| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co jedí moje děti ve školce?

 Příspěvky 110 z 263 [Dalších 253 >>]
4.5.2008 21:20:37
ahoj, četla jsem článek a chtěla bych k němu jen dodat mé "zkušenosti". Dcera na Vánoce oslavila 3narozeniny, těšila jsem se jak malé dítě že budu mít doma velkou holku a já konečně nastoupím do práce, kterou jsem zatím neměla. Už při prvním pohovoru s paní ředitelkou jsem byla naštvaná..kriteria přijetí..oba rodiče musí být zaměstnaní..ehm..no..proto dávám holku do školky abych pracovat jít mohla ne? dále i otec dítěte..byl pro paní ředitelku oříšek..s otcem dítěte nežijeme a navíc je nezaměstnaný..takže jsem musela dolést za ním aby mi to podepsal..nervy.Ale vše bylo splněno a tradá na schůzi o přijetí. Tam přišel šok!!školka se má stavět a "nějakým nedopatřením" se nedostala kupní smlouva nemovitosti k podpisu pana starosty, tudíš nemáme nemovitost, tudíš nemáme školku, takže kdo ví kdy bude školka otevřena, navíc se kolem školky staví nové byty a pokud přibude víc dětí které budou lépe splňovat požadavky, příjmou ty!!!! Co na tohle říct??Našťestí se ozval jeden rozzuřený tatínek a seřval osazenstvo úřadu na dvě doby. Výsledek? Všechny děti co byli nyní přijaty nastoupí, se zbytkem volných míst si naloží jak chtějí. Děti nastoupili v únoru!!! Musím říct že školka pěkná, ale poněkud zajímavý rozpočet!!"maminky totiž nevědí a nepochopí kolik co v téhle době stojí!!!!"No dcera tedy od té doby do školky chodí, když porovnám školné v jiných školkách, řekla bych že tam musí mít zlacené židle..ale nemají. Ale co se dá dělat, jinde ji už nevezmou.O jídle tedy nemůžu říct nic negativního..kolikrát koukám na sváču - celozrné pečivo s máslem pomazánkou - docela velká vrstva a rajče,okurek,paprika apod tam vždy je. Přiznám se že někdy se stane že se dcery zeptám jestli chce svačinku a když řekne že ne tak mám oběd :o) To bych tak asi chtěla dodat, ono asi opravdu záleží na školce a na vedení.
  • 
8.11.2007 7:49:09
Hezké dobré ráno, reaguji na Váš příspěvek - dělám si jogurty sama - já bych ráda koupila jogurtovač, malá ( 9 měsíců) má jogurty moc ráda, zatím kupuji Activie - bílé, natural. Můžete mi napsat jak Vy děláte jogurty? Díky moc za odpověď a moc moc prosím napiště mi na sterimar@centrum.cz
Díky. Marcela
  • 
8.11.2007 7:48:34
Hezké dobré ráno, reaguji na Váš příspěvek - dělám si jogurty sama - já bych ráda koupila jogurtovač, malá ( 9 měsíců) má jogurty moc ráda, zatím kupuji Activie - bílé, natural. Můžete mi napsat jak Vy děláte jogurty? Díky moc za odpověď a moc moc prosím napiště mi na sterimar@centrum.cz
Díky. Marcela
AVONLady
  • 
8.10.2007 0:17:41
Jogurtovač mám již řadu let a jsem s ním spokojená. Zvláště nyní, kdy podražilo mléko a mléčné výrobky bude jistě o něj velký zájem.
Jogurty nedělám z kozího mléka, ale z kravího. Mylím, že postup bude zcela totožný a velmi jednoduchý.
Na dno skleničky, které jsou součástí jogurtovače dám 2 - 3 kávové lžičky bílého jogurtu a doleji vlažným mlékem. Vše dobře rozmíchám a vložím do jogurtovače. CCa za 6 hodin jeho provozu ( nejlépe v noci ) je vyroben chutný domácí jogurt, který se může ochutit marmeládou, džemem nebo čerstvě rozmixovaným ovocem. Potom se dá zchladit do ledničky.
Vámi vyrobený bílý jogurt se dá opět použít jako kultura pro výrobu dalšího nového jogurtu.V rodinách, kde jsou děti, je k nezaplacení.
20.5.2007 14:12:31
Súhlasím, že návyky zdravo sa stravovať - presne tak ako iné návyky si deti budujú už doma. Ja som s našou školkou maximálne spokojná, Strava je pestrá, obedy zahŕňajú množstvo prívarkov a šalátov, desiaty a olovranty mliečne výrobky, pomazánky, presnidávky, ovocie... Páči sa mi, ako naše učiteľky motivujú školkárov. Mávajú ovocné dni, vtedy detiz domu prinesú nejaké ovocie a učiteľky spolu s nimi vrámci dopoludňajších aktiví pripravujú ovocné misy, šaláty alebo dokonca varia presnidávky. Detvákom sa to tak páči, že sa nemožu dočkať, kedy to spapkajú :) Takisto som prekvapená z toho, že vo školkách učiteľky sami dávajú deťom sladkosti. Nám dokonca odporučili, aby sme pri oslavách narodením priniesli niečo iné. Takže ak sladkosť, tak maminky upečú ovocné koláčiky či prinesú ochutené mliečka. Takže z našej strany zatiaľ maximálna spokojnosť.
20.5.2007 10:12:38
souhalasim.Mam naprosto stejnou zkusenost a to jako tehotna na 3mes.pobytu v nemocnici,tak s rocnim ditetem v Karvine-Raji a s 3,5letym ditetem ve fakultni nemocnici v Ostrave-Porube.Tam,kde by nam lekari opravdu meli ukazat,jak zdrave dite(navic v nemoci) krmit,tam je to o to vic pecka!V televizi a casopisech nam porad radi a malem se i maminkam posmivaji,kdyz uvedou,ze diteti daji pribinacka(je to prece tolik tuku..),tam na druhe strane predvedou toto.Nemluvim o detskych zdravotnich sestrach,to by bylo na jinou diskusi a uz to tu bylo.Tento problem je asi na vyjimky celorepublikovy.
mona - dcera 13, syn 6
  • 
26.4.2007 10:43:22
Asi je to všude stejné. V naší školce ( Pha 4 ) se jídelníček také hemží párky, guláši s knedlíkem, moravskými vrabci a jinými, vyloženě hospodskými jídly, které opravdu nemají s dětskou stravou co dělat. Ale asi to chutná paní učitelkám, tak co by do sebe ládovaly jáhly, pohanku a celozrnné pečivo. Štve mě to, protože jsem celý den v práci a večeří to už opravdu nezachráním.
andrea 2 deti
  • 
26.4.2007 9:42:21
Bydlime kousek za Prahou, skolku mame sice malou, ale k prasknuti nacpanou.
Moje 4 leta dcerka ve skolce odmita jist a ani se moc nedivim. Bezne ke svacince dostavaji napr. rokforovou penu,nivovou, krabi ci klobasovou pomazanku apod., o obedech ani nemluvim madarsky perklet nebo ledvinky nejsou vyjimkou. Skolka obedy nevari, pouze je odebira od soukrome firmy. Je to katastrofa. Pry jsou radi ze se vejdou do ceny 27 korun. Dcerka je bezne pouze na suchem chlebu, suchych testovinach apod.Ovoce v jidelnicku psane max. 2x tydne, 1x jogurt.
Ptali jsme se na nejake normy podle kterych se ma ve skolkach varit, odpovedi bylo ze sice normy jsou, ale v v jake skladbe jidel a jestli jsou vubec vhodne pro male deti, to uz nikdo nekontroluje. Bohuzel nemam na vyber, chodim do prace a dceru nekam davat musim.
24.4.2007 11:55:00
Broučinko, moc děkuju. Tento recept mi velmi vyhovuje, už jsem ho vyzkoušela a měl velký úspěch. Až tak velký, že se naše šelmice přejedla a v noci blinkala. :-)Já jsem jí říkala, že tři talíře jsou trochu moc... ale nechtěla mě slyšet a dlabala a dlabala... :-)
24.4.2007 11:25:19
Tak takovou představu o stravování dětí v MŠ bych měla taky. Dokážu si představit, že rozpočet na stravu dětí je fakt malý, ale myslím, že když se chce, tak se to dá udělat, i když sem tam se musí někde ošidit. Taky je jasné, že jsou potraviny (jak už bylo Vámi řečeno), které děti nemohou a tak se dají z jídelníčku vyškrtnout. Každopádně mě Váš popis jídelníčku vaší MŠ velmi potěšil, protože vím, že je spousta školek, kde si opravdu s pestrou a zdravou stravou moc hlavu nedělají a dětem dají téměř cokoliv, hlavně aby se vešli do rozpočtu. Když tak o tom přemýšlím, není jiná možnost, jak sehnat levnější a aspoň trochu kvalitní jogurty?? Bílé by zřejmě u dětí neprošly, ale i ty ovocné by se daly sehnat možná levněji. Je to asi taky o možnostech. My jsme velké město a těch možností koupit levné, ale dobré jogurty je tu hodně. Taky většina prodejců dává množstevní slevy, takže by s rozpočtem školky problémy být neměly. Chci ale taky říct, že pokud by za mnou přišla učitelka ze školky nebo snad sama hlavní kuchařka a dala mi na výběr, jestli budu platit měsíčně 250 za obědy, ale strava nebude moc pestrá, nebo jestli budu platit 300, ale ve stravě bude hodně zeleniny a zdravých věcí, tak radši připlatím (ty ceny jsou jen ukázkové, v reálu jsou i vyšší) a budu mít jistotu, že strava mého dítěte je víc než dobrá. I když náš domácí rozpočet není vysoký, ba na hranici minima, tak radši těch 50kč přidám,aby se mé dítě dobře a zdravě najedlo. Takže mé díky Vám, že patříte mezi lidi, kteří se snaží dát dětem pokud možno to nejlepší. J.
 Příspěvky 110 z 263 [Dalších 253 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.