| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Výchova dítek v Čechách

 Příspěvky 110 z 175 [Dalších 165 >>]
7.2.2008 23:11:21
Ahojky,já naprosto souhlasím s tímto názorem.
Mám dva zlobílky,kteří si na sebe teprve musí zvyknout,každý má svůj svět a i když jsou bráškové tak si přece můžou hrát každý jinde ne?
Lidi si strašně rádi zvykají na něco co přijde jako nový trend ze zahraničí,kupříkladu "Je neetické dítě potrestat" , ale proč? Protože to vyzkoumali američané? Tak ať. Dítě musí vědět co smí a co ne, a jestli-že mu to nedám na jevo,byť i pohlavkem nebo dáním přes zadek,začne zanedlouho komandovat mě.
Myslím,že musí neustále vítězit ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM.
Jako dítě jsem taky dostala pár pohlavků a přes zadek,a jsem tady.
Moji kluci taky zlobí,jsou vzteklí (a mají být po kom:-)!!!) a já se musím naučit je zvládnout,aniž by mi z toho hráblo,ale určitě s nimi nepoletím hned k psychologovi (to je dneska hrozně moderní).
Je fakt,že děti jsou (aspoň v našem okolí) čím dál více temperamentnější,ale po někom to asi zdědily ne? Nevím,to je můj názor.
madelaine
2.5.2007 22:43:59
Asi se budeš divit, ale podle odborníků to normální je. Samozřejmě že jí dáváme najevo, že to dělat nesmí. Máš nějakou konkrétní radu?

  • 
2.5.2007 19:18:56
Nezlob se,že ti to napíšu tak narovinu,ale nezdá se mi to normální,aby dítě někoho bilo.Ani mámu,ani zvířátko.Přece už to musí chápat(psala jsi,že má dva roky),že nesmí nikomu ubližovat.A dělej s tím něco hned,nebo si bude myslet,že je to normální a bude to zkoušet(protože děti zkouší)nejen na vás doma.
Lenka Nová,tři dospívající dcery
  • 
30.4.2007 14:13:11
Já bejt tak líná,tak se někde v koutku stydím.
26.4.2007 11:00:25
Myslím, že pan "odborník" byl idiot.
Jinak knihy Harveyho Karpa jsou super, malé je 15 měsíců a začínáme metodu izolace praktikovat. Ale je to třeba jen ve vyhrocených případech, zatím si vystačíme s batoletštinou. A že malá je sakra vztekloun. Tříská sebou na zem v obchodě, kavárně, venku, ječí, teatrálně si dává hlavičku do dlaní a kvílí mamááááá mamáááááá. Ale batoletštině rozumí a po chvíli (sice po delší chvíli, než Dr. Karp uvádí :-) je to O.K. A i v tomhle věku už chápe usmiřování a vždycky se nám po tomhle vodopádu emocí hrozně uleví, když i téměř beze slov víme, že už se na sebe nezlobíme a nic se na našem vztahu nezměnilo. Jak psala Cizinka, ten pitomej pocit z dětství (maj mě rodiče pořád rádi ? Zlobí se ještě ?) bych svým dětem tedy "dopřávat" nechtěla.
25.4.2007 17:40:46
Taky chodím se šátkem, protože představa, jak se ve špičce snažím prodrat do šaliny s kočárem je šílená. Lidi se vždycky na nástupišti rozprchnou, jak když střelíš do vrabců a v tramvaji nás nikdo nepustí. Dokonce ani s miminem v šátku a batohem na zádech mě nepouštějí sednout s výjimkou staších džentlmenů. Ale se šátkem se to dá...
25.4.2007 17:31:04

Prosila bych nepaušalizovat! Můj manžel pracuje jako manažer, tzn. jeho plat je ve Vámi uvedených hranicích, a můj bratr dělá ve Škodovce u pásu- výše platu též odpovídá článku. Ale není od Vás fér, že hážete všechny do jednoho pytle, muž je vynikanicí odborník, kvalitář, práce ho stojí času hodně a přitom ještě nechce šidit rodinu.
Je třeba rozlišovat. Od manžela znám pár lidí, co se na manažerské pozici potí a nedostali se tam žádnou protekcí. Za poctivou práci poctivé peníze ( my si ty své nenecháváme pro sebe, neb si je do hrobu nevezmeme, že...), však je dost možností, kde je dobře využít.
cizinka1
25.4.2007 15:26:00
Madelaine, strcit to fuj. Moje tchyne praktikovala umyti tvaricky vlaznou vodou a to bez zadneho nasili (i rozvstekany syn ji vice jako cizi osoby poslouchal a nechaval se odvest za ruku do koupelny). Proti tomu nic zasadne nemela jsem, ale sama jsem to nedelala.

Ted premyslim a nemohu se vzpomenout odkud mela jsem svuj postup ja, asi z nektere britske prirucky, ktere nejvice zeru, ale nebyla to zadna vznesena vypracovana teorie, spise neco jako moznost postupu. Co mi pripadalo pozoruhodne, ze dite respektovalo "izolaci" s tim, ze dvere se nezaviralo, a rikavali jsme, ze az bude chtit se smirit, at nas zavola ci prijde, pokud se cpal zpatky se revem, vracili jsme ho s "ne ne" zpatky (Ufff, jeste ze uz je to za mnou:-)) . On je takovy tvrdohlavec vytrvaly, 1-3 minuty by mu nestacili. To probirani s ditetem, ma vice smyslu uz s dobre mluvicim. To jsem na rozdil od Karpovych doporuceni delala, a faktem je ze obcas to byvalo jako dalsi duvod rozvztekani se. Z druhe strany u starsiho ditete ma to i tu vyhodu, ze dite se muze vyjadrit i samo. Kolikkrat vlastne se dozvime, ze dite rozhodilo neco, co jsme se neuvedomili, pak se na to da davat pozor, a i tak jako nacvik reseni konfliktu domluvou je dobry. A to durazne smireni (objeti, "uz nebudeme na sebe zlobit" a t.d.) nam s manzelem se libilo, totiz oba dva si pamatujeme z ranniho detstvi ten blbi pocit, ze nevime, zda uz na nas se rodice nezlobi. A musim rict za sebe, ze mi take to symbolicke nastaleni miru ulevi nervove napeti:-). Nam to zkratka sedelo. Tak pevne nervy, a at nejdete ten spravny eektivni postup.
madelaine
25.4.2007 11:52:05
Ještě mě něco napadlo. Na návštěvě u maminky se mně dostal do rukou časopis Vlasta, kde jeden "odborník", pediatr, zcela vážně radí na záchvaty vzteku u malých dětí strčit dítě pod studenou sprchu!! Co si o tom myslíte?? Já bych řekla, že to je týrání!
madelaine
25.4.2007 11:50:03
ano, je to něco podobného jak popisuješ. Je to z knížky Nejšťastnější batole v okolí, autor Harvey Karp. Metoda je vhodná pro děti od 1 do 4 roků. Pokud na nežádoucí chování nezabere empatie, humor, rozptýlení, odvedení pozornosti, snaha o kompromis, následuje trest v podobě ignorování, ztráty privilegií a jako opravdu poslední možnost izolace.
Napřed se má vážným hlasem s přísnou tváří počítat do tří - což má být varování, že přijde izolace.
Pokud dítě neposlechne, dá se na oddělené místo. Dítě do 2 let do postýlky nebo ohrádky, starší dítě do svého pokoje. Nikdy ne do koupelny nebo do sklepa!
Pro malé dítě stačí 1 minuta, u větších max. 3 minuty.
Trestem je v tomto případě odepření pozornosti a lásky, což jsou hodnoty, o které dítě nejvíc usiluje.
Po uplynutí doby trestu je třeba se dítěti zase intenzivně věnovat, být pozitivní, ale k problematickému chování se už nevracet, případně rozebrat s plyšákem :).

Samozřejmě je to složitější, hodně jsem to zjednodušila. Myslím, že tutu metodu uplatňují i v pořadu Chůva v akci, viděla jsem to jen jednou.



 Příspěvky 110 z 175 [Dalších 165 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.