. Já sleduji nové informace ohledně stravování, zdravého životního stylu a podobně. Ale zatím mě opravdu nic nepřesvědčilo o tom, že bych maso jíst neměla.
To je můj názor. Co se týče diskuze se Zuzanou, opravdu špatně snáším lidi, kteří si myslí, že mají univerzální pravdu na všechno. Tuto pravdu podsouvají a vnucují všem lidem okolo a pokud ji někdo nepřijímá, dostane vynadáno a je mu dost nechutným způsobem haněno vše, co obhajuje. Takoví lidé neumí uznat ani sebemenší protichůdný názor - nebo snad dokonce to, že něco přepískli. Jedni vědci jsou neschopní škatulkáři, jejichž výzkumy nic neznamenají, ale vědci, kteří svými výzkumy podporují Zuzanin názor, jsou velmi učení a bezchybní... Mnohá její přirovnání jsou opravdu obludnými bludy.
Prostě takovéto lidi špatně snáším, už jsem jich poznala dost. Zdravý rozum mi v jejich případě přijde zastíněn zarputilostí sektářů. Jsem ráda, že těch, kteří jedí maso, je prozatím víc. Kdyby totiž bylo více lidí podobných Zuzaně, patrně by nás "mrchožrouty" začali upalovat. Inkvizice je svině... :-)
baruna, 7 letý syn
  • 
18.5.2007 9:38:33
Tak tohle důvěrně známe - my vylučujeme i červenou a oranžovou. Tady vidíte, jak záhy a přirpzeně se rodí sexistické postoje. No, vyvracejte mu to...
baruna, syn 7 let
  • 
18.5.2007 9:31:20
Všimněte si - malé děti po jistou dobu maso odmítají, taky to znám z věku syna 3 - 4, myslím, že to souvisí s nechutí dlouho to kousat, nebo s barvou či tvarem toho masa. Pak jim ale něco zachutná a je po vegetariánství. "Přirození vegetariáni" se podle mě nerodí, to je otázka domácí kuchyně, k čemu jsou vedeni. Také ta kvanta rostlinné stravy, které by měly zkonzumovat - moc si to nedovedu představit, malé děti jsou netrpělivé a stráví u oběda většinou jen pár minut. Ale možná se najdou i děti s trpělivostí přežvýkavců.
Petr
  • 
17.5.2007 16:20:47
Do vaší diskuse o všežravci se vměšovat nehodlám, nicméně nikoliv Zuzanina, ale právě vaše argumentační strategie mi připomíná demagogické politikaření. Tím, že jiného člověka osočíte z demagogie si rozhodně nezajistíte status precisně argumentujícího člověka. Nicméně je pravdou, že imbecil svou vadu nejlépe zakryje obviňováním ostatních z "psychotické imbecility"(čím odborněji to zní, tím je to účinější), polověřící Katechita žijící z výběrů odpustků odváděl pozornost od svých hříchů osočováním husitů z rouhačství a jejich následným linčováním a konečně demagog diskredituje své oponenty zejména obviňováním z demagogie...
Vy nehledáte pravdu, vy hledátu způsob, jak obhájit svůj názor. Jak obhájit názor, na němž stavíte vnímání světa kolem sebe. To, zda je pravdivý nebo ne je pro vás nepodstatné. Pro vás je prioritou nedopustit vyvrácení tohoto názoru, abyste nemusela měnit pohodlný pohled na svět...a to mě tak trochu trápí:-)
Bára
  • 
17.5.2007 14:22:34
Kdyby člověk viděl výrobu něčeho jiného, možná by to taky nejedl, ale z úplně jiného důvodu (hygiena, podivné příměsi, atd.). Kdyžto na jatkách jde o utrpení, který těžko najdete někde jinde.
V přírodě by se sice všechno přemnožilo, ale my neregulujeme zvířata v přírodě, takže je nesmysl tím argumentovat. My ta zvířata cíleně chováme jen proto, abysme je mohli zabít. Takže kdybysme je nejedli, nepřežmnožila by se, prostě by se nechovala.
  • 
17.5.2007 11:54:14
Kdepak vitariani, do toho mame jeste daleko, ale syrove stravy mame pomerne dost. Vymyslim pro nas i pro deti ruzne zajimave a chutne variace, delam ovocne zmrzliny a tak. Kdyz byly deti male, prikrmovali jsme obilnym mlekem z ryze, jahel, ruznych lustenin a orisku, to vse obohacene o morske rasy.
16.5.2007 11:45:58
plne s tvym nazorem souhlasim. ja sama jsem taky da se rici vegetarianka (z duvodu, ze mi maso nedela dobre v travicim traktu a vubec se mi celkove maso nelibi), ale v tehotenstvi jsem zacala jist ryby. sve dvoulete dceri jsem do jednoho roku maso nedavala vubec (resp. do 8 mesicu jsem jen kojila a pak jen vybrane biopotraviny) a pak jsem ji pod tihou rodiny zacala davat trochu ryby, kdyz ji se mnou, nebo pritel ji obcas da maso kureci. sice se mi to moc nelibi, ale male maso chutna a muj nazor je ten, ze ji cestu ukazat muzu, ale rozhodnuti je jen a jen na ni.
nazor pana doktora mi pripadal tak jednostranny, jako kdyby si ho zaplatily nejake masokombinaty. ale kazdy ma pravo na svuj svobodny nazor. jen aby pan doktor nezamotal hlavu tem maminkam, ktere nemaji moc informaci, nejsou si jiste v oblasti vyzivy a uvazuji o moznosti vyloucit maso z jidelnicku sveho ditete.
Bára
  • 
15.5.2007 23:40:34
Každej jednotlivej člověk, kterej si koupí maso, tím zaplatí za týrání a zabití konkrétního zvířete. Takže když si ho nekoupí, sníží se spotřeba a klesne tedy i nabídka, tedy počet chovaných a zabíjených zvířat.
Jasně že tím, že jeden člověk přestane jíst maso, se nepřestanou zabíjet všechny zvířata, ale přestanou se zabíjet zvířata pro toho dotyčnýho.

Pokud se bude ve vodě topit 200 lidí a ty můžeš zachránit jen jednoho, vykašlet se na to s tím, že to nemá cenu, protože stejně nezachráníš všechny?

Pokud chceš pomoct se zlepšováním chovu zvířat, můžeš pomoct některý organizaci, např. Společnsti pro zvířata, ta se tím u nás zabývá asi nejvíc.
Ale jak už jsem psala, samotný zlepšení podmínek jednak nestačí a jednak je i minimální zlepšení otázka desítek let. Vegetariánkou můžeš být hned.

A co se týče dotazu, maso jsem jedla do 16-ti let a chutnalo mi:). Pak jsem se dozvěděla, jakým způsobem se zachází se zvířaty a postupně ho jíst přestala. Nedělalo mi to žádnej problém, co se týče chuti, protože se mi to jednak zhnusilo a jednak jsem cítila zodpovědnost za to co se se zvířaty děje (což ty bohužel ne), takže jsem se dost nesnášela.
A zanedlouho jsem přestala jíst i ostatní živoč. produkty. Což byl trochu větší problém, ale rozhodně to bylo jednodušší, než jsem čekala.
 Příspěvky 110 z 312 [Dalších 302 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.