| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Noví otcové

 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]
17.5.2007 18:03:29
Trochu mě zarazil odstavec, kde se píše téměř obdivně, že otec se o děti staral a nedal je do ústavu. Pokud zůstane sama ženská, automaticky se předpokládá, že se o děti postará, bude chodit do práce, vyzvedávat je ze školky a zvládne i všechno ostatní. Pokud ne, je neschopná.
Nějak nechápu, kde je rozdíl, když zůstanou děti s tátou. Proč se na něj dívají jako na hrdinu, když nedá děti do ústavu, jako by se automaticky předpokládalo, že to udělá. Vždyť dělá úplně stejné věci jako ta matka, jen mu možná v práci o něco víc platí.
Lassie
  • 
13.5.2007 11:01:48
Děkuji za Váš příspěvek. Příspěvky od mužů mě osobně zajímají, je dobré věci vidět také z jejich pohledu. Pokud se Vám bude chtít popsat detailněji své zkušenosti, ráda si je přečtu. Fandím Vám a držím palce.
  • 
12.5.2007 16:38:59
Jsem dvakrát dědečkem - od syna mám vnučku Natálku - 15 měsíců - žijí samostatně , od dcery vnuka Samuela - 6 měsíců, je mi 52 let...
Stalo se, že dítě naší nezletilé dcery - Samík - byl svěřen do péče předběžným opatřením rozhodnutím soudu nám prarodičům ve věku 3,5 měsíce od narození a ve svém regulovaném věku sotva 1 měsíce. Manželka, která má vcelku dobré pracovní místo a může tak snadněji i finančně zajistit i "novou" rodinu než dosud já, stejně tak i z dalších důvodů, dochází přes den do práce, já - dědeček - hlídám vnoučka - zpočátku střídavě s manželkou na protisměnách v práci, pak ve své řádné dovolené, pak na neplaceném volnu... K tomu, aby mi byla přiznána peněžitá pomoc v mateřství, vedla nelehká cesta plná nervů, zklamání, přesvědčování, byrokracie ... ale nyní vše vypadá, že se zpětně vyřeší za pomoci české správy soc.zabezp. i "mateřská pro dědečka" v péči o dítě do půl roku věku dítěte. Po soudem určených 22 týdnech budeme řešit "rodičovskou" dovolenou pro prarodiče dítěte ... a věřte, není jednoduché uhlídat si vlastní vnouče v péči, kterou potřebuje velmi předčaně narozené dítě (ve 30.týdnu těhotenství) před byrokratickými praktikami především sociálních pracovnic, kdy by pro ně bylo "lehčí" dítě umístit do ústavu a až pak se jako my prarodiče ucházet o výchovu a péči vlastního vnoučete ... a ještě se i dál snažit a netrhat vztahy a kontakty s dosud nezletilou dcerou, matkou dítěte, která s námi společně nežije, aby jednou mohla ona o své dítě zodpovědně pečovat a vychovávat.
Rád se podělím a případně převezmu zkušenosti jiných tatínků - možná také dědečků - mužů, kteří se nebojí přebalit, nakrmit, pohrát si, popovídat si s miminkem,vozit kočárek a také asistovat při nepříjemných cvičeních Vojtovy metody a všech nutných zdravotních prohlídkách, kontrolách a vyšetřeních - s tím spojené "nervy" jak to dopadne, pečuji o mimino dostatečně ...??
Slávina
  • 
5.5.2007 22:22:08
Tak buď štastná,že je takový a drž se ho zuby nehty.Takové chlapy obdivuji a ty jak vidím jsi si vědoma toho,že ne všichni jsou takoví.Co jich chodí z práce rovnou do hospody a peníze manželce jen tak smrknou a to jen když už není vyhnutí.takoví by snad ani neměli zakládat rodinu.tak hodně štěstí do budoucna.
Věra
  • 
2.5.2007 23:42:52
Můžu to pouze potvrdit, co se tam píše přesně sedí na mého tchána, kterému bylo nyní 75 let. Je ve skvělé kondici, ale přesně vyžadoval po ženě, aby plnila 100 procentně svoji ženskou roli, často byl za prací mimo domov a svého syna, dnes mého manžela vzal jednou na povinnou lékařskou prohlídku a nahlásil úplně jiný věk, asi o čtyři roky více a manžela hned objednali ke cvokaři, že je nějaký zaostalý apod. Takže až tak nejapný článek to není a výmysly také ne. Fakt to tak fungovalo a nejradši si s kočárkem tatínkové na procházce zajížděli před hospůdku na jedno... Doba se hodně změnila, dnes se do ženění a vdávání nikomu nic nechce i když mají spolu dítě. Všechno je prostě jinak, dnes jsou otcové na mateřské, jednoho takového znám a určitě to zvládá skvěle. Všem hodným tatínkům a maminkám přeji také hodné děti. Já mám nyní syny v pubertě a do smíchu mně není, spíš často do breku. Snad to brzy přejde, nyní je pro ně vším právě táta s kterým sportují a jsou si s ním prostě blíž.
jarka
  • 
1.5.2007 23:41:59
Soudy a hlavně tzv. sociální pracovnice by neměly brát otcům právo na kontakt s dítětem, měly by podporovat střídavou péči a nedovolovat, aby se dítě stalo živým štítem matky a matka vydírala otce prostřednictvím dítěte.Bohužel -rozhodují od stolu a nikdy se nejdou pořádně přesvědčit, jak se dítěti žije...Nic se nezměnilo, ani za 30 let.Škoda, hlavně pro děti....
jarka
  • 
1.5.2007 23:41:42
Soudy a hlavně tzv. sociální pracovnice by neměly brát otcům právo na kontakt s dítětem, měly by podporovat střídavou péči a nedovolovat, aby se dítě stalo živým štítem matky a matka vydírala otce prostřednictvím dítěte.Bohužel -rozhodují od stolu a nikdy se nejdou pořádně přesvědčit, jak se dítěti žije...Nic se nezměnilo, ani za 30 let.Škoda, hlavně pro děti....
Ála 26, svobodná
  • 
25.4.2007 18:48:50
Nojo, hledat, ale kde? Dneska je to těžký - hodnýho chlapa, aby člověk pohledal. Taky už bych brala být vdaná a mít dítě, ale na nikoho nemůžu narazit - nechci si fandit,ale ošklivá, ani nepříjemná nejsem..Jak jste se s těma super chlapama seznámili? O mě se nikdo nezajímá :-(
Ráchel, 3 děti
  • 
23.4.2007 16:21:43
nikoliv, přečti si text znovu. je tam ROK a tři měsíce.
23.4.2007 11:33:38
Taňulo, prosím nezlob se, ale asi bych s dovolením trochu upravila terminologii. Není možná úplně BĚŽNÉ, OBVYKLÉ nebo SAMOZŘEJMÉ mít doma chlapa, který dělá svůj díl domácích prací a péče o děti, ale NORMÁLNÍ to rozhodně je. Naopak NORMÁLNÍ není mít doma hovado, které po šichtě leda prdí do gauče a čeká, že ho ženuška bude obskakovat. (Jestlis to takhle myslela a já jen slovíčkařím, tak se omlouvám:-).
 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.