| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spontánně nebo císařským řezem aneb epidural ano nebo ne?

 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]
Gabka
  • 
8.2.2008 18:06:20
Ahoj mamino pokud se ti malé jeste neotocilo nezoufej uz se nekolikrát stalo ze se mimco otocilo par hodin pred porodem:)
Darja
  • 
13.6.2007 20:27:28
já taky měla velkou holčičku, KP, a musím jenom zírat, když vidím, jak kolem autorky článku všichni běhali. doktorka doporučovala doktory v nemocnici, doktoři v nemocnici probírali a konzultovali...
Ja jsem si pripadala pri kontrolach v nemocnici pripadala jako obtizny hmyz. Nikdo mi nic nerek, dokonce mi odmitali odpovedi na otazky typu "jaka rizika prinasi cisarsky rez", popripade jaka rizika prinasi porod koncem panevnim? Nic. Nakonec jsem byla tak vystresovana, ze jsem tam prijela a cisar si vydupala. A to bych rada rodila prirozene, kdyby tam byl jediny rozumny clovek, na ktereho bych se mohla obratit. A kdyz jsem chtela probrat moznosti anesteze, tak me odbyli, co pry si to dovoluju, ze o tom rozhodne lekar. Jo, holt, je to vsechno o lidech. :-(
Petra L.
  • 
2.5.2007 22:47:41
Taktéž jsem rodila svéhoprvního synka KP normálně. Měl 3850g a 51 cm, dodnes se lékaři diví jak jsem při své váze (mám 45 kg) mohla porodit tak velké dítě. Přiznávám bylo to náročné, přesto jsem ráda, že nebyl císařským řezem. :o))))
Petra,Kájík 04/04,Honzík 11/06
20.4.2007 23:39:01
první po celém dni marného otvírání porodních cest. Nejdříve zkoušeli již předtím píchnutý epidurál, ale pořád jsem něco cítila, tak mě nakonec uspali. Jelikož jsem na variantu císaře nebyla připravená, tak jsem se pak půl roku srovnávala s tím, že jsme s manželem přišli o ten krásný okamžik, kdy se malý narodil.
Druhý porod byl nakonec také císařem. Již v těhotenství o této variantě dr. uvažovali, měla jsem papíry na předoperační vyšetření, ale stále se čekalo, jestli se to nerozjede samo a třeba to půjde mnohem lépe než prvně.
Sice se to rozjelo samo (první porod mi vyvolávali), praskla mi voda, ale dá se říct, že v mém případě ta horší varianta, protože se nic neděle, jen mi odtekla voda, bolesti jsem cítila minimální. A jelikož mě nechtěli po prvním císaři dlouho trápit a nechtěli dlouho čekat, tak se hned ráno (voda mi praskla v noci), rozhodli, že mi udělají císaře hned. O anestezii jsem měla hned po prvním císaři jasno - chci spinál!!! Anestezilog nebyl proti, povedlo se na poprve a za chvíli jsem až po prsa necítila vůbec nic!! Pořád jsem chtěla změnit polohu nohou, ale nešlo to! :-)) Porod jsem si docela užívala. Oba operující dr. měli super náladu, bylo fajn je poslouchat, takže jsem se nesoustředila na to, co dělají. Jen se mi strašně těžko dýchalo, jako bych měla velký šutr na hrudi. Ale to se dalo taky vydržet. Za chvíli mi řekli, že už budou malého vyndávat, že bud cítit nepříjemný tlak. To bylo jediné, co jsem z celé operace cítila. Když malého tahali ven, tak jsem se držela stolu a stejně jsem nadskakovala,a le bylo to rychlé a pak už jsem viděla, jak nesou malého na podložku a jak se nad ním všichni rozplívají! Ošetřovali mi ho směrem za hlavou, takže jsem celou dobu měla vyvrácenou hlavu, brečela jsem jako želva a než ho odnesli, tak mi ho sestřička přinesla pořádně ukázat, přiložila mi ho k obličeji a já se s ním tváří poprve mazlila! Byl to tak úžasný pocit!!!!! Moc lituji, že jsem u prvního syna o tenhle okamžik přišla!!! A jsem šťastná, že podruhé se to už povedlo!!
A na závěr musím říct, že jsem se po tomto císaři mnohem dřív zotavila. Hlava mě nebolela a to díky tomu, že jsem se 6 hodin nesměla na posteli zvedat a musela jsem ležet na rovném!! Na to mě upozornili, že by mě pak mohla bolet hlava, kdybych jí zvedala.

Takže záverem - jsem jednoznačně pro spinál, až na vyndávání syna jsem vůbec nic necítila, jen se mi hůř dýchalo.
at
  • 
20.4.2007 12:56:47
I ta maminka, která má za sebou perfektní provedení epi nebo císaře, může mít podruhé jiné nepříjemnosti. takže bych vůbec netvrdila, že epidural je to nejlepší, že celková anestezie je pro maminku lehčí ( šetrnější - jako kdyby byla zbabělá), nmebo dokonce že císařem rodí zbabělé maminky ( už jsem ten názor několikrát viděla a četla) nedokážete si představi, co si některé maminky prožijí při císaři, při celkové anestezii, při které se např. proberou přímo při vytahování miminka z břicha a řvou bolestí jako zvířata
nemluvě o dalších dnech, kdy se ani nemůžete obrátit na posteli nebo jdete na záchod 10 minut.Já rodila po 10 hodinách oxytocinu a nepostupujícím porodu císařem, chtělaj sem epi, ale to doktorovi nešlo píchnout, krvácelaj sem ještě druhý den z toho vpichu, pak jsem se při celké anestezii probrala. PO půl roce, kdy jsem se vzbouzela s křikem ze spaní mi přijdou bolesti hlavy a to, že vás někdo 3x napichuje ( mně při tom doktor procedil mezi zuby ?? jéžiš, aby neochrnula") malinko úsměvné... vím, že každý porod nese sebou obrovská rizika, vše může být v pohodě, ale nevěřím, že třeba epidurál nebo císař jsou vysvobozením od bolestí atd. opak může být pravdou
nejlepší je přirožený porod pokud běží tak jak má.....škoda, že dnes tak málo maminek takový porod prožije( anebo se o tom tolik nemluví)
Každý porod je jiný, každý doktor je jiný, těžko pouznáte, komu jste svěřili váš a děťátkův život ( zjistila jsem, že porod měl být ukončen dřív, protože mi praskla voda už 18 hodin před vykonaným císařem, hrozila otrava miminka) ted je naštěstí holčička zdravá, a já mám veliký strach z dalšího porodu- né z bolesti,nakonec ty šílené kontrakce člověk přežije, i to že mluví a křičí a vše cítí, když mu řežou v břiše, alenejvětší strach mám, abychom ten porod já i miminko ve zdraví přežili.Moc bychom si přáli další cvrčky.
lenka410
19.4.2007 22:52:55
V rijnu 2005 jsem i ja rodila cisarem za pouziti epiduralu z duvodu polohy miminka KP Vse probehlo naprosto bez komplikaci a porod byl pro me krasny zazitek plny emoci Myslim ze hodne zalezi na sikovnosti anesteziologa Predstava ze se autorce clanku strefili spravne do patere az na potreti je desiva Ja jsem rodila v Praze Podoli a napichnuti epiduralu jsem ani necitila Anesteziolog byl sikovny a prijemny jako ostatne vsichni kolem Behem porodu jsem chvili citila pouze tupy tlak v brichu jak se dostavali k miminku Nebolelo to ani nahodou A pak uz jsem jen slysela plac naseho Kubicka ktereho mne a memu priteli ihned ukazali Kubik se narodil 4 rijna Dva dny pred terminem porodu
  • 
18.4.2007 20:41:58
ahoj Simčo,
tak to já bohužel jizvu mám ošklivou. Mám tam takovu jako ruličku. No jo ale s tím už nic neudělám. Teď jsem znovu těhotná a doktor říkal,že kdyby musel udělat opět císař,že by to říznul v té jizvě a zkusil jiný steh. Nevím jestli jsem něco zanedbala nebo se mi prostě špatně zahojila. ALe nebolí to, akorát si o ní můžu zavadit,ale jinak pod kalhotkama to taky není vidět.Měj se, Katka
Misa
  • 
16.4.2007 2:27:04



Ahoj holky,

me doktorka rekla, ze trik je v tom, ze srdicko matky musi byt niz, nez jeji panev. Takze rikala, ze nejlepsi je jit na vsechny ctyri a pokleknout na predlokti. V tehle pozici zustat aspon 2-3 minuty a cvicit nekolikrat denne. Fungovalo to me i me kamaradce. Tak nevim, ale osobne bych za to dala ruku do ohne.

Hodne zdaru, Misa
Simča a Markétka 4roky
  • 
14.4.2007 10:40:44
ahoj já sem ten epidurál měla taky a byla sem spokojena sice sem manžela neměla u sebe,ale malou sem mohla taky hned vidět a s jizvou sem (MUSIM ZAKLEPAT) neměla žádný problémy ani dlouho po tom šití.Hojilo se to doře a ted po 4letach ani nevim,že ji mam a neni pod těma kalhotkama ani vidět
pruhovaná
  • 
13.4.2007 10:04:34
Ovšemže mne úřední jazyk znechucuje (někdy baví), z mého příspěvku snad nevyplynulo, že ne. To, že něco není honorované, přece není důvod k naprosté rezignaci na kvalitu. Gramatika je v češtině (pro někoho bohužel) významotvorná. Tento příspěvek ve své původní podobě srozumitelný nebyl, to jsem měla na mysli, když jsem si stýskala na formu - pokud nedáte čárku kam patří, smysl věty se může změnit, pokud napíšete špatně i a y nebo z a s , význam slova se také změní. Nechcete doufám tvrdit, že bílý nebo býlí, les nebo lez - jedno jest?
K autorce: nečíst něco z důvodu, že je to špatně napsané jde dost těžko, nejprve je nutné to zjistit - jak jinak než čtením. Přibližně v třetině článku jsem číst opravdu přestala, do konce jsem to už jen přelétla. Takže bez obav, pokud mi něco vadí, nečtu to.
A nakonec: osobní příspěvky zde považuju za ty z nejlepších, hovorový jazyk za pěkný. Tohle je poprvé, co jsem měla jazykovou připomínku. Zachování alespoň základní srozumitelnosti textu mně osobně připadá jako obyčejná ohleduplnost a slušnost k případným čtenářům.
 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.